Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (72)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého príbeh je bližšie k realite, akoby sme to mohli predstaviť. Problém je v tom, že viac vecí je zobrazených ako „červené“ a „zelené“. Ale nie všetko je „červené“ alebo „zelené“. Aj tak sa jedná o slušný mix prvkov akcia, thriller a dráma. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zapálit auťáky, vykrádat krámy, fňukat o rasismu, pod sukní mámy." Skrz pavouka v rozbitém čelním skle policejního auta, kulturně obohaceném dlažebními kostkami, je prd vidět. To se pak hodnému (Mirek Dušín hadr) a zlému poldovi (nácek jeden pokérovanej) blbě rozlišuje mezi hodnými a zlými imigranty (pardon, chtěl jsem říct frustrovanými). A divákovi se pak blbě rozlišuje mezi špičkovým, drsně reálným policejním thrillerem a průměrnou ideologickou agitkou, s vykonstruovanou bytovou zápletkou a závěrem bez přesahu, zato s pár WTF scénami. Například Mikeovo nesmyslné zahození funkčního samopalu, či Jensovo přerušení útěku a čekání na "milé kluky", čili na zmrzačení či smrt. A co na to psychologické testy příslušníků dánské policie? Jen hořce pláčou. Frederik Louis Hviid a Anders Ølholm si s nimi pěkně vytřeli zadek. Je cosi shnilého v thrilleru dánském. Jen tři slabé, nahnilé hvězdy. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Když se nám ten Islám musí vrhat i do mýho oblíbenýho Dánska, tak pořád nedokážu pochopit, když i u nás v Česku, je nadmíra "kultuně obohacených" snědých spoluobčanů, kolektivních, a zapálených do každé manuální, či občanské aktivity, a souladu s přírodou, také moc trpící na čistotu, a pojmu jako hygiena, proč se tu taky nenatočí nějaký pořádný policejní sriller, a teď výjimečně nemyslíme okopčený Most, na kterého se vrhnul nikdo jiný, než buhvijaká smažka z Václaváku. Balada o zaběhlém xenofobním rasistovi, skrejt fakt, že mu skvadra negrů mířila k držce, asi tuctem bouchaček, když jim za to nechtěl vykouřit čuráky, a spravedlivém protějšku, zelenáče a maloměštanského slušňáka, který musel poorat deset polí za den, aby ho rodiče pustili makat k fízlům, hrajou tuto krásnou pohádku, přístupná od 13+!! Začátek byl fajn. Když zlej polda nejméně po desátý za minutu, hodí nějaký ten rasistický pošklebek, a brouzdá do kalhot malýmu Jožkovi, jestli náhodou neskrývá ve slipech nějakou tu bambitku, tak mi až přišlo, že posléze se z toho snad stala nějaká zombie epidemická sračka, s Pittem. Z ciganského ghetta se znenadání stal asi Labyrint, a vymanit se ze špinavého pavlačáku muselo asi zabrat skoro 2 hodiny filmu, kde se pak hrabou odpadní krtci, v indickém veřejném hajzlu? Místama dost silná pruda, a jako správný recenzent, doprdele, na to si asi nikdy nezvyknu, nikdy nebudu brát vážně někoho, kdo si na čsfd může někdo dát přezdívku jako Livingdead, tak mu dám jen 2 hvězdy. Kdybyste náhodou neviděli ty červené hvězdičky, mnoho lidí je asi barvoslepých.. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

To, že se první 1/3 filmu jen čistě žvaní není ani tak problém, jako to že v jednotlivých pasážích nedává smysl. Proč musí přes celé ghetto (a pak zase jdou zpět)? To jsou jako na ostrově? Vážně se ta dvě paka musí porvat jako retardi bez výcviku? Proč s sebou pořád tahají toho fracka? Vážně nemají jiné priority (třeba vlastní krk)? Vážně ten automat v tom ghettu zahodil? K tomu debilně dlouhé záběry (mnohdy rozmazané) na nic a o ničem. Vážně jsem asi viděl jiný film než ostatní (ti se 4 hvězdičkovým hodnocením obzvlášť). ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Po francuzskych Bedaroch z roku 2019 prichadza danska Shorta,nie je to az take intenzivne,napinave,drsne a atmosfericke ako hore spominany film,ale aj tak je to kvalitne natocene,dobre herecky zvladnute,pacila sa mi aj kamera a prostredie,kde to natacali,takze spokojnost,dam plne hodnotenie,aj ked s prizmurenim oboch oci...:-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)
  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)
  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)

Reklama

Reklama