Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Svět je odporné místo a pokud jste velké, naivní, přitroublé dítě a navíc bez základní společenské zdatnosti dá vám co proto. A zejména vlastní rodina vám dá poznat toho největšího zla. Bubby se narodil psychotické matce, která se rozhodla, že ho bude mít jenom pro sebe, a tak mu namluvila, že nesmí ven, protože je tam plyn, kterým by se otrávil. A tak Bubby vyrostl ve špinavé šedivé díře a zatímco byl nucen k souloži se svou vlastní matkou a různým způsobem týrán, zakrněl na mentální úrovni dítěte. První čtvrtina filmu je směs úchylností a bizarnosti. Naturalismus je zde silným prvkem, který vás místy bude skoro znechucovat. Jakmile se však Bubby dostane mimo své vězení, stává se film spíše komedií míchnutou s dramatem... a velmi dobře se na to kouká. Jednotlivé scény jsou místy nelogické a absurdní (úmyslně), ale přesto děj míří určitým směrem a sice k postupnému Bubbyho začlenění mezi normální lidi. Co nejde nezmínit je neuvěřitelný herecký výkon Nicholase Hopea, který jako by svou roli doslova žil. Je neskutečně přesvědčivý... Dál se mi líbil způsob kritiky katolicismu, který je zde prezentován v různých formách - Bubbyho ujetej fotr, představy Abgeliných rodičů o tom, koho Bůh rád má nebo nemá a to, že lidé, kteří si berou do huby Ježíše ze všech nejvíc, jsou často ten nejhorší póvl. Funguje to snad po všech směrech: kritika, komedie, soft-exploitační úvod i dějové tempo... Jenom možná mohli ubrat pár scén, protože místy to na mě působilo trochu přeplácaně. Jinak ale nemám nic proti... ()

Twat 

všechny recenze uživatele

Mentálně postižený Bubby si žije krásně jednoduchý oidipácký život v kvartýru s matkou. To se změní, když na dveře zabuší jeho otec a Bubby se poprvé dostane do světa. Po depresivním začátku se snímek přehoupne z těžké perverze do komičtější polohy, pořád by se ale za zbytek snímku nemusel stydět ani Ron Jeremy. Australské, zaostalé dvojče Billy Bob Thorntona se protlouká městem a přitahuje (vytváří?) bizarní situace. Od znásilnění šíleným muklem za mřížemi, až po proražení s undergroundovou kapelou. Na film se podívejte pokud nemáte rádi zdravej rozum, kočky a malý prsa. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Studie nositele zanedbaného intelektu následkem izolace a zneužívání, který se učí vhledem pochopit principy pro něj dosud neznámého světa a na oplátku jej obohatit o svoje životní zkušenosti :O! Problém vězí v tom, že ten svět není zas tolik skutečný, jak se nám snímek snaží namluvit, což dokládá i happyendová selanka a sráží tím hodnotu svou i výkonu Nicholase Hopea. Jako drama neuvěřitelné a jako komedii bych rozhodně upřednostnila tu s Brendanem Fraserem a protiatomovým krytem, možná by byla i pravdivější ... Nicméně, jako setkání s neotřelou dekadentní formou zajímavé a pro antináboženské dogmatiky ještě i povzbudivé, jak vidím, někteří však očividně netuší, proti jakým principům je namířena jejich nesnášenlivost, jinak by se, zajisté s dobře míněným varováním nebo doporučením určeným katolíkům, neobtěžovali. Nicky Hellboye a Mefistofella bych samozřejmě chápala :-). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Australáci v devadesátkách fakt natočili neskutečnej nářez... Začátek filmu je koncentrovaná šílenost notně opatlaná v hnusu a leckdo bude mít problém se přes tento první náraz vůbec dostat. Jenže ono je to tam důležité abychom poznali proč je Bubby jaký je a proč se chová tak podivně. Po odložení plynové masky pak spolu s ním poznáváme naprosto nový svět. Je otázkou, zda náš  svět je vlastně  v pořádku, když leckde Bubby zapadnul do společnosti bez nějakého většího údivu. Můžeme si klást otázku, zda to bylo vysokou mírou tolerance společnosti, nebo její ulítlosti... Něco ve stylu - No tak je nějakej divnej, ale kdo dneska není... Nicholas Hope Bubbyho zahrál famózně, hlavně ty jeho výstupy v oblečení faráře na pódiu byly fakt ďábelské... Co se mi na filmu líbilo byl fakt, že Bubby nebyl prezentován jako zlý člověk nebo sadista, který by si liboval v utrpení jiných. Naopak. Je to zvláštní, ale tenhle film mi místy hodně připomněl filmový klenot Byl jsem při tom. Má to hodně společných rysů i podobných zápletek, kdy je jednoduchost hlavního hrdiny a jeho nejasné odpovědi jsou v dnešním složitém světě brány jako úžasný  způsob komunikace moudrého muže. Neskutečná věc tenhle film! Kucí Australský mi zase jednou otevřeli pusu v údivu dokořán... Dávám za 5 igelitů. * * * * * ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film nelíbí. Z ryze artistního pohledu je zřejmě dobrý, ale jeho obsah je dost hnusný, amorální a akulturní. Že je takový Bubby, to je pochopitelné. Ale jeho přijetí „normální“ společností je cosi, s čím se jaksi nemohu srovnat. Bubby je necivilizovaný čtyřnásobný vrah, někteří to o něm vědí, a přesto je akceptován. Stane se dokonce popkulturní celebritou, která do mikrofonu kvičí, chrochtá a vyřvává vulgární fráze, jejichž kontext nechápe a nadšené publikum o něm nemá ponětí. Pop-music nemohla dostat výstižnější vysvědčení. --- Veřejnoprávní instituce financuje z peněz daňových poplatníků film, ve kterém Bubby dojde štěstí jako rocková hvězda a šťastný otec rodiny. Zde výčet jeho schopností: 1. zabíjet, 2. šukat, 3. memorovat fráze. Že by to v současné společnosti stačilo? Nebo co nám ten film vlastně chtěl říct? Mně to připadá takové… nemocné. Možná "hustý-vole". ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Rolf de Heer písal scenár s prestávkami dokopy 10 rokov, kým sa film naozaj začal nakrúcať. (Durexon)
  • Počas natáčania sa režisér Rolf de Heer dopočul, že austrálska vláda možno zavedie trest smrti. Nahnevaný touto informáciou napísal inú finálnu scénu, ktorá sa mala končiť tým, že Bubbyho zatknú a obesia za jeho zločiny. Nakoniec si to však rozmyslel a záber sa nikdy nenakrútil. (Durexon)
  • Väčšina zvukov bola nahratá pomocou dvoch binauralných mikrofónov skrytých v ušiach Bubbyho. (Durexon)

Reklama

Reklama