Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie vynikajúcej komédie "Zítra to roztočíme drahoušku!" sa nesie v podobnom nápaditom, humorom nabitom duchu so skvelými hereckými výkonmi Luďka Sobotu, Ivy Janžurovej, Stely Zázvorkovej, či Jiřího Sováka, ktorý výborne nahradil Kopeckého. S takto nabitou hereckou elitou tých čias sa ani nedá natočiť špatná komédia. Táto má navyše tú výhodu, že nestárne a dá sa pozerať opakovane. Tradičná vlastnosť Čechov a Slovákov lakomosť sa v tomto snímku rozhodne nevypláca a v závere každý dostane, to čo si zaslúži. Rozhodne poučné aj v dnešných časoch. Tetička z Ameriky rozhodne nebola taká sprostá za akú ju pokladali a Novákovi svoj biznis nedotiahli do zdárneho konca. Ako by im nestačili poctiví český koruny. Za najlepšiu scénku považujem príchod rodinných príslušníkov k dědečkovi a Filipovský ich svojim typickým spôsobom pošle do prdele. "Prdičky naší babičky. To zas múžete klidne odšpacírovat. Asi si z vás někdo vystřelil."..."You know, Praha moc krásný město." Svätá pravda a zaslúžených 80%. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádnou extra vyjímečnou zábavu, ale klasickou komedii 80. let. Kdo je miluje, jako já, tak určitě nevynechá občasné uvedení v televizi. Akorát škoda že Kopeckého nahradil Sovák, ikdyž i toho mám rád. Kladně hodnotím zápletku s tetičkkou z USA, ktera tem je vylíčena jako imperialistický živel schopný zkoupit celý václavák. Ale taká už byla doba, prostě se mi zdá trapné neustálé přetřásání vlivu režimu u filmů této doby. Prostě se to tak natočilo a hotovo. To bysme museli kritizovat za vliv strany na kinematogragii 80% českých filmů. Po únavném dni v Prime time na usnutí jak stvořené...77% ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

přesně..PŘESNĚ PŘESNĚ PŘESNĚ!PŘESNĚ!!! TO JE TOTIŽ TA SKURVENÁ ČESKÁ POVAHA ..představ si že jedeš na vejlet...a protože začne pršet,a nemáš blatník,,,schováš se na nádraží a čekáš až se to přežene...ale vono je vosum pryč a furt nic... a protže kolo nemá světlo,,,řekneš si že bude lepší dát si to za deset kaček do úschovy...a počkat do rána...ale tři dny už si nechrápal a tak zaklimbáš... a uprostřed spánku najednou ucejtíš takový šimrání na levý noze...za chvíli na pravý... to tě probere a koukáš jak ti nějakej zasranej myslivec krade boty....já nechápu proč mi všichni kradou boty, co sem komu udělal proboha, za co mě trestáš,,,to snad moje prabába musela znásilnit baťu neboco....."hajzle vrať se, koupim ti párek v rohlíku"....dělá že neslyší,,asi to prokouk...vopičák jeden prozíravej....."utop se v tom mamonu,,, dědku plesnivá"....takže poránu zas do obuvi, klasika:,,,,čtyři dlouhý ulice a na chodidle dřívko vod nanuku..... z výrazu prodavačky je vidět, že do jejich obuvnictví moc bosých zákazníků nechodí ....a to už je snad konec týdle pohádky,, snad ještě takovou jednu menší anonci,: kdo by potkal v brně na hlavním bezdomovce menší postavy a zrzavých vlasů v zelený bundě s fleky od soplů,a na nohách reeboky za čtyry papíry... tak že ho prosim srdečně pozdravuju ()

otík 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování předešlé komedie Zítra to roztočíme, drahoušku... ani zdaleka nedosáhlo kvalit svého předešlého dílu. Jednak Jiří Sovák nedokázal nahradit skvělého Miloše Kopeckého a pak všechny ty naschvály, které si dělaly rodiny Bartáčků a Nováků zcela vyšuměly v trapné sebeparodické prvky. Pár scén je vtipných, ale celkově tento film vyznívá do ztracena. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

O malinko slabší než první díl ale i přesto jsem se dobře bavil,opět nechybí šťouchanice mezi Novákovci a Bartáčkovci,Novákovi zařizují sjezd všech Nováků a Bartáčkovi chtějí oškubat svou tetu z Ameriky.Humorné scény už nemají takové bavičské grády jako v jedničce ale herecké obsazení bylo výtečné takže dobrá oddechovka. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • František Peterka jezdil každý den na natáčení dvě a půl hodiny, protože ještě nebyly dálnice a on nebyl z Prahy. (kapsomut)
  • Stella Májová (tetička z Ameriky) se shodou okolností v devadesátých letech odstěhovala do USA, kde také skonala. (rakovnik)

Reklama

Reklama