Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Velice originální a umělecky natočené drama. Úvod filmu je velice intenzivní a prožíval jsem každou minutu bolesti Vanessy Kirby, která je mimochodem překrásná. Shia jakožto její manžel tady hraje vesměs to samé jako v dalších mnoha předchozích filmech, ale tato role mu sedla vážně skvěle. Tak trochu se v ní našel a jeho proměna charakteru je možná očekávaná, ale velmi dobře napsaná. Co hrozně moc oceňuji - celková odvaha vymanit se ze všemožných klišé a schopnost filmu jít svou vlastní cestou. Jsme svědky obrovské bolesti, ale zároveň překrásnému konci, který není nucený a dává to fakt smysl. Také plno metafor a skrytých odkazů je výsledkem fakt dobře napsaného scénáře. Očekával jsem kvalitní drama a dostal jsem daleko víc, než by se mi mohlo zdát. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako už poznamenali kolegovia a filmoví znalci, solisoli a Arsenal83, treba mi tu len doplniť svoj názor. Nezaujalo ma to až tak ako minuloročný Marriage Story. Dráma to je ale celkom dobrá, herci zahrali presvedčivo . Ale ja moc tento žáner nemusím, tak to bude len taký neškodný priemer. A fakt, LaBeoufovo nadobíčko sme vidieť nemuseli. Ale od tých Transformerov sa teda riadne zmenil. 3* ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Těžký film a těžké téma, jež dokáže vyvolávat nesčetné kontroverze a polemiky. Mně tento film přinesl další herečku na seznam těch, které je třeba sledovat - Vanessu Kirby. Podala znamenitý výkon, nesmírně psychicky i fyzicky náročný a zcela zaslouženě aspiruje na Oscara, přestože v konkurenci Afroameričanek s velkou pravděpodobností neuspěje. Shia LaBeouf ji zdatně doplňuje a ve vedlejší roli exceluje velezkušená Ellen Burstyn. K domácím porodům jsem vždy zaujímal velmi negativní stanovisko, které se tímto snímkem ještě zesílilo. Každá žena a každý pár má samozřejmě svobodnou volbu, avšak může nastat toliko komplikací, na které sebelépe připravené domácí prostředí nemůže adekvátně zareagovat tak, jako nemocnice vybavená personálem a přístroji. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niet väčšej traumy, ako prežiť stratu vlastného dieťaťa. Každý sa s tragickou udalosťou vyrovnáva po svojom, pričom zachovať si zdravý úsudok, je v mnohých prípadoch doslova nereálne. Prvá polovica v rámci “fajtov” a menenie názorov dvoch partnerov či okolia paradoxne rapídne lepšia, ako posledná etapa, ktorá celý príbeh uhladila do stratena. Po odchode “LaBeoufa” zo scény už to nemalo takú silu. Ale inak dobrý film. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nezdařený domácí porod, intenzivní, dlouhá scéna na jeden nepřerušený záběr, startuje intimní psychologické drama o vyrovnání se s náhlou ztrátou namísto očekávané radosti, kromě odcizení s(e slabochem) manželem či hádek s matkou třebas i soudním procesem s porodní asistentkou. Pomalu, citlivě, v měsíčních intervalech (dostavby mostu) sleduje vnitřní rozpoložení ženy, která si udržuje relativně vyrovnanou fasádu a expresivním výlevům emocí téměř nepropadá. Jenže i přes výborné herecké výkony se výlučnost výpovědi postupně vytrácí ve střípcích a zbytečný epilog pak polopaticky slibuje nadějeplné vyhlídky i divačkám Rosamundy Pilcher. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Scénář byl napsán na základě vlastních zkušeností scenáristky Kata Wéber a jejího partnera, režiséra Kornél Mundruczó, kdy během těhotenství Katy přišli o dítě. Jejich neschopnost vyrovnat se se ztrátou přiměla Katu dočasně se přestěhovat od partnera do Berlína, kde sama napsala scénář. Později vysvětlila, že psaní příběhu pro ni fungovalo jako forma terapie. (MarLin)
  • Film měl premiéru 4. září 2020 na Benátském filmovém festivalu. (filmovyfan)
  • Název snímku se zobrazí až po úvodní 30minutové sekvenci. (Kuzmik)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama