Reklama

Reklama

Putování s párou

(seriál)
Česko, (2020–2022), 8 h 44 min (Minutáž: 26–27 min)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Kde jsou ty časy, kdy cestování bylo něco jako obřad. Kdy dálky voněly železem a párou, krajina za okny vlaku ubíhala jen pomalu a nádraží u trati zvala k zastávkám a výletům. Zkrátka, kdy se ještě tak moc nespěchalo. A výletník, průvodce pořadem a pohotový, humorný glosátor Pepa Polášek už se těší na všechna ta úžasná místa, vzdálená coby kamenem dohodil od železničního náspu. Čeká ho deset putování s historickými lokomotivami po nádherných koutech České republiky. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

angel74 

všechny recenze uživatele

Výlety vlakem mám ve velké oblibě, takže jsem si dokumentární cyklus Putování s párou nemohla nechat ujít. Po jeho zhlédnutí musím říct, že to byla velmi zajímavá a poučná podívaná. Za jedinou vadu na kráse považuji samotného průvodce pořadem Josefa Poláška. Nějak mi tam vůbec neseděl. (65%) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Cestování po českých luzích a hájích mám obecně hrozně rád. Pěšky, na kole, jakkoliv. Nástavba k výletům se mi v průběhu let mého života stal vlak, na který mě navedl kamarád z čsfd - Enšpígl. A musím říct, že výlet a vlak patří prostě k sobě stejně tak jako výlet, vlak a pivo. To mi i on určitě rád potvrdí. Tady v tomto seriálu bylo piva sice pomálu (ač bylo a to se počítá), ale zase v něm byl mega sympaťák Josef Polášek, který si to brázdil krásnými vlakovými trasami, kochal se a potkával na cestách nesmírně zajímavé lidi. Musím říct, že se jedná o opravdu nádherný dokument, kterým si mě Česká televize vysloveně získala. Rád čtu výletářské články v asi nejlepším firemním časopise ČD pro Vás. Tady jsem to měl navíc v obrazové podobě. A těch tipů na výlety...nekonečně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný seriál hlavně pro ty, kteří jako já preferují k dopravě železnici před automobily. Jak bylo řečeno v jednom dílu, kde jsou ty časy , kdy krajina za okny utíkala pomalu a z nádraží se chodilo na výlety. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Od jisté doby se i pro mě stal vlak synonymem pro cestování, a že jsem jím za posledních cca šest let už nacestoval kilásků po té naší krásné zemičce. Dokumentární cyklus Putování s párou se mi naprosto strefil do mého vkusu, pač mašinky mám rád už od dětství (Pohádky o mašinkách definují můj život tak do osmi devíti let, to a otravování rodičů, že přeci nejlépe se volný čas o víkendech tráví sledováním vlaků projíždějících přes nedaleký most), a že jsem si jich tu užil, těch historických a nádherných... Ale seriál není jen o mašinkách, ale i o zajímavých místech a zajímavých lidech. A jako třešnička na dortu je Josef Polášek, který je přesně tak empatický a sympatický, jak si to tento pohodový dokumentární seriál zaslouží. "Tak se mi, prosím Vás, opatrujte, a nezapomeňte, že nejkrásnější pohled na svět je z okna vlaku." ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Odrazoval mě název seriálu, protože nejsem zrovna šotouš. Když jsem ovšem ze zvědavosti přepnul program, vykoukl na mě příjemný cestopis po krásách země České. Drobné památky, zajímavá místa i lidé, a k tomu koleje a vlaky. Velice příjemný dokument. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobný cestovatelský cyklus jako byl Gondíkův cyklus S KARAVANEM PO SLOVENSKU, ovšem o hodně slabší. Gondík sice nebyl nic moc, ale Polášek je takovej taťka ňouma s pivním mozolem. Často vypadá a mluví jako trotl. Jeho vtipy mi nepřipadají vůbec vtipné, ale trapné. Co se týče vlaku, tak především v prvních epizodách se tomu moc nevěnoval, časem se to již lepšilo. Gondík se karavanu věnoval více. Ovšem to hlavní jsou záběry, které jsou krásné a impozantní. [116. hodnocení, 2. komentář, 77%] ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Život je k tomu, aby se žil!" Ale takovéto parádní poznávací dokumenty jsou tu proto, abychom se měli kam těšit! Skvělý charismatický Polášek! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin zeměpisu nebo výchovy k občanství. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o tom, jak vypadají různá místa v České republice. Osobně mi ale nesedl moderátor tohoto projektu. ()

LUIGISde 

všechny recenze uživatele

Toto ma riadne bavilo. Super dokument o vlakoch železniciach a životnom štyle minuleho a predminuleho storočia. Kam sa všade dá v čechach dostať vlakom a čo sa tam oplatí vidieý ()

Reklama

Reklama