Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis před dvaceti lety poslal do kin  What Lies Beneath, což je žánrově na stejný vlně, jenom lepší ve všech filmových aspektech. Takže spíš než abyste ztráceli čas tímhle, zkuste přehodnotit Pod Povrchem. Things Heard & Seen postrádá v žánru thriller napětí a jako horror selhává v budování atmosféry i strachu... a z obecnýho hlediska je to prostě jenom nuda. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na drámu príbehovo slabo prepracované a na horor málo (takmer vôbec) strašidelné. Amande Seyfried a Jamesovi Nortovi však ich roly sadli a ako manželská dráma so štipkou mysteriózna ma to celkom bavilo. Scenár bol ale miestami skutočne odfláknutý a záverečné rozuzlenie určite vedel odhaliť každý, kto trochu dával pozor. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já osobně bych na tuto duchařinu nebyl zas až tak přísný, ba dokonce bych jí řadil možná až i k tomu lepšímu, co v tomto konkrétním hororovém subžánru za poslední roky vzniklo, a že toho tedy není málo. Aby právě takovýto film každopádně fungoval, musí dle mého názoru disponovat dvěma zásadními atributy, a to působivou atmosférou a napětím, respektive lekačkami. Tím prvním mě tato podívaná opravdu oslovila, atmosféra je tu totiž vážně podmanivá, přesvědčivě ponurá a skličující, prostě skutečně taková, která se právě k takové podívané perfektně hodí a zde jednoduše dominuje. Bohužel, onen druhý atribut, tedy napětí, tu ale naopak nefunguje vůbec, a to především z důvodu vyloženě slabé podstaty existence a působení duchů, kteří tu navíc mají i dost vedlejší úlohu a nic jiného tyto pocity pak nedokázalo vyvolat, čímž je v tomto ohledu tento snímek prostě dost slabý. Jako protiváhu k tomuto negativu ovšem musím zmínit výrazné postavy a jejich herecké představitele, kdy tu především James  Norton zahrál více než přesvědčivě a ten chlapík mě tu vážně bavil, takže po této stránce vládla z mé strany zkrátka celková spokojenost. A na druhou stranu, tedy jako zápor, musím kontrovat kritikou pointy, která není ani trochu nápaditá, i když tedy v závěru dojde k jednomu opravdu nečekanému úmrtí, které beru jako velké plus. Zmínit pak mohu snad ještě poměrně dost pozvolný spád, což ovšem není v žádném případě výtka, jelikož v tomto filmu naopak přináší jen pozitivní dojmy, a to i na úkor absence jakékoliv gradace, či byť jediné, vyloženě strhující scény. Pro zajímavost bych rád ještě jen konstatoval, že tématicky to ve mně poměrně dost vyvolávalo vzpomínky na Kubrickovo Osvícení, což také určitě není úplně až tak malicherný fakt, mě zkrátka tato podívaná v součtu všech pro a proti spíš bavila, či jinými slovy, kdo má tento typ filmů rád, zklamán nebude, na druhou stranu, vyložení znalci a zastánci duchařin budou brblat od A do Z, a nejspíš také oprávněně. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru si autoři tohoto snímku nebyli s to vybrat, co chtějí natočit, resp. jaký žánr. A podle toho vypadá výsledek. Kladu si otázku - viděl jsem horor? Klasickou duchařinu anebo spíše netypickou duchařinu? Anebo psychologický thriller o rozpadu manželství? Či krimi s mysteriózním nádechem? V konečném důsledku ani jedno a ani v jedné oblasti ten film nefunguje. Rozčarování a zklamání, hodně slabé tři hvězdičky. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Začínám se obávat toho, že pokud Netflix vytvoří průměrné dílo (a že jich je), tak konec hrozně zmastí a celou věc posunou nejméně o stupínek dolů v hodnocení. I toto je možné sledovat zde. Průměr, žádná velká sláva, ani hrůza, ale totálně zmatlaný konec. Nevadí mi otevřený konec, ale pokud se film celou dobu bere vážně, aby to v posledních 3 minutách změnil je podivné. Také nevysvětlitelné změny chování postav apod. jsou na zdvižené obočí. Jako by si se scénářem hrálo dítě a dospělí tak dané úpravy nechali být. Takže takto opravdu ne a mírně nedoporučuji. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • V čase 1:51:54 můžeme na lodi vidět nápis „Lost Horizon“, který odkazuje na stejnojmennou novelu Jamese Hiltona z roku 1933, resp. na dle ní zadaptovaný snímek Franka Capry z roku 1937. (Marcos22)
  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)
  • Film vznikl podle stejnojmenného románu „All Things Cease to Appear“ z roku 2016 od Elizabeth Brundage. (SONY_)

Reklama

Reklama