Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zcela podprůměrný snímek, který nabízí Michaela Douglase v roli neohroženého ctitele bez bázně a hany a Andy Garciu, kterému je useknuta hlava. Nemohu se zbavit dojmu, že Douglasovi tahle akční role vůbec nesedla A Ridley Scott režíruje dost mechanicky, aniž by vzbudil u diváka nějaké sympatie či emoce pro některou z postav. Prostě tohle mě nezaujalo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Filmy Ridley Scotta jsou vždy plné krásných a živých obrazů, ať již se odehrávají kdekoliv. Natáčí-li tento zručný řemeslník vydařený scénář, je zaděláno na filmovou událost. Černý déšť je skvělou ukázkou toho, jak to dopadne, když tato příběhová základna chybí. Vznikne nudná, místy opravdu špatná, pěkně natočená, blbost. Nerozumím co tohoto tvůrce motivovalo sáhnout právě po tomto scénáři, který až křečovitě působí jako nucená japonsko americká družba, ve které amíci ostatním ukazují jak se to má správně dělat. Herecky oybčejné a trapné, Douglase příběhem navíc provází asi ten nejnesympatičtější parťák v dějinách cop/buddy filmů v podání Garcii. A aby toho nebylo máo, hudba sebou nese obludné dozvuky 80. let, které jsou pro mě jen velice těžko stravitelné. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Čisté navázání na Pollackovu Yakuzu v dalším americkém zářezu do kultury japonského podsvětí - který stejně jako ta Yakuza vůbec není špatný. Ridley Scott si ve svém tehdy slabším období vybral světlejší chvilku, a ponořil se do Tokijské tmy a neonů spolu s ukrutně cool Michaelem Douglasem, a zůstala za nimi jen hromada rozstřílených mrtvol. Nemazali se s tím vůbec, z počáteční kriminálky se rychle přejde do akčního revenge movie, kde místo hrdinů mluví spíš jejich brokovnice. Až mě překvapuje jak moc tenhle film zapadl - zapomenutí si nezaslouží. 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický predstaviteľ akčnej kriminálky v 80. rokoch minulého storočia. Dejovo len priemerné, zato však snímok vyťažil maximum z réžie a z hereckého dua M. Douglas - A. Garcia. A po rokoch už môže divák pamätník ťažiť aj z nostalgickej atmosféry toho obdobia. Nič prevratné, ale nebola to ani strata času. 65/100 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vidíš to ??" - "Možná nemá drobný.." ;) Tak tenhle svůj divácký dluh vůči Scottově filmografii bych si klidně milerád ponechal třeba i napořád, protože nablblý, jakkoli chlapácky nahláškovaný, Černý déšť platí v důsledku jen za slabý kalkul ždímající vizuál skvostného Blade Runnera, a navíc i ukázkový protipól kupříkladu Posledního samuraje.. Černý déšť, tahle Ridleyho žlutá díra ve sněhu, jen dokládá, jak často si tenhle výtečný režisér vybírá špatné scénáře.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama