Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Odpadlíci z Městské hlídky musí překonat sami sebe a najít kuráž k záchraně světa. Trollové, vlkodlaci, čarodějové a další podivní hrdinové čelí ďábelskému plánu na vzkříšení obrovského draka... (HBO Europe)

Recenze uživatele Bakllazaan k tomuto seriálu (2)

Hlídka (2021) 

Na chvíli dáme stranou, že jde o vzdálenou inspiraci Zeměplochou. Vlastně by mi nový pohled na Pratchettovy knihy nevadil, ale muselo by to bý napsáno s jinou grácií. Medvědí službu tu prokazují jakžtakž fantasy kulisy a zajímavě vypadající postavy, které odvádí pozornost. Podotýkám, že jde pouze o vzhled. Interakce mezi postavami nefunguje, každá hraje jako z jiného seriálu, a vše tomu dává za uši příšerný scénář s nudnou televizní kamerou. Není v tom vůbec žádná šťáva a velmi chybí lidský humor z knih. Je to zkrátka Frankensteina monstrum, které mohlo být s trochou snahy zajímavé, ale Frankenstein neměl žádný originální nápad. ()

A Near Vimes Experience (2021) (E01) 

Připraven z traileru jsem byl upřímně připraven na horší zážitek. To ale neení nic na tom, že jde tak o volnou adaptaci, že už to se Zeměplochou nemá moc nic společnýho. Ožralý policajt je celkem sympatický a Elánius, jak ho známe z knížky, by se z něho mohl vyklubat, ale co tam dělá genderfluidní postava jsem nepochopil. Cyberpunkofantasy prostředí ale vypadá fakt šíleně, jako by to vypadlo z japonské mangy. No a Pratchettův humor je zde v mikroskopickém množství. ()

Reklama

Reklama