Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující nález utlučeného těla dívky přivede detektivy k podezření na syna místní pediatričky (Streepová) a jejího umělecky založeného manžela (Neeson). Zatímco se vyděšení rodiče snaží ze všech sil odhalit pravdu, musí čelit stupňujícímu se nepřátelství města přesvědčeného, že jejich syn je vinen. Film plný nečekaných událostí vás ohromí tím, jak se může v jediném okamžiku změnit život jedné rodiny... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (54)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $8,797,839Tržby Celosvetovo $8,797,839║ Ďalší z hromady filmov čo ostávajú v celkovom spracovaní niekde na pól ceste, veru veľká škoda je v prvom rade nevyužité tak kvalitné obsadenie ako je Streep, Neeson, Molina,... potom námet z prostredia súdnických sporov, točiacich sa okolo nejakých nešťastných vrážd, sa mi začínajú zdať nehorázne ťažké na spracovanie, lebo takmer za každým podobné námety dopadajú v konečnom výsledku rovnako a to pasívne vo výpovednom obsahu, či dosť nevýrazne aj v hereckom prejave čo z časti platí aj pre tento prípad. Chybou môže byť aj vedeniu filmu pod taktovkou režiséra Barbet Schroedera, ten jednoznačne nemá talent na lepšie skladanie príbehu do stabilnej kompaktnosti. Film sa dá pozrieť ale nič vo svojej podstate preborné nevypovie aspoň nič čo by sme doteraz už nevideli. /60%/ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mrazivé,strhující,ale předeším tak neuvěřitelně SKUTEČNÉ,že mě ještě několik dní po shlédnutí tohoto dramatu běhá mráz po zádech.Snad ještě nikdy na mě nezapůsobil film tak realisticky,jako právě Předtím a potom.Naprosto jsem se vcítil do osudu Ryanových,byl jsem absolutně pohlcen jejich šílenou situací a strašně moc jsem prožíval celé jejich období "potom".Já osobně bych byl na straně otce,Bena a o to víc mě ještě pak dostal samotný závěr,kdy už jsem byl emočně naprosto durch.A jistě k tomu přispěli i výborné herecké výkony,ikdyž Meryl Streep nadále nemohu ani vidět.Předtím a potom je zkrátka filmem,který se mnou hodně zacloumal a já tleskám.Dle mě velmi nedoceněný snímek!!! ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele

Velmi koukatelné rodinné drama, vnesené do dobře situované středostavovské rodiny kdesi v USA. Po dvaceti letech od natočení jeho poselství nezestárlo ani o hodinu. Nebudu spoilerovat, takže asi takhle. Jde o příběh obyčejných lidí, vystavených nečekané a tvrdé životní zkoušce, je o tom, jak se s ní vypořádají a jak morálně jako jednotlivci i rodina obstojí. Film táhnou Liam Neeson (otec) a Meryl Streep (matka). Velmi výrazní v ději a také předvedeným výkonem jsou Edward Furlong (syn) a Alfred Molina (obhájce). Doporučuji nestudovat zápletku předem. A pokud patříte mezi diváky, kteří ocení film, aniž by se v něm muselo střílet, schovávat se před roboty a nosit superhrdinské kostýmy... podívejte se. A sami si pak řekněte, jak byste na místě rodičů jednali vy sami. Dávám 80%..jasný nadprůměr, který u mě pro tento film získala opravdu neuvěřitelně dobrá Meryl Streep..je úžasná. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(76/2022) / Na papieri vyzerá film výborne. Obsadenie a zápletka sľubujú zážitok, ktorý ale bohužiaľ zostane nenaplnený. Výsledok neprekonáva bežný tv film, jediným rozdielom sú veľké mená. Najväčší problém je hrozná rozháranosť, a teda v prvom rade musím nezvyčajne spomenúť hrozne zvolený hudobný doprovod absolútne sa nehodiaci k tomu čo prebieha na plátne. Za druhé, až na Neesona sa herci moc nepretrhli a teda hlavne Meryl Streep odviedla dosť nepodarený výkon. No a čo je najhoršie pán režisér absolútne tápe v tom čo chce filmom zdeliť. Rodinná dráma zlyháva na hercoch a blbých dialógoch. Súdna dráma zlyháva nulovou dramatizáciou a krimi časť nemá absolútne žiadnu logiku. Ak by som na film narazil v tv, asi by som sa moc nesťažoval, na veľké plátno je to ale málo. (5/10) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Říkám si, co tomu filmu vlastně chybělo? Jedná se totiž o silné rodinné drama, navíc se silným hereckým zastoupením a podmanivým podkresem pana Shorea..asi jak tu píší mnozí, je to trošku taková nuda ve zlatém kabatáku - silné pasáže střídají ty nicneříkající, aby se pak zase přitvrdilo. Film mi ale naprosto přivodil silnou empatii v tom smyslu, že jsem silně sympatizoval z ústřední dvojicí, na níž se po obvinění jejich syna začalo okolí včetně největších přátel dívat skrze prsty, ten pocit musí být vážně nepříjemný a vy s tím neuděláte vůbec nic. Průměrný, leč velmi silný film, který se rozhodně neztratí v zapomnění.................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 22. února do 5. května 1995 v amerických státech Massachusetts a New Jersey. (BMW12)
  • Ve scéně, kdy jedou Jacob (Edward Furlong) a Ben (Liam Neeson) od Panose (Alfred Molina), zastavují u krajnice, přičemž bliká blinkr i poté, co vystoupí z vozidla. O několik záběrů později je však blinkr vypnutý. (Hopkins)

Reklama

Reklama