Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Nesmierne podarený, často strhujúci a emóciami nabitý portrét jednej z najväčších osobností svetového motoršportu! Michael bol jednoducho kráľom svojej generácie, veľkým pedantom aj mužom viacerých tvárí, o čom svedčia nielen úžasné archívne zábery priamo zo závodných okruhov, ale tiež pútavé výpovede Schumiho rodiny, kolegov či konkurentov. Ako malý hajzlík som sa k F1 dostal práve v období, keď Schumacher jazdil za Ferrari, zvádzal súboje s Häkkinenom a pomaly začínal písať históriu tak, ako ju poznáme dnes. A tento dokument mi pripomenul presne tie momenty z detstva, keď sme si s otcom pravidelne sadali k TV, počúvali šialený maďarský komentár (z ktorého som samozrejme nemal absolútne nič) a fandili našej milovanej Scuderii. Odvtedy ubehli už viac ako dve dekády, ja som prepadol efjednotke ešte viac a dodnes patrím k verným fanúšikom chlapcov z Maranella. Čo teda dodať na záver? Nuž, asi len forza Ferrari, vďaka Schumi, no a nech si už na tom v súčasnosti akokoľvek, drž sa! 9/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to rozbředlé, vnitřně prázdné, odtažité a příliš dlouhé. Pro fanoušky Schumachera - k nimž se počítám, je to lehce zaprášené okno do lepších časů. Pro zbytek lidstva to bude stěží sledovatelné. Jedenáct let (!!!) starý dokument o Sennovi je svižnější, modernější, popisnější, napínavější a víc jsem si ho užil. A to Sennu ani nemám rád. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Nejen, že se vrátíme trochu v čase a osvěžíme si dávno zapomenutý momenty v kariéře jednoho z nejslavnějších závodníků historie F1, ale nakoukneme i pod pokličku jeho osobního života. Jako bonus nás zde doprovází spousta legend. Autentický záběry samozřejmě taky chybět nemůžou. Michaelovi popřát co nejdelší život, ovšem otázka zda se to životem dá nazvat... Těžko říct, faktem je, že ikonickou legendou F1 navždy už nesmazatelně zůstane! 75% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdo by tyhle legendární příběhy plné chlapáctví a řvoucích motorů neměl rád ? Jasně, dokument Schumacher je veskrze primárně emocionální pocta legendě, spíše než chirurgicky přesný a detailní rozbor génia, v podání dokumentu Senna. Avšak ty ambice tam ani nejsou. Je to takový sympatický dokument pro celou rodinu víc, než analýza závodnické mysli. Některá fakta jsou zkratkovitě podaná, či příliš po lopatě, ale zcela jistě se nedá tvůrcům upřít fakt, že Schumachera ukazují jako fajn chlápka se správně srovnanými hodnotami a stoprocentní disciplínou a velmi pravděpodobně přesně takový byl/je i doopravdy. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tento dokument bych pustil "Majkýmu", unudil by se k smrti, což by bylo pro tu poškozenou fyzickou schránku bez toho psychického velikou úlevou. Hned na úvod dodám, že jsem F1 sice sledoval, ale nikdy jsem nikomu nefandil. Mnozí budou namítat, že je to jak sledování porna bez onanie, ale opravdu mě zajímala většina hráčů. Zajímal jsem se však povrchně, proto jsem neznal východ této hvězdy, jenom jsem detailně postřehl západ za obzor. Dokument se v první části jeví zajímavě, některé věci jsem opravdu nevěděl. Vřelá akceptace se u mě změnila, když Michael začal vyhrávat. U našeho závodníka se začala objevovat docela solidní arogance. Obvykle nemám nic proti aroganci, sám občas bývám takový, ale jeho arogance byla naprosto protivná. Když mu nevyšlo předjetí, tak druhého naboural. Bylo mu jedno, že někoho bezpečně nepustí nebo předjede, tomu člověku bylo vše u výfuku. Možná by mi to nevadilo, kdyby se dokument zajímal i o jiné aspekty jeho kariéry a jeho života. Faktografické dílo nám totiž vyobrazuje jeho život tak, jak by asi chtěl Michael. Chladnost dokumentu tomu také příliš nepomáhá. A ve výsledku jsem čekal na nějaké odhalení jeho stavu, dokonce jsem čekal i na nějaký záběr... nic. Usvědčilo to mou teorii, že je na tom Schumarem tak špatně, že tu s námi není nijak, jen je tu s námi jeho tělo. Jinak by manželka už světu přinesla video, kde se jeho stav viditelně zlepšil. Nechce se ho vzdát, i když už to není on. ()

Reklama

Reklama