Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku psychologického thrilleru byl strach. Normální strach dívky Allison, která se rozešla se svým přítelem Samem a nechce zůstat ve velkém apartmá sama. A protože ji zklamal muž, rozhodne se najít pomocí inzerátu jako novou spolubydlící dívku. Na scéně se objevuje Hedra. Pochází z dvojčat a protože její mladší sestra zemřela, připadá si jako by jí chyběla část osobnosti. Má potřebu se o někoho starat, ale dovede být i nepříjemná a zlá. Allison je úspěšná softwarová specialistka a zprvu nevěnuje chování své nové přítelkyně příliš pozornosti. Sam se snaží Allison přesvědčit, že on je stále pro ni tím správným partnerem, ale dívka postupně zjišťuje, že jeho eventuální návrat by nebyl tak snadný. Hedra si totiž tvrdě brání dobytou pozici v Allisonině životě a nezaváhá ani před vraždou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak by ste nechceli zostat sami v byte, nech vas ani nenapadne si k sebe zavolat nejaku spolubyvajucu, pretoze by ste mohli dopadnut podobne ako Bridget Fonda !!! Ale nie, ;-) je to len film a keby si tu spolubyvajucu nehladala, tak by ten film nemal co priniest. Mna vzdy celkom bavili tieto tipy filmov o roznych psychopatoch, ktori su zo zaciatku mili a potom sa z nich vyklubia akesi psychopaticke monstra, ktore vrazdia vsetko okolo seba, ak im nieco nepasuje do kramu. No a prave Jennifer Jason Leigh si tuto postavu celkom skvele zahrala, ale film mi dnes prisiel iba ako taky priemer medzi ostatnymi a lepsimi filmami o psychopatoch a nedokazal to zachranit ani hudobny specialista na thrillery Howard Shore, ktory pracoval i na hororovej hudbe pri takych filmoch ako MLCANIE JAHNIAT (1991) alebo SEDEM (1995). V jednej scene na konci, kde zmizne obet zo zeme a utocnicka sa zlakne takym sposobom, ze som sa musel smiat, ako v nejakej komedii namiesto toho, aby som sedel ako prilepeny v sedacke a ani nedychal, ma takyto film u mna trosku problem, ale tak tie 3 hviezdicky si predsa len zasluzi. _________ Bridget Fonda - (Allison Jones) +++ Jennifer Jason Leigh - (Hedra Carlson) +++ Steven Weber - (Sam Rawson) +++ Peter Friedman - (Graham Knox) +++ Stephen Tobolowsky - (Mitchell Myerson) +++ Produkcia: Barbet Schroeder +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přátelství, které přeroste v posedlost. Bylo to tady už mnohokrát, ale tenhle zástupce se mezi dalšími vyšinutými spolubydlícími nebo sousedy neztratí. Allie zjistila, že přítel nebude, co se věrnosti týče, zrovna nejspolehlivější. Ve velkém bytě nicméně nechce zůstat sama. Nemusí si ale dělat starosti. Hedra se o ní postará. Vždyť Hedra je přítelkyně. A trochu magor. A Allie brzy pochopí, že svůj klid a hlavně život si bude muset vybojovat. Barbet Schroeder má za sebou několik veleprůměrných kousků, které spojuje solidní řemeslo, slušní herci a hodně vaty okolo. Tady se pokouší zahustit materiál druhé jakosti, párkrát zaujme, nabídne hodně nahoty i postavy, které zejména v závěru dělají přesně takové kroky, kterým by se divák vyhnul. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jasně, budu se cítit ohrožená svojí spolubydlící ve SVÉM vlastním bytě a budu kolem ní našlapovat po špičkách a drbat ji za ušima, namísto abych ji jednoduše vyhodila a vyměnila zámky, popřípadě zavolala rychlou, protože psychiatrická diagnóza je v tomhle případě nabíledni. Kdepak, já si to chci pěkně užít, abych byla jako ve filmu, nejlépe v nějakém hustém thrilleru a tak se budu chovat jako oběť, agresorku přátelsky utěšovat a hýčkat si ji pěkně v teple doma a jediné, na co si před třesoucím se divákem netroufnu, je nabíhat si sama na nůž. A to pěkně dlouho. Protože na to, že film trvá údajně pouhé 104 minuty, se táhne nejmíň 3 hodiny. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vcelku ušla, ale nevím zda to bylo opravdu špatným dabingem nebo prostě jen herečkou, ale Bridget Fonda mi strašně nesedla. Byla mi děsně nesympatická. Připadalo mi, jakoby se ze všech sil snažila působit jako Demi Moore v Duchovi (ale možná to bylo jen tím účesem). Jennifer byla naopak super, psychotickou maniačku zahrála skvěle, líbili se mi převážně její tiky nebo menší nervové zhroucení, kdy se snažila uklidnit, aby nikomu neublížila. Jenže má to být thriller a něco tomu sakra chybělo. Vůbec jsem se necítila napnutá, nesoucítila jsem s hlavní hrdinkou a nikomu jsem ani nefandila. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mladá žena po rozchodu s partnerem dává inzerát, že hledá spolubydlící.. A tak se k ní nastěhuje Hedy, stanou se z nich kamarádky, jen drobné signály varují, že asi není úplně vše v pořádku.. První půlka snímku je poměrně dost utahaná, ovšem ta druhá má správné grády.. Bridget Fondová i Jennifer Jason Leighová hrají dobře, ode mne solidní tři hvězdy.. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Keď sa Allie (Bridget Fonda) a Sam (Steven Weber) objímajú v byte po odchode Heddy (Jennifer Jason Leigh), môžeme počuť, ako Sam hovorí Allie, že ju miluje a chce ďalšiu šancu, zatiaľ čo sa objímajú, ale jeho pery sa vôbec nepohybujú. (Pat.Ko)
  • Po tom, ako Hedy (Jennifer Jason Leigh) dostane telefonát od svojho otca, zavesí telefón a zdvihne slúchadlo. Keď odchádza, počujeme rušivý signál. Hedy vytrhne telefón zo steny, ale rušivý signál stále znie. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama