Reklama

Reklama

VOD (1)

Rupert Pupkin (Robert De Niro) je komik, který je přesvědčený o genialitě svého talentu, přestože nikdy nevystupoval a názor na jeho talent s ním nikdo nesdílí. Rupert je posedlý myšlenkou vystupovat v televizi. Když se seznámí se slavným komikem Jerrym Langfordem (Jerry Lewis) nabude přesvědčení, že mu tato hvězda dopomůže ke slávě. Jerry Ruperta odmítá, a tím pro něj začíná noční můra, neboť Rupert se neštítí ničeho na cestě ke svému cíli. Začíná Rupertova bezohledná hra pronásledování, vydírání a nakonec i únos... (Fine Production)

(více)

Recenze (226)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milý snímek o nelehkém údělu komiků, a to z pohledu hvězdy i fanatických fanoušků. Snímku zajistila koukatelnost bezesporu především účast úžasného De Nira, jinak by kvalitka sahala podstatně níž. V celém filmu mi žalostně scházelo více humoru. Taktéž se přes nedlouhou stopáž do snímku nedopatřením dostalo příliš mnoho vaty. S ohledem na velice kvalitní závěrečné minuty se přikláním spíše ke třem kouskům. Snímek se jeví taktéž trošku nadčasově. Dnes je internet plný podobných debilů, kteří jsou pro trošku krátkodobé chvály udělat kdejakou píčovinu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí nepříliš známý a dosti opomíjený Scorsesův snímek, který nás tentokrát nezavede mezi mafiány ani gangstery, ale do života průměrného Američana, který se snaží stát slavným. Robert De Niro v roli "Krále komedie" rozhodně nezklamal (ve které roli také můžeme říci, že zklamal :) a z každého záběru na mě vyzařuje pocit, že si roli dokonale užíval. Jeho závěrečné vystoupení je perfektní a myslím, že De Niro by se jako komik určitě uživil. Martin Scorsese, podobně jako De Niro svým herectvím, mě nikdy svou režií nezklamal a jeho filmy mi mají vždy co říct a tenhle tragikomický příběh o člověku, který se chce stát slavným za každou cenu a nic ho přitom nezastaví, rozhodně není vyjímkou. Nebýt několika hluchých míst, tak bych dal pět hvězdiček...... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Boží film. Nebo vlastně ne, Scorseseho film, ale ono to občas vyjde nastejno. Fakt vtipná věc s Robertem De Nirem možná v nejlepší roli. Nosí tam debilní tupé s knírkem a vypadá fakt divně, ale zahrál to fakt dokonale. Optimistický konec se mi těžce zamlouval a "Král komedie" se tímto pro mě zařadil do škatulky filmů pro dobrou náladu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se nikam nežene, ale hlavně, že vůbec někam směřuje (za toto geniální slovní spojení děkuji uživateli TheRaven). Král komedie je zpočátku poměrně vlažný, už už se zdá, že napíná divácká očekávání až za únosnou mez, ale když poté přijde zlom a hlavně vynikající pointa, je hned jasno, oč tu kráčí. Král komedie má veskrze geniální myšlenku, která přesně charakterizuje showbusiness (nejen) v Hollywoodu. Je to tak absurdní, černohumorné a přitom vlastně pravdivé a ani ne tolik přikreslené. Líbí se mi, že režisér nemoralizuje a nepokouší se v závěru o nějakou katarzi spravedlnosti. Ne, ne, tohle je hollywood a ten někdy přeje i šílencům. :) 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přidám se tady k většině, které se film líbil. Proklínám české distributory, že nechtějí a možná ani neuvažují o vydání King of Comedy. Spolupráce Scorsese + De Niro, jak již sme si zvykli, opět šlape na jedničku. De Niro se v tomto filmu snad i překonává. Neskutečný výkon! Fanda Scorseseho tvorby by si řekl že po výborném Racing Bull musel přece trošku pan Rejža sešlápnout brzu, ale ani náhodou. Přestože De Nira vždy hojně obsazoval hlavně do gangsterek, tak ukázal že tento herec má mnohem širší záběr. Nejvíce mě pobavila scéna, kdy Pupkin spoutanému Langfordovi nechává číst svůj předem (ne)připravený text na tabulích, které se mu všelijak pletou, jsou vzhůru nohama anebo prázdné. Doporučuju! 100% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (32)

  • Film byl vybrán jako zahajovací titul festivalu v Cannes v roce 1983 a britští kritici ho zvolili nejlepším filmem roku. (Rocky62)
  • George Kapp - Tajemný host, se objevil pouze v tomto filmu a byl skutečným učitelem chemie na střední škole v New Yorku v 60. a 70. letech. (Kulmon)
  • Natáčení bylo plné De Nirových obvyklých výstředností a odráželo tradiční domácí přípravu před filmováním. Herec trávil týdny sledováním klubových komiků a pomohlo mu i přátelství s Johnem Belushim a Robinem Williamsem. (Rocky62)

Související novinky

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

21.08.2017

Spojené státy americké v neděli přišly o jednu ze svých největších komediálních ikon. V 91 letech totiž zemřel slavný herec Jerry Lewis, jehož leckdo zná z Poslíčka, Krále komedie nebo Zamilovaného… (více)

Reklama

Reklama