Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

PORTER44 

všechny recenze uživatele

O malinko slabší než první díl ale i přesto jsem se dobře bavil,opět nechybí šťouchanice mezi Novákovci a Bartáčkovci,Novákovi zařizují sjezd všech Nováků a Bartáčkovi chtějí oškubat svou tetu z Ameriky.Humorné scény už nemají takové bavičské grády jako v jedničce ale herecké obsazení bylo výtečné takže dobrá oddechovka. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jo, pravda, dobrá komedie v době svého vzniku časem vyčichne. Je to jako s parfémem. Trvalá a opakovaně aplikovaná vůně jednoho dne zevšední. Škoda, televizní stanice (zvláště ty komerční) nám pravděpodobně chtějí české komedie tak znechutit opakovanou reprízou, že pak budou mít více prostoru na ty své americké "rádoby" komedie a jiné slátaniny. A navíc: kdo tu dobu nezažil (rozuměj socialismus), nepochopí a nezasměje se. Hold, jiná doba, jiný mrav. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi pusťte televizi !!" - "Rádi, dědečku, ale teď tam běží pořad pro děti.." - "No, vždyť já taky na nic jinýho ani nekoukám !!" ;) Product placement jednoho z největších televizních držáků, a nakonec vlastně i samotného Filipovského, v Schulhoffově překvapivě slušném sequelu, který navzdory ne úplně funkční a upřímné satirizaci čecháčkovství vlastně bohužel platí za silně nadčasový snímek.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Milá Růžo, máme se fajn. U nás se hodně buduje, máme moderní byt, lodžii, digestoř, barevnej televizor, auto, chatu." Mám rád, když mi film přinese nějaké poučení do života. Tady jsem se například dozvěděl, jak se pronášejí kradené vodovodní trubky přes vrátnici, kdy se Pražáci vydávají za Vídeňáky i jak se dá vydělat na jménu. Dneska nic z toho už nevyužiju, ale kdyby se mi ozval nějaký movitý příbuzný z Ameriky, tak půjdu na Staromák, rozeberu orloj a pošlu mu ho doporučeně v obálce, aby sem nemusel jezdit. Já mu dám, podvodníkovi. A paní prezidentová, pějící hit dýdybába dýdybába dydydy, mě vždycky přivede k slzám smíchu. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dobrá dobová satira, která se možná někomu dneska nezajídá, protože co bylo tenkrát černé, je dnes bílé a žádoucí. Tedy - o prachy jde především, že. Lidská závist, škodolibost, mamonářství, to byly časté náměty Schulhoffových satir. Druhá část satiry o rodinách Novákových a Bartáčkových, v níž Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák, nahlíží na vlastnosti, kterých chtěla nové generace socialistická společnost zbavit. Že to v budoucnu bude mnohem horší, to jsme nečekali. Výborné obsazení, i když Sovák rozhodně nezastoupil Kopeckého stoprocentně, Filipovský s Veškrnovou tančící letkis - to byla paráda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • František Peterka jezdil každý den na natáčení dvě a půl hodiny, protože ještě nebyly dálnice a on nebyl z Prahy. (kapsomut)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno