Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kate, která od minula trochu povyrostla, špatně snáší nového přítele svojí mámy. Rozhodne se proto utéct a octne se na severním pólu, kde se zlý elf chystá zrušit Vánoce. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání. Zatímco první díl Vánoční kroniky bylo nesmírně příjemné překvapení, jak v podobě pěkného vánočního příběhu a skvěle zvolené dvojky Russell - Hawn, tak druhý díl je čistě dětská záležitost. A o to více mě udivuje, že to říkám, když film natočil Chris Columbus. Nicméně zajímavé je, že ač jsem ve filmu cítil jisté momenty z obou Harry Potterů a legendárního Sám doma, tak tady to prostě nefunguje. Celé je to tak dětsky ztřeštěné, že jsem se těšil, až bude konec. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Najočakávanejší vianočný film tohto roka. Netflix sú späť s "The Christmas Chronicles 2". Dúfal som, že sa budem môcť na Chrisa Columbusa opätovne spoľahnúť a spolu s Kurtom Russellom zopakujú čaro prvého filmu, ktorý bol podľa mňa skvelý. A jeden z najlepších vianočných filmov, ktoré som za dlhé roky mal možnosť vidieť. Takže som bol natešený z toho, že sa robí pokračovanie, no súčasne som mal trošku strach. Bude to fungovať rovnako dobre? Vďačne môžem na konci povedať, že táto jazda stála za to a film splnil asi všetko čo som od neho očakával. Alebo, skoro. K mínusom sa dostanem, no najprv si povedzme tie plusy. Film má podľa mňa všetko čo by mal mať. Je tu dobrá dávka humoru, akcie, drámy, čara Vianoc, romantiky, kreativity, veľkého množstva vynálezov... dokopy asi úplne všetko čo by mi napadlo. A všetko je to skvele zladené a dáva dokopy skvelý film. Kurt Russell je opätovne jeden z najlepších Santa Clausov, čo som za posledné roky mal možnosť vidieť. Dáva tej postave svoj vlastný mužský šarm a pôsobí viac ako človek. Ako obyčajný chlap, ktorého človek môže stretnúť. A je na ňom vidieť, že si tú rolu užíva. Rovnako skvelá je Goldie Hawn ako Mrs. Claus. A spolu sú absolútne zladení. Je to vidieť, že sú roky manželia a na film sa to skvele prenieslo. Kate je späť a stále je mi veľmi sympatická a rovnako aj jej nový spoločník Jack. A potom je tu aj náš zloduch Belsnickel. Je zaujímavé vidieť ako si Kate postupne uvedomí, že niečo majú spoločné a čo je skutočným kúzlom Vianoc. Má to veľké množstvo čarovných momentiek, no nechýba aj dobrá dávka humoru a film si neodpustí aj niekoľko dobrých narážok na najväčšiu vianočnú klasiku z roku 1990 - "Home Alone". A celé to funguje. Minimálne pre mňa. Na konci filmu som sa usmieval a bol plný vianočnej nálady, že by som sám išiel rovno rozdávať darčeky. Proste skutočne skvelý film s veľkou dávkou vianočnej mágie, ktorá sa na mňa rýchlo preniesla. Je pravda, že miestami je príbeh trošku komplikovaný a sú tu nejaké zbytočné momentky, ktoré len adresujú na veci typu - "Pamätáte si toto?" A tiež by som mohol skritizovať skutočnosť, že nám na konci film nevysvetlí ako vlastne plynie čas v Mexiku ak vo vianočnom mestečku čas stojí, ale to sú detaily. Pre zachovanie čara filmu to dokážem akceptovať. Neruší to moc, ale občas si človek takéto detaily uvedomí. No nič. Na záver už len poviem, veľké ďakujem Chris Columbus a pokiaľ plánuješ v tejto sérii pokračovať, udrž to na rovnakej úrovni. Lebo ma neprestávaš prekvapovať. Hodnotenie: A- ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto je vianočný film už len pre deti. Jeden malý náznak niečoho, čo mohol mať väčšiu dohru ( sekvencia odohrávajúca sa v roku 1990 ). Od Chrisa Columbusa som možno čakal menší zázrak, keďže s vianočnými motívmi a rozprávkami má svoje dlhoročné skúsenosti ( GREMLINS, SÁM DOMA, HARRY POTTER ), ale mýlil som sa. Ale zase nie až tak. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem si užil stejně tak jako jedničku. Prostě to byla opět senzační vánoční jízda s Kurtem Russellem. Takže já jdu vyhledávat golfový vozík, který mě doveze k portálu a já budu moct se opět projet v Santových saních, poznat Santovu manželku a projít se po pohádkové vesnici se skřítky, dokud to někdo nezačne kazit. /75%/ ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Co se týče režie, tak je znát, že se jí chopil slavný Chris Columbus, který má za sebou řadu klasik a první dva Harry Pottery. když skřítci zešílí, říkal jsem si, že mi to dost připomíná Gremlins, když jsem pak viděl jeho jméno v titulcích, bylo jasno. Myslím, že Kurt Russell si klidně může rozjet tuhle sérii i dál (i díky názvu a kronik ve filmu je vlastně spousta možností, kam se může další díl ubírat). Takže jo, jděte do toho a nekoukejte na místní nízké hodnocení. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • V Santově vesničce bydlí přes jeden milion skřítků. A je zde přes 300 000 dílen, které všechny navrhla paní Clausová (Goldie Hawn). (ČSFD)

Související novinky

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

24.04.2024

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

25.11.2020

Třetí díl série Gremlins je už několik let předmětem spekulací fanoušků a příslibů ze strany tvůrců, nyní se Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a kámen mudrců) jakožto scenárista prvního dílu… (více)

Reklama

Reklama