Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí rodinná taškařice, která nesmí chybět na českých obrazovkách minimálně dvakrát do roka. Další z kategorie filmů, jež přes svou notorickou známost sice nelezou na nervy, přesto je narozdíl od geniálních děl z dílny Svěrák-Smoljak-Menzel nevyhledávám. Přesto nelze než smeknout před výkony představitelů dvou hašteřících se ústředních párů, nutno dodat, že s odchodem Miloše Kopeckého zmizelo i klukovsky rošťácké kouzlo starší dvojice. Nic proti Sovákovi, ale je moc dospěle seriózní! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za mě je tato komedie neskutečně povedená a to i přes změnu herce v hlavní roli. Jiří Sovák dokázal Miloše Kopeckého nahradit po všech směrech a je tedy pouze na zvyku, kterého Nováčka máte raději. Příběhově je možná tato část o chloupek slabší než Zítra to roztočíme, avšak scény s Františkem Filipovským určitě stojí za vidění. ()

Reklama

MEGAJOHN 

všechny recenze uživatele

Po několika-stém shlédnutí (no dobrá, to jsem trošku nadsadil, i když je snímek stejně starý jako já...) nakonec jednu hvězdičku srážím po zamyšlení se nad charakterovými odchylkami jednotlivých postav oproti minulému dílu. Tak např. Bartáčková byla v prvním díle o mnoho jednodušší člověk, který ani nechodí do divadla. Tady najednou dokáže perfektně zahrát jak stařenku, vyzvídající okolo domu dědy Nováka, tak chudou příbuznou tetičky z Ameriky. Jinak je to ale fajn komedie na kterou se, čas od času, znovu rád podívám. ()

McIron 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování, ani změna Kopecký/Sovák nevadí, protože oba patří do herecké extraligy a každý dal svému Novákovi jiný šmrnc. Dobrá Májová, která po letech skutečně odjela do Ameriky a provdala se tam (mnoho let po natočení této komedie), nedávno bohužel zemřela. Fascinující minikreace bývalého ministra kultury Slávka Jandáka a Jana Krause coby dvou zaplacených výrostků... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Česká premiéra: 1. prosince 1980. Natočeno: Československo 1980. Scénář: Petr Schulhoff. Kamera: Jiří Macák. Hudba: Milan Dvořák. CITÁT - Ti mají takovou kliku, že kdyby si koupili trpaslíka, tak jim do rána vyroste a ještě jim umyje auto!.......... CHYBA VE FILMU - Když na začátku filmu poslouchá Naďa Kovalová, za dveřmi Novákových, jak závidějí Bartáčkům barevnou Sonku, tak na výtahových dveřích je číslice 4. Ale v prvním díle se stěhovali do 10 patra. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Barevný televizor, který přinese domů Bartáček (František Peterka), je japonský Sony KV-1820R Trinitron vyráběný v letech 1978–1978. V Československu byl dostupný pouze v obchodech Tuzex za valuty či bonové poukázky. (sator)
  • Trápenie si počas natáčania užil František Peterka (Karel Bartáček), ktorý sa ako neherec cítil v skvelej spoločnosti tých najväčších hereckých majstrov ako outsider. „Veľa mi pomohol pán Jiří Sovák (Evžen Novák), ktorý nahradil Miloša Kopeckého. Hovoril mi: ‚Franto, predstav si, že si doktor a tá rola je pacient. A tebe ide predsa o pacienta, ego ide bokom. Chceš ho čo najlepšie vyliečiť, nie?“ Tým mi otvoril oči. Ja som sa nikdy s nikým z hercov veľmi nebavil a skôr sa držal bokom. S ním sme sa ale veľa rozprávali. Bol to fajn chlap.“ (Raccoon.city)
  • Novákovci dali Bartáčkovcom 13 000 Kčs, za čo neskôr dostali 500 amerických dolárov. Podľa toho môžeme odhadnúť, že v roku 1980, bol kurz dolára ku korune 1:26. To ale bola cena na čiernom trhu, v banke v tej dobe stál dolár asi 13 Kčs, ale nedal sa kúpiť. (AxelWers)

Reklama

Reklama