Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maud už je hodně přes osmdesát a paměť jí přestává sloužit, Čelí tomu zatím systémem lístečků, na které si všechno píše. Má také milující dceru, která se o ni stará, a přítelkyni Elizabeth, kterou denně navštěvuje, a pracují spolu na zahrádce. Elizabeth s dětmi takové štěstí nemá, její syn Peter je na ni hrubý, a zdá se, že v jejím domě dokonce krade.Jednoho dne ale Elizabeth nepřijde na domluvenou schůzku s Maud, doma na zazvonění nikdo neotvírá a Maud dokonce zahlédne oknem brýle, bez kterých se Elizabeth neobejde, odložené na stole. Maud se snaží vyburcovat okolí, ale nikdo na nářky staré popletené paní moc nereaguje. Policista se dokonce domnívá, že se jí ztratila kočka. Věci nepomáhá ani to, že Maud se do reality čím dál víc promítá trauma z raného mládí, kdy beze stopy zmizela její krásná starší sestra Sukey. Našel se pouze kufřík s jejími věcmi, pohozený u železniční trati... (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výtečné naturalisticky nepřikrášlené a působivě zahrané drama o strastech zhoršující se stařecké demence v hávu podprůměrné harlequinské detektivky. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

snímek vyžaduje poměrně velkou pozornost diváka. Jinak vás Maud vtáhne do svého světa a budete v rozpacích z toho co máte před očima.Co je realita a co výplod choré mysli....Dabovat Maud musel být dost oříšek ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Velmi přesvědčivý herecký výkon Glendy Jacksonové v roli Alzheimerovou chorobou trpící Maud je středobodem poměrně zdařilého televizního filmu, jenž naprosto realisticky zobrazuje skutečnost, jak tahle zákeřná nemoc dokáže tvrdě zasáhnout nejen do života postiženého člověka, ale i všech jeho blízkých, kterým na něm záleží. Myslím si ale, že bez té detektivní zápletky by se to celé klidně obešlo. (60%) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama