Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku psychologického thrilleru byl strach. Normální strach dívky Allison, která se rozešla se svým přítelem Samem a nechce zůstat ve velkém apartmá sama. A protože ji zklamal muž, rozhodne se najít pomocí inzerátu jako novou spolubydlící dívku. Na scéně se objevuje Hedra. Pochází z dvojčat a protože její mladší sestra zemřela, připadá si jako by jí chyběla část osobnosti. Má potřebu se o někoho starat, ale dovede být i nepříjemná a zlá. Allison je úspěšná softwarová specialistka a zprvu nevěnuje chování své nové přítelkyně příliš pozornosti. Sam se snaží Allison přesvědčit, že on je stále pro ni tím správným partnerem, ale dívka postupně zjišťuje, že jeho eventuální návrat by nebyl tak snadný. Hedra si totiž tvrdě brání dobytou pozici v Allisonině životě a nezaváhá ani před vraždou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller o terorizujícím psychopatovi, jakým se na přelomu osmdesátek a devadesátek dařilo, viz. tronův komentář (přidal bych ještě Osudovou přitažlivost a Osudný omyl). Odvíjí se to klasicky, nemůže chybět zabití domácího mazlíčka, následuje pár vraždiček a finální souboj... Tentokrát v impozantní newyorské rezidenci, ale s nezajímavou psychopatkou, natahovaným finále, hroznými účesy a prsící se Jennifer Jason Leigh. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Hutné psycho s dusnou atmosférou. Tvůrci se snažili udržet napětí až do konce, což se jim podařilo na úkor toho, že spolubydlící Hedře aka Jennifer Jason Leigh se daří ničit vše na co sáhne, má skvělý timing (asi od scénáristy) a není nikým k zastavení, neboť všichni, kdo se o to pokusí, udělají následně nějakou fatální chybu, která je přijde draho. Dávám 3 hvězdy. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý thriller s dobrým příběhem. Film je napínavý, má ale pozvolné tempo. Třeba tak 1/3 filmu se neskutečně vlekla. Ta 2/3 byly o dost lepší. Zato 3/3 filmu mi moc nesedla. Atmosféra vůbec žádná. Zato nepředvídatelnosti si člověk užije dost. Hudba průměr. Škoda, že film neměl více nápadů a nebyl trochu pojat akčněji. Takhle film vidím na 52% = *** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Muži sú prasatá. Môžu sa tváriť, ako chcú. VŽDY to budú prasatá.“ Mám rád psychologické trilery, v ktorých niekto niekoho terorizuje/šikanuje tak rafinovane, že to ten niekto nemôže nahlásiť ani len na polícii; až na konci sa všetko vyhrotí a potečie krv. Dovtedy PSYCHOLOGICKÉ DUSNO. Mám pre podobné snímky takú slabosť, že ma bavia i tie priemerné až podpriemerné, ako je MODRÁ OCEĽ s Jamie Lee Curtisovou a PSYCHOPAT ZO SAN FRANCISCA s Michaelom Keatonom. Nevraviac o špičkách žánru, ako je až odporne mrazivá MISERY NESMIE ZOMRIEŤ. Spravidla sa psychicky narušený jedinec šikovne votrie do priemernej rodiny (RUKA NA KOLÍSKE), alebo sa jedná o súboj dvoch osobností v uzavretom priestore (ÚPLNÉ BEZVETRIE). SPOLUBÝVAJÚCA je triler s až nepríjemne zákerne pomaličky vystupňovanou nervy trhajúcou atmosférou (fakt radšej ani nechcete vidieť, ako to skončí) a vynikajúcimi výkonmi Jennifer Jason Leighovej a Bridget Fondovej. Áno, celé je to hrozne predvídateľné (skutočne niekoho prekvapí, ako dopadne pes?) a ku koncu to dáva čoraz menej logiky (nikto nepočul dva výstrely uprostred činžiaka?). Ale za napínavú a vystupňovanú atmosféru a herecké výkony dávam 4*. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Průměrně zdařilý thriller na často se vyskytující téma osoby, která není tak docela tou, za níž se vydává a skrývající jisté děsivé tajemství, které se často odhalí až v závěru filmu. Jennifer Jason Leigh slušně ztvárnila ze začátku dobrotivou a milou dívku, skrývající se za vzhledem šedé myšky, která se však s postupem času začne docela odhalovat (doslova:) a ukáže, jak umí být nebezpečná. Bridget Fonda mi zde svým vzhledem připomínala podobně "trýzněnou" Miu Farrow ve filmu Rosemary má děťátko. Ačkoliv toho opravdového a syrového thrillerového napětí jsem se příliš nedočkala, dostalo se mi pár poměrně vydařených a líbivých scén (návštěva kadeřnictví, noční překvápko pro přítele Bridget). V rámci žánrového hodnocení bych Spolubydlící zařadila mezi lepší průměr. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Na hornom západnom Manhattane bol použitý Ansonia ako bytový dom. Interiéry boli natáčané na zvukovej scéne, ale scény na schodiskách boli natočené v Ansonii. (Pat.Ko)
  • Exteriér fetiš klubu pochádza z bývalého skutočného S&M klubu na Manhattane s názvom The Hellfire Club v oblasti Meatpacking District v obvode Greenwich Village. Interiér je štúdiový, ale na jednej zo stien je červené charakteristické V, označujúce, že mal ísť o ďalší fetiš klub s názvom The Vault. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se od 8. července do 23. září 1991 v amerických státech New York a Kalifornie. (BMW12)

Reklama

Reklama