Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Happens 

všechny recenze uživatele

Lyrické animace zasazené do vcelku epického příběhu boje člověka s přírodou, města s vesnicí, člověka se zvířetem. Film plný protikladů. Počáteční zlo v podobě vlků napadajících člověka se mění v dobro a dobrý člověk v zlého. Integrita charakterů ale zůstává zachována. Milá pohádka, do které se vešlo opravdu mnoho. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak i do třetice to těm Irům šikovným vyšlo. Po skvělém Brendan a tajemství Kellsu a ještě lepším Píseň moře je i jejich třetí film lahůdkou pro všechny vaše smysly. Žádná retardovaná pixarovka, žádná kýčovitá disneyovka, tohle je krásný pohádkový fantasy příběh okořeněný folklorem a hlavně podepřen skvělým scénářem. Nádherná animace a zasněná hudba (opět výtečný Bruno Coulais, tentokráte podpořen skvělou irskou kapelou Kíla) už je v případě těchto snímků jistota. A mně už docházejí superlativy (Ještě ten dabing! Ten přízvuk. Ten přízvuk!). Zkrátka další úžasný filmový zážitek, už teď se těším, až tahle banda přijde se svým dalším kouskem. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tahle animace není úplně můj styl, ale k tomuhle příběhu sedla a na vizuální ztvárnění přeměn vlkochodců se obzvlášť hodila. (Btw. chození a navigace podle pachu mi připomínala seriál Avatar: The Last Airbender, kde se jedno zvíře orientovalo úplně stejně - nedivila bych se, kdyby se tvůrci Vlkochodců inspirovali zrovna tam).  Námět a příběh mi zase dost připomínaly Princeznu Mononoke, ale jsem ráda, že to nebyla vyloženě kopie.   Jsem ráda za každý animák, kde není přehnaný humor sestávající z mlácení a řvaní a který má silný příběh, který si užijí jak děti tak i dospělí. Obě skupiny si tam najdou to svoje a ani jedna nebude při sledování nějak trpět. 9/10 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti. Opět animace, která mě osobně bezmezně fascinuje, úžasná hudba, vizuálně promakané, jak má Tomm Moore ve zvyku. Pro jeho překrásné počiny mám beznadějnou slabost. Enviro záměr v tomto případě jasný, v hlavní roli neposlušná dívka, tzn. úspěch zaručen, ještě do toho zamíchal politiku, která tam podle mě být nemusela, ale zase by tam musel být člověk tmavé pleti, což by z hlediska historického drhlo, takže raději takto, no a sázka na jistotu byla hotová. Pokud bych neviděla Mooreovy předchozí dva nádherné filmy (Píseň dokonce na velkém plátně), rozplývala bych se, neřešila tolik děj a šla do plných. Jenomže já je viděla a konkrétně Píseň moře je mé animované asi NEJVÍC. Absolutně mě to okouzlilo, dojalo, rozsekalo. Mám v tom nějaké osobní emoce, čili možná proto. No jeho prvotina Brendan a tajemství Kellsu, to je taky pecka jako blázen, Japonci museli čumět jako puci. Každopádně jsou Vlci počinem, který by měl vidět každý filmový fanda, pakliže jej Tommova tvorba dosud míjela, určitě je to perfekrní vstupenka do mistrovského světa jeho fantazie. Přestože viditelně ustoupil trendům, je to stále mimořádně vysoko hozená laťka, potvrzující jeho kvality a vynikající vkus. Ty animace jsou místy naprosto snové! Něco jako Dead Can Dance animovaného světa. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Dabing 9/10 Děj 10/10 Hudba 9/10 Animace 10/10/// PLUS: přenádherná animace, která neustále překvapuje, dramatický vývoj příběhu, jaký bych nečekal, krásná hudba MÍNUS: škoda. že písniček nebylo víc/// Shrnutí: Přibližně do poloviny děje byla tato pohádka celkem zajímavá a neustále překvapovala a měnila směr vyprávění. V tomto trendu pokračovala a přibližně od poloviny jsem se nedokázal odtrhnout od obrazovky. Bylo to dramatické, napínavé, dojemné, překvapivé a krásné. Obrovské překvapení, takto pohlcen, sežvýkán a vyplivnut bývám tak jednou za pět let./// Celkem 97%/// ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • V první verzi příběhu měl být Robyn chlapec a ne dívka. (Puxina)
  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)
  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno