Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

boshke 

všechny recenze uživatele

Mám animáky rád. Ale Wolfwalkers mne silně zklamali. Zcela mi tam chyběla takováta dospělácká rovina, jako třeba u Inside Out a podobných novodobých animáků. Tohle je sice hezky zabalená, do značné míry originální a vizuálně velice originální pohádka, ale pořád jenom schématická pohádka o zlých lidech, kteří ničí chudinku přirodu a chudinky zvířata. A to mi na dnešní dobu přijde dost málo... 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

První věc, která Vás na snímku Wolfwalkers režiséra Tomma Moora zaujme, bude zcela určitě jeho nádherná animace, které se moderní animované snímky z produkce Disney prostě nemůžou rovnat. Do této animace a krásně stylizovaného lesa či města je precizně naroubován dechberoucí příběh, jež Vás od samotného začátku chytne a už nepustí. A i když se tvůrci snaží obsáhnout poměrně dost témat, což ne vždy funguje, tak i přesto celý děj pevně směřuje k úžasnému finále, které za zvuků lícujícího soundtracku a vlčího vytí utahuje pomyslné šrouby emocí až na absolutní maximum. Co tedy dodat na závěr? Odzbrojující a křišťálově čistá krása čišící z každého filmového políčka tohoto díla je něčím zcela exkluzivním a pro mě jakožto diváka je i vydařenou a nezapomenutelnou tečkou za filmovým rokem 2020. Wolfwalkers Vám tedy mohu bez dalších skrupulí jen a jen doporučit a už teď se vážně těším, až si tento počin z Irska pustím znovu. Výborná práce! (Apple TV+) „Stay, please. You’re one of us.“ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak predsa len si ešte tento rok našiel nejaký ten highlight na záver roka. Čo sa dá povedať k réžii Tomma Moora okrem toho, že je to podľa mňa najväčší filmový génius vo svete ručných animovaných filmov a na každý jeho film sa teším. A "Wolfwalkers" je podľa mňa rovnako ako "Song Of The Sea" kvalitným animovaným fantasy. Tento film si ma získal už od začiatku. Po vizuálnej stránke je absolútne fantastický. Vždy keď vidím filmy tohto režiséra, padne mi sánka ako magicky vyzerajú. Od prvého momentu som si obľúbil našu hrdinku Robyn. Plus jej priateľstvo s Mebh je tu zachytené absolútne fantasticky. A je vidieť, že musí robiť niekedy nepríjemné veci, ktoré ale robí s tým absolútne najlepším úmyslom. Nechce zradiť svoju kamarátku, ale sľúbila jej mame, že sa o ňu postará. A tie momenty sú veľmi silné. Rovnako silne je spracovaný aj jej vzťah s otcom. Síce je tam niekoľko klišé v rámci toho, že sa o ňu bojí a nechce počúvať, jeho dôvody sú pochopiteľné. A keď vidíme pri konci filmu ako to celé dopadne je to veľmi silné a dobre zachytené. Vrchol filmu je pre mňa jeden z najlepších čo som tohto roku videl. Veľmi silný a impozantný. A okrem toho radosť sledovať vďaka tým perfektným animáciám. Možno by som bol radšej keby film nemal zloducha a možno sú niektoré momentky v rámci rozprávania príbehu trošku predvídateľnejšie, no nerobí to film v ničom ani slabší ani menej zapamätateľný. Ak ste film ešte nevideli, myslím si, že to určite napravte. Pre mňa jeden z highlightov tohto roku. Hodnotenie: A ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí mě nalákala velmi zajímavá animace. která se mi moc líbila. Stejně tak se mi líbil dabing ústředních postav a několik písní, které zde zaznějí. Za absolutní selhání ovšem považují příběh, který byl nesmírně nezajímavý a krajně nudný. Tam jsem si bohužel nenašel absolutně nic, co by mě alespoň trošku bavilo a vtáhlo do děje. Postavy žalostně napsané a celé je to nezajímavé, šablonovité a nechutně předvídatelné. Animákům moc nefandím, ale tento byl zvlášť špatný. Celé to nějak proplulo kolem mě. [20 %] ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Magie Tomma Mooreho dotažená k dokonalosti. Zatímco jeho předchozí režisérské počiny mě okouzlily svou originalitou, ale emočně se mi úplně 100% pod kůži nedostaly, Wolfwalkers si mě omotali kolem prstu od prvního momentu. A to nejen okouzlující, k dokonalosti dotaženou a hrozně sympatickou animací, ale i milým příběhem, který má co sdělit jak dětem, ale narozdíl od mnoha jiných animáků se svým vyspělým uchopením děje bude líbit bez kompromisů i dospělým. Krásná hudba složená z typicky irských motivů samozřejmostí. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • V první verzi příběhu měl být Robyn chlapec a ne dívka. (Puxina)
  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)
  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama