Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

majo25 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne neznámy snímok s mladším Douglasom. S motorkou síce nie je ktovieaký presvedčivý, ale mierne vyšinutého blázna s veľkými sklonmi k antidisciplíne a antirešpektu k autoritám zahral bravúrne. Kriminálna zápletka zasadená do Japonska má gule, aj keď by som si v takomto prostredí viac prial ručno-nožné súboje ako len tie strelecké. Takakura tiež veľmi nezaostáva, ale takú persónu ako Wakajama (vlkosamotára znalí vedia, o čom rozprávam) som tu veru nečakal. Zimmerova hudba sa spolupodiela na dobrej atmosfére filmu. Aj keď pár logických nedostakov sa tu nájde, aj Garcia je slabší, vyhráva ukážkový vizuál a atmosféra. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

SOMETIMES, YOU JUST GOT TO GO FOR IT! Film měl parádní filtr díky kterému všechny ulice města Osaky vypadaly prvotřídně. Ridley Scott umí a tady je to vidět. Detaily některých scén jsou vynikající. Efektní záběry, jako když Sato jede proti Charlimu na motorce a cestou k němu táhne katanu po asfaltu, která hází jiskry do kamery, nebo mafiánský boss s černou naleštěnou károu a bílou šálou uprostřed bahnitých vinic, to je to oč tu jde. Film přeci jenom trošku sráží příběh, ale co. Já se bavil. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott se po dvou slabších kouscích zase začal drápat vzhůru. Vzal v té době velmi populárního Douglase, navlékl jej do černé a odjel do Země vycházejícího slunce, jen tentokrát bez toho slunce. Je to temné, špinavé, vlhké. Taková možná trošku vzpomínka na Blade Runnera. Musím říct, že poprvé mě to moc nechytlo, ale druhá projekce hlásí že je to v pořádku. 75% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak na týhle kriminálce se vydatně podepsal zub času.Rádoby drsná a temná krimi má díry ve scénáři dlouho zrajícího ementálu a místy působí až nechtěně parodickým dojmem.Tenhle film jsem nikdy moc nemusel a dnes sem si ho po letech připoměl,no film dobrý leda na to,abyho dávali uprostřed noci na Baranndově.Těžko uvěřit že ho režíroval Ridley. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna, kedy ide Michael Douglas na motorke po New Yorskom moste a v pozadí sú veže World Trade Center pri západe slnka a s absolútne skvelou piesňou, ktorá sa do toho celého veľmi hodí, patrí medzi moje najobľúbenejšie filmové scény celkovo. Navodí to takú atmosféru, že by to rovno aj mohlo skončiť po tej scéne a aj tak by to bolo majstrovské dielo. V podstate sa dá aj napísať, že je to jeden z mojich najobľúbenejších filmov 80/90.tych rokov. Skvelí Michael Douglas a Andy Garcia si skvele sekundujú a musím povedať, že snímka je (alebo pre mňa bola) dosť emotívna a smutná. Jeden z najlepších Thrillerov všetkých čias. Ono sa veľmi nieje čo čudovať - režíroval to Ridley Scott, ale i tak ma prekvapuje tak málo tu prítomných hodnotení a fanklubu filmu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama