Reklama

Reklama

Napětí

Trailer 1

VOD (1)

Londýn, zima 1974. Celá Británie se kvůli hornickým stávkám připravuje na výpadky elektrického proudu. V tuto nejistou dobu začínající zdravotní sestra Val poprvé přichází do kdysi významné, ale dnes již hodně zanedbané Východní londýnské královské nemocnice. Val je sirotkem a to, že se stala zdravotní sestrou, je jejím splněným snem. Naivní iluze začíná ztrácet hned po příchodu, kdy se setkává s přísnou vrchní sestrou, která ji vysvětlí, jaká pravidla musí bezpodmínečně a bez diskusí dodržovat. Jedním z těch pravidel je i to, že sestra se musí své práci naprosto odevzdat a obětovat. V její první den byla většina pacientů a zaměstnanců kvůli očekávaným výpadkům elektřiny evakuována do jiné nemocnice. Může se zdát, že o to méně bude mít Val práce, ale bohužel je jedna z mála, která musí zůstat na noční směnu. Ocitá se v temné, ponuré, rozpadající se a téměř opuštěné budově, kde jen několik zaměstnanců a nemohoucích pacientů neschopných převozu. Světla zhasnou, nemocnicí pomalu protéká šero měnící se v temnotu. V té temnotě se něco skrývá. Děsivé a nelidské zlo. A Valina nevinnost je přesně to, co skryté zlo probudilo. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poctivá britská dobová duchařina, která má určité aktuální sociální přesahy, ale primárně naštěstí nezapomíná na to, že by měl horor diváka aspoň trochu postrašit. Poloopuštěná nemocnice uprostřed Londýna v sedmdesátých letech, v době pravidelných celonočních odstávek elektrického proudu, je pro takové postrašení místem jako stvořeným. The Power se rozbíhá možná lehce pomalu, ale u té ústřední noční sekvence jsem si spokojeně vrněl. Fakt hezky natočená věc, která umí znepokojit a vyvolat mrazení. Už jsem se těšil, že to v tomhle módu vydrží až do konce, a ono bohužel ne. Závěr je tedy za mne trošku těžkopádný, na druhou stranu nabídl relativně smysluplné zakončení a celkově pozitivní dojem nezkazil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Efektný horor, ktorý by bol aj efektívny, ak by ústredná téma viac ladila s hororovým žánrom. Ono tá téma hororom je, ale nie tým v zmysle štylistických prostriedkov žánru, ale v realite. Ale ako metaforu "skrývania sa neustále v tme" bez odvahy niečo povedať sa to prijať ako výpoveď v hororovom háve dá. No a podľa mňa je The Power nakrútené skutočne skvostne, atmosféra, interiéry nemocnice aj samotná tma sú uhrančivé a občas divák ani nedýcha. Škoda, že hlavná téma je nám už od začiatku vtĺkaná do hlavy príliš explicitne a vo výsledku nás tak už nemá ani čo prekvapiť a tým pádom aj finále nezaujme tak ako výborná prvá hodina. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Taká hororovejšia sestra Ratchedová. Hlavná herečka velmi neprekvapila. Ani celkovo tento hororový počin, teraz neviem či to dokonca nebolo slabšie ako saw. Ale pár slušných momentov sa našlo. Aj keď ako zase poznamenal obľubený uživateľ. Tých tmavych scén bolo priveľa. Záver tiež nic moc. Neškodný priemer na ktorý by som do kinosály určite nešiel. 3* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že keby si "The Power" udrží tú istú dávku napätia akú mal počas svojich prvých dvoch tretín, tak by to bolo absolútne fenomenálne a dal by som filmu svoj plný rating. A vôbec by som sa tomu nebránil. A je mi jasné, že to chcú poňať štýlom, aby veci dávali zmysel a dočkali sme sa nejakého zakončenia. A pravda je, že filmu to nijako extra neubližuje. No myslím si, že atmosféra temnoty v nemocnici a nahnevaný agresívny duch boli predsa len o niečo zaujímavejší. Ale je super, že film sa drží skoro počas svojho celého času v tmavých koridoroch a využíva skvele atmosféru tejto nemocnice. A cítil som, že srdce mi bije rýchlo v tomto prostredí. Ideálne sledovať počas noci za tmy a vychutnať si tak naplno. Tak ako som ten film videl ja. Alebo (keby to bolo možné) v kine. Tam proste nasajete tú atmosféru oveľa viac ako keby ste to pozerali počas dňa. Tento film ma fakt dostal. A nechcem prezrádzať moc, aby som nepokazil zážitok. Ak sa nebojíte tmy, rozhodne do toho choďte. A ak sa bojíte, myslím si, že tento film vám dvihne adrenalín v krvi. Hodnotenie: A- ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný indie horor, který ze začátku potěší výtečnou atmosférou, která v moderních hororech není samozřejmostí, ale bohužel s přibývajícími minutami začne přecházet do jiného hororového žánru, než bych jako divák chtěl, až tak trochu vyšumí do prázdna. Za tu první půlku si ale průměrné hodnocení zaslouží a kdyby film tolik neuhnul, bavil bych se určitě více. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Výpadky elektriny spôsobené štrajkom baníkov odkazujú na skutočné udalosti, kedy britský premiér Edwarda Heathe oznámil 13. decembra 1973 opatrenie, ktorým zaviedol "pre nepotrebné podniky" tzv. "3-dňový pracovný týždeň", čo sa uplatnilo od 31. decembra 1973 a malo za cieľ znížiť komerčnú spotrebu elektriny. To viedlo k štrajku baníkov, ktorý zabránil dodávkam uhlia do elektrární. Vláda síce zapojila alternatívne zdroje, ale väčšina domácností a oblastí v celom Spojenom kráľovstve v tomto období nestále zažívala viacero výpadkov elektriny. Opatrenie bolo zrušené 7. marca 1974. (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný v Bawdsey, Suffolk v lete 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama