Reklama

Reklama

Čekání na Aňu

  • Česko Čekání na Anyu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Opravdu bych měl uchovat cizí tajemství a ohrozit přitom vlastní život? Tuto otázku si klade Jo, mladý pastevec z Pyrenejí, když mu Benjamin prozradí něco ze své minulosti. Při pronásledování Židů byl Benjamin nucen uprchnout do Paříže a ztratil kontakt se svou dcerou. Nyní převádí židovské děti přes hranice do Španělska. Po příjezdu německých vojáků do vesnice se Jo s jedním z nich spřátelí, ale neuvědomí si, jak riskantní toto přátelství může být. Podaří se mu i tváří v tvář hrozbě učinit správné rozhodnutí? Hvězdně obsazený snímek nabízí pozoruhodný příběh odvahy a lidskosti. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (18)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nuda a nic než nuda. A navíc podaná v televizním hávu, s evidentně nízkým rozpočtem. Válka v plném proudu, vesnice v Pyrenejích a židovská drobotina, která je převáděna přes hranice do Španělska, dočasně ukrytá před nacisty ve stodole, a vše korunováno příjezdem německých vojáků do vesničky. To je přece dobrý základ pro film z války. A režisér Ben Cookson se rozhodl, že diváky znudí a otráví tím, že se ve filmu nestane nic dramatického, drastického a hlavně jakkoliv záživného. Jean Reno, jehož jménem se mnozí diváci nechají zlákat, zde hraje víceméně jen druhé housle. A ke všemu působí hodně zvětrale. Anjelica Huston je dost dobrá herecká položka a není patřičně využita. V rolích velících důstojníků vystupuje démonický Tómas Lemarquis a Thomas Kretschmann. Oba naprosto brilantní, jenže režisér je víceméně polidštil, takže se v nějaké hrozivé kráse ani jeden z nich příliš nepředvede. V popředí je mladý Noah Schnapp, ztvárnil pastýře, jehož starší vypravěčská verze nás příběhem provází. A kdo je vlastně ona záhadná Aňa? To je na začátku filmu židovská dívenka, která byla deportována vláčkem, a její tatík stále věří v její návrat. A já jsem stále věřil, že se monotónní styl vyprávění pozvedne a určitě přijde minimálně jedna dost dobrá scéna, která zachrání naprosto unylý ráz filmu. Nestalo se tak. Vše dobré zůstalo hrubě nevyužito, scenérie horské oblasti neměly štěstí na vynalézavého kameramana a zrodilo se v podstatě televizní dílko hodné na zapadnutí. A to má film téměř dvě hodiny, kdy se vše dalo v pohodě smrsknout do standardních devadesáti minut, neprotivil bych se ani osmdesátiminutové délce. Film mě v předložené režii nebavil a nemám nejmenší touhu o něm přemítat. Za takovou ucouranou nudu a promrhaný potenciál patří režiséra nakopat do zadnice. 4/10 ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Nádherný, dojemný film vrchovatě protkaný humanismem.  Úžasné záběry horské krajiny Pyrenejí prostírajících se mezi Atlantikem a Středozemním mořem.  Příjemní herci a nádherná hudba k tomu.  Filmový šperk vybočující mimo dnešní standardní produkci (bohužel orientovanou převážně na mentálně nedokonale vybaveného diváka). ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Solidní námět, velmi laciné zpracování. Příběh o obyvatelích horské osady, kteří pomáhají židovským dětem před nacisty, to zní samo o sobě velmi zajímavě. Nicméně celkové zpracování na mě působilo velmi laciným dojmem a také znuděně. Film se vcelku vleče, dramatické scény nenabízí téměř žádné. Snímek se po celou dobu drží víceméně pomalejšího tempa, což je zde velkým kamenem úrazu, stejně jako nulová dramatičnost a emotivnost. K hercům jako takovým nemám moc co napsat, všichni včetně nudného Jean Rena působili velmi nezajímavě, byť své role zvládli dobře. Jediné, co se asi tak filmařům povedlo, byly nádherné exteriéry a přírodní krajina. S tím souvisí i působivé záběry a kvalitní kamera. Ovšem na válečné drama je tohle jaksi málo. 3/10. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Britský film s námětem ukrývání židovských dětí na francouzské vesničce u hranic se Španělskem, kam je pak převádějí pod nosem hlídkujících Němců. Jean Reno jako zemědělec, jehož vnuk pomáhá s touto akcí a proti nim v roli esesáka po tisící Thomas Krettschman, Trochu to připomíná starší Paní z Izieu (2007) tématem i tím stylem druhé světové války zabalená v soft balení, nic syrového, drastického, spíše naivního, dojemného a dojímajícího se. Milá oddechovka ( pokud se to o filmu s tématem holocaustu dá vůbec říct ) s nádhernými horskými exteriéry. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Asi 7500 Židov bolo zachránených vďaka pomoci francúzskych obyvateľov počas vichystickej vlády alebo ak chcete počas nemeckej okupácie. Super, máme tu ďalší z filmov rovnakej kategórie, ako by to bola nevyčerpateľná studnica a stala sa v dejinách iba jedna krivda. Ale vizuálne sa mi film veľmi páčil, krásne príroda. A aj dobrí herci. Extra prínos tu nie je, ale film nemá čím uraziť. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama