Reklama

Reklama

Král útěků

  • Polsko Najmro. Kocha, kradnie, szanuje
Trailer

VOD (1)

Lidový hrdina, bandita a notorický útěkář si najde přítelkyni, kvůli které se z něj možná stane jiný člověk. Příběh volně inspirovaný životem Zdzisława Najmrodzkého. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stylová jednohubka made in Polónia. Nic vysloveně převratného, i když stylizací si to hraje na děsně cool snímek. Jenže právě ta stylizace tomu ve výsledku dost ublížila. Chvílemi jsem totiž nekoukal na nic jiného, než na zpomalovačky, k tomu v hustých zabarvených dobových filtrech a s hudbou z osmdesátých let. Je pravda, že to všechno může působit dobře, ale když tomu chybí emoce, tak ani dobří herci nezachrání situaci od výsledného průměru. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem si smlsnul na tom retro disco hudebním doprovodu. Samozřejmě film je odlehčený až běda, například ty proklatý zpomalovačky Mateusz Rakowicz by mohl nechat americkým filmům, ale jinak je to kvalitně natočená dobovka ve který je trošku škoda, že se film nevěnuje více vztahu postav   Dawida Ogrodnika  a Roberta Więckiewicza, protože oba jsou kvalitní herci a jejich postavy si o to v rámci příběhu vysloveně říkají, ale pořád se jedná o polskou kvalitku. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Stylovost z toho stříkala po hektolitrech. Těch zpomalených na efekt záběrů tam bylo až ponechutnu. Také těch útěků nezažijeme ani zdaleka 29 (to mě vadilo asi nejvíc). Co jsem taky moc nenesl dobře bylo to “umělecké ohýbání reality” oproti skutečnému životu “Najmra”. Ale i tak to bylo lepší než cokoliv co jsem za posledních 10 let vyděl z ČR. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další polské retro o dalším polském podvodníkovi, který se rozhodl si za komančů žít po svém. Tentokrát to není žádné velké drama a je to v prvé řadě svižně natočená zábava, které se dají v klidu odpustit i nedostatky.Hlavní "hrdina" je sice zloděj a podvodník, ale Dawid Ogrodnik má charisma a propůjčuje Zdiškovi kouzlo, díky kterému mu prostě nejde nefandit. Na nějakou hloubku postav tu tentokrát můžeme zapomenout, ale nijak extra to nevadí a jako jednohubka funguje Najmro víc než slušně...70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočných udalostí o najznámejšom poľskom zdrhačovi z väzení, ktorý elegantným spôsobom čóroval a vždy,  keď ho chytili,  zdrhol. A zdrhol dohromady 29 krát,  čím si vyslúžil mediálnu prezývku 'kráľ únikov' ! David Ogrodnik sa do úlohy skvelo hodil,  lebo tak 'vyrezaného ' fúzkatého frajera môže zmáknuť iba on!  Oczywisce,  film je retro avšak vylepšený takou ľahkou 'kozmetikou súčasnosti', čo treba brať s istým nadhľadom. Skôr ide o pohodovú oddychovú záležitosť,  ako o životopisnú drámu a treba to tak i brať. 80% jak vyšitých. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama