Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 2 (2023) (série)


Co kdyby... Iron Man havaroval u Velmistra? (S02E04)

(epizoda)
  • USA What If... Iron Man Crashed Into the Grandmaster? (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tony Stark vyzve Velmistra, aby se spolu utkali v závodech na život a na smrt. (Disney+)

Recenze (28)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alternativní varianty Tonyho Starka zatím neměli v seriálu Co kdyby...? moc prostoru, tou nejvýraznější poté nejspíš byla ta představena v 6. epizodě 1. série, kde alternativní koncept zcela změnil start celého Marvel Cinematic Universe a nechal Tonyho Starka seznámit se s Erikem Killmongerem. Součástí 1. série ovšem měla být ještě jedna epizoda, která měla představit alternativní Gamoru před jejím členstvím ve Strážcích Mnohovesmíru, komplikace způsobené pandemií COVID-19 ovšem způsobily, že se tato epizoda odložila až pro 2. sérii. Tato epizoda tak v podstatě předchází událostem finále 1. série a ukazuje co by se mohlo stát, kdyby za svůj hrdinský čin v závěru prvních Avengers zaplatil Tony Stark výletem do vesmíru. A k napojení na Thor: Ragnarok. Sakaar je zpátky a s ním i jeho výstřední diktátor Velmistr. A celé to vlastně je tak trochu zábavný koncept, kdy se místo Hulka a Thora bude muset Velmistr potýkat s Tonym. Tony Stark si zachová své klasické manýry, především ovšem neodolá prokázat důkaz o tom, že má Tony Stark srdce. Humorem to celé vlastně tak nějak evokuje přístup Taiky Waititiho, dynamika mezi Velmistrem a Tony Starkem je zábavná, výsledná epizoda poté neurazí. Rozhodně by se dalo nalézt mnoha zajímavějších konceptů ohledně toho, co by se mohlo stát, kdyby Tony Stark na konci prvních Avengers zaplatil zničením Chitauri výletem do vesmíru. Špetka Rychle a zběsile na planetě Sakaar ovšem rozhodně dala tvůrcům příležitost se kapánek vyřádit a jde o jednu z epizod s nejvýraznější animací. Dává tak možná smysl, že byla tato epizoda odložena, výsledné závody totiž poté vypadají skutečně poctivě. Zajímavá je dynamika mezi Tonym Starkem a Gamorou, stejně tak drobné momenty, které staví na charakteru Tonyho Starka v podání Roberta Downeyho Jr. Mick Wingert je možná pouhý imitátor Downeyho, přispívá ovšem k tomu, že jeho Tony Stark skutečně zní jako ten Tony Stark, kterého všichni milují nejen díky konci Avengers: Endgame. Z výsledku se toho zajímavého vlastně moc vydolovat nedá, ze všech dosavadních alternativních příběhů tohoto seriálu se zatím jedná o jeden z těch slabších případů. Přesto je výsledek dostatečně fajn a dokáže být zábavný. Nejde o střelu z ranku Co kdyby... Doctor Strange nepřišel o ruce, ale o své srdce?, přesto i tato epizoda dokáže dodržet určitý standard..... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci Avengers jak Tony poslal atomovku na Chitauri a spadl na Zemi zpátky se ten pád na Zemi nestal a místo toho dopadl v Sakaaru.  Tam vládne Grandmaster co pořádá závody futuristických aut (něco jak filmy Rallye smrti) dojde tam Gamora a chce zabít Tonyho pak jich oba unese Grandmaster a Tony zjistí, že je Grandmaster zlý a vyzve ho na závod. Pokud vyhraje Grandmaster vyhraje Tonyho zbroj pokud Tony planetu Sakaar. 60 procent kdyby neudělaly z Grandmastera homosexuála  dal bych více. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, takhle se to dělá. Iron Man po bitvě o New York skončil ve vesmíru a nevrátil se na Zemi. Sledujeme tudíž jeho alternativní příběh, jak by to dopadlo, kdyby se nikdy nevrátil domů. Příběh skvěle zakomponoval do děje Gamoru, Grandmastera a Valkýrii. Vše bylo přirozené a fungovalo to. Jen vesmírné NASCAR mohlo být o něco kratší. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět totálně neoriginální. Prakticky opakujeme zápletku třetího Thora, jen s pár jinými postavami a kulisami. Když do toho navíc přidáme totálně na sílu tlačené "přátelení se" mezi absolutními cizinci, vyhází z toho hodně ředěná polívčička. O trochu lepší než první a třetí díl, ale pořád děsná slabota. 60% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě je k vidění krátká mezititulková scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama