Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Bubby... to je ksichtem i celkovým vzhledem dokonalej Trevor z pátýho gétéáčka. A z toho jeho chování jsem chvilkama měla skoro chuť brát tenhle film jako Trevorův prequel :) Jináč mi film zrovna komediální nepřišel. První půlhodinku mi bydlení mamánka s šílenou kozaticí přišlo mnohem víc zneklidnující než většina scén ze Stonožek, nebo Srpska, prostě horor. Pak přišla scéna s polišem na křižovatce, jedna z mála zastupitelek zmíněné komedie, fakt jsem se zasmála jak za starejch časů třeba u Nástrah velkoměsta. A zbytek, zbytek je už prostě jenom divný drama o divnym chlapíkovi, kterýmu byste se v reálném světě vyhnuli už od pohledu. Palec nahoru si ale jednoznačně zaslouží za vystupování na jevišti, kde překonal i Franka s obří hlavou. 60% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Svět je odporné místo a pokud jste velké, naivní, přitroublé dítě a navíc bez základní společenské zdatnosti dá vám co proto. A zejména vlastní rodina vám dá poznat toho největšího zla. Bubby se narodil psychotické matce, která se rozhodla, že ho bude mít jenom pro sebe, a tak mu namluvila, že nesmí ven, protože je tam plyn, kterým by se otrávil. A tak Bubby vyrostl ve špinavé šedivé díře a zatímco byl nucen k souloži se svou vlastní matkou a různým způsobem týrán, zakrněl na mentální úrovni dítěte. První čtvrtina filmu je směs úchylností a bizarnosti. Naturalismus je zde silným prvkem, který vás místy bude skoro znechucovat. Jakmile se však Bubby dostane mimo své vězení, stává se film spíše komedií míchnutou s dramatem... a velmi dobře se na to kouká. Jednotlivé scény jsou místy nelogické a absurdní (úmyslně), ale přesto děj míří určitým směrem a sice k postupnému Bubbyho začlenění mezi normální lidi. Co nejde nezmínit je neuvěřitelný herecký výkon Nicholase Hopea, který jako by svou roli doslova žil. Je neskutečně přesvědčivý... Dál se mi líbil způsob kritiky katolicismu, který je zde prezentován v různých formách - Bubbyho ujetej fotr, představy Abgeliných rodičů o tom, koho Bůh rád má nebo nemá a to, že lidé, kteří si berou do huby Ježíše ze všech nejvíc, jsou často ten nejhorší póvl. Funguje to snad po všech směrech: kritika, komedie, soft-exploitační úvod i dějové tempo... Jenom možná mohli ubrat pár scén, protože místy to na mě působilo trochu přeplácaně. Jinak ale nemám nic proti... ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Studie nositele zanedbaného intelektu následkem izolace a zneužívání, který se učí vhledem pochopit principy pro něj dosud neznámého světa a na oplátku jej obohatit o svoje životní zkušenosti :O! Problém vězí v tom, že ten svět není zas tolik skutečný, jak se nám snímek snaží namluvit, což dokládá i happyendová selanka a sráží tím hodnotu svou i výkonu Nicholase Hopea. Jako drama neuvěřitelné a jako komedii bych rozhodně upřednostnila tu s Brendanem Fraserem a protiatomovým krytem, možná by byla i pravdivější ... Nicméně, jako setkání s neotřelou dekadentní formou zajímavé a pro antináboženské dogmatiky ještě i povzbudivé, jak vidím, někteří však očividně netuší, proti jakým principům je namířena jejich nesnášenlivost, jinak by se, zajisté s dobře míněným varováním nebo doporučením určeným katolíkům, neobtěžovali. Nicky Hellboye a Mefistofella bych samozřejmě chápala :-). ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Pěkná úchylárna, jen co je pravda, ale mě to víc bavilo jen do doby, kdy se dostal Bubby z dosahu své rozkošné maminy. Jakmile ale začal Bubby putovat světem a poznávat ho, začalo to trochu drhnout. Nicméně závěr to zase pozvedl - kapela s frontmanem Bubbym byla skvělá a trochu mi připoměla kdysi slavné The Residents a některé kapely z Rock in Opposition. PS: kdo dělal anotaci k filmu, tak ho asi nikdy neviděl... ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Šialený Bubby - fóliový dusič. Zlobivý kluk s divokým három. Je to vlastne chudák. Zmatený, ako čerstvo vyliahnuté kura. Miluje hudbu, zvieratá a pizzu. Najviac zo všetkého ale zbožňuje velké kozy, obzvlášť na ženských, kyprých tvarov. Nerozumie okolnému svetu. A je mu to jedno. Mne tiež. Hlavne, že dokáže pobaviť. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Väčšina zvukov bola nahratá pomocou dvoch binauralných mikrofónov skrytých v ušiach Bubbyho. (Durexon)
  • Rolf de Heer písal scenár s prestávkami dokopy 10 rokov, kým sa film naozaj začal nakrúcať. (Durexon)
  • Po uvedení Bubáka Bubbyho prý proběhlo několik svateb, na kterých si nevěsty nesly k oltáři namísto kytice kočičku zabalenou do potravinové fólie. (Zdroj: Festival otrlého diváka)

Reklama

Reklama