Reklama

Reklama

The Deep House

Trailer 1

Obsahy(1)

Ben a jeho přítelkyně Tina milují potápění. Jejich další cíl se ovšem vymyká běžným výpravám: chtějí se ponořit se do hlubin v místech, kde byla před 50 lety při stavbě přehrady evakuována a zatopena vesnice. Tato utajovaná lokalita na jihozápadě Francie je pro rekreaci jinak velmi neuspokojivá. Místní obyvatel však Benovi prozradí, že zná cestu k místu hluboko v lese, které „nemá jméno a není na žádné mapě“ a kde se budou moci potopit a najít dům v neporušeném stavu 50 metrů pod vodou. Ben a Tina mají k dispozici 60 minut kyslíku a čeká je ještě spousta odhalení... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slibný upgrade strašidelného domu s jeho zákoutími, rekvizitami a tajemstvím, situovaného pod vodu, kde ho zkoumá pár potápěčů. V podobných scénách jako ze suchozemských variant námětu, akorát navíc s podvodním dronem s kamerou a ubývajícím kyslíkem. Ošemetnost filmového nápadu, kdy si dlouho říkáte “Co by je asi tak mohlo ohrozit pod vodou, když se tady nehraje na fantasy monstra? Vodník?” tvůrci nepřebíjí žádnou vynalézavostí a čím více se snaží tlačit na hrůzu, tím více je jejich dílko k pousmání. Debilní chování postav, křečovitá návaznost scén, nefunkční lekačky. Natáčení přitom muselo dát tolik práce… ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Trocha footage, duchařina, a samá voda. Příběh nijakej, a když vemu, že sem na to koukal kolem půlnoci, tak ani postrašenej, protože podobnejch hysterickejch záchvatů sem viděl mraky, ani pobavenej, protože u tohodle neusnout byl docela kumšt. Jedna hvězda za to, že na konci dostal film alespoň jednohvězdičkovej smysl. 20%. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět opravdu strašidelný horor s naprosto dokonalou atmosférou! Krátký úvod a hned následuje velice výživné a nápadité strašení, kdy každá minuta stojí za to. Film v diváku vyvolá nepříjemné pocity hned z několika důvodů. Jakoby nestačilo, že jsou hlavní postavy hluboko pod hladinou v naprosté tmě, ale především se dostanou do klaustrofobicky působícího tajuplného domu. Postupně odhalují temnou minulost tohoto místa a bohužel se jim podaří probudit něco co v domě přebývá a na odchod je rázem pozdě...? 90% PS: Jeden z nejlepších hororů tohoto roku. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na doporučení od oblíbené uživatelky s podobným filmovým nevkusem  a trefa do černého! Duchařin je v dnešní době plná řiť, i když mám pocit, že už jim přece jen trochu zvoní wana,  a tak vidět něco podobného je v tomhle znásilněném žánru vždycky velké zčeření. Nedávno to byl Temný dům, tedˇzas tohle, na lepší časy se (minimálně v mainstreamu ne) asi neblýská, ale jen houšť!  FF cestou se tu tvůrci, byť začátek napovídal něco jiného, nevydali a velmi sympatickým byl i fakt, že k hororu se vlastně dostáváme po pár minutách,  hned jak si ústřední dvojice u opuštěné části jezera nasadí skafandry. Následuje ponor do  hlubin a vstup do zatopeného strašidelného domu a napínavé  dobrodružství začíná. Všudypřítomné ticho, temnota, podivnosti stran nezničeného vybavení domu a nakonec i jeho obyvatelé a jejich děsivé tajemství. Konec pak krutý, ale povedený, až si začínám myslet, že Francouzi jsou národ pesimistů.  4,5 hvězdičky. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad spočívající především ve výběru lokace dělá z The Deep House jeden z těch lepších filmů dua Alexandre Bustillo a Julien Maury. Proplouvání dvou potápěčů strašidelným zaplaveným domem umí být opravdu atmosférické, strašidelné a napínavé ... alespoň tedy ve chvílích, kdy hrdinové nemluví. Když mluví, tak je to poměrně bída. Bída dost možná vyplývající z toho, že online dostupná verze je z dominantní části v angličtině, a audio složka působí jako bez emocí přečtenej dabing / lajdácky odvedené postsynchrony. A to je ve filmu, kde jsou hrdinové 90% času v potápěčském neoprénu, a hlas tedy dělá 99% hereckého dojmu, docela velkej problém, kterej mi v podstatě znemožňoval si ten film vyděšeně odžít spolu s hrdiny. Zpětně jsem si kontroloval, že trailer byl ve francouzském znění, tak snad se časem objeví i nějaká "originální" verze (byť jedna ze dvou hlavních postav ve filmu je Brit, takže jazyková kombinace v dostupné kopii dává dějově smysl). Jinak třeba scénář nemá smysl moc komentovat, je úplně o ničem, což už jsme si ale u těchto tvůrců zvykli. The Deep House má být takový podvodní strašidelný lunapark, a jako takový funguje dobře, až na to hlasové herectví. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Game90)
  • Natáčení probíhalo u jezera Saint-Peyres v Okcitánii (Francie). Scéna, kdy si hlavní protagonisté dávají krátkou přestávku v „umírající“ vesničce před dopravením se na místo, je skutečná vesnice poblíž jezera nazývající se Anglés. (Rolando69)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě krátká scéna. (Trilobajt)

Reklama

Reklama