Reklama

Reklama

Útočníci z Marsu

(neoficiální název)
  • USA Invaders from Mars (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mimozemská invaze začíná... Na planetě Zemi přistává mimozemská loď. Toto přistání vidí malý chlapec, ale nikdo mu nechce věřit. Vetřelci začínají pomalu ovládat místní obyvatele, a tak chlapci nezbývá nic jiného, než se s prosbou o pomoc obrátit na armádu. Ta se musí postavit hrozbě z vesmíru, která by mohla znamenat konec lidstva. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Povídka Johna Tuckera Battlea má zajímavou vizi, zato mimozemské kostýmy zavalitých komparzistů v pyžamech, kteří nosí v akváriu mozek sem a tam, jsou spíše z výprodeje. Emzáci příjdou na scénu až v závěru, ale ponurou atmosféru po celé stopáži celuloidu nelze upřít. Snímek je z doby, kdy studená válka byla už horká a svým způsobem jde o ozvěnu liberálního obsahu Dne, kdy se zastavila země (1951) i hysterie Invaze do USA (1952). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Miestami celkom fajn, miestami nudne sa vlečúci, ale nepochybne nízkorozpočtový sci-fi snímok natočený takmer celý v interiéroch filmových štúdií. Využitie archívnych armádnych záberov pre zdôraznenie akčnosti, pôsobí mimoriadne lacno. Tiež scenár o expanzii mimozemšťanov, ktorí za pomoci transplantovaných chipov ovládajú ľudí, nie je ničím originálnym. Hádam že, ani v roku 1953, kedy boli "Invanders from Mars" natočení. ** ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, krásně zapadající do 50.let, do doby, která tak přála béčkovým scifárnám, plným zlých mimozemšťanů. V tomhle případě se nějaký frontální útok ufonů nekoná, spíše je tu rozvedeno téma mimozemské infiltrace (jako třeba v klasice Invaze lupičů těl ) za pomocí implantovaného zařízení do mozku lidské oběti. Celý příběh je vyprávěn z dětského pohledu chlapce,který jedné noci uvidí z okna přistávat létající talíř, který se zakope pod zem. Chlapcovi rodiče, kteří se na místo přistání jdou podívat, se tam propadnou do země (k základně mimozemského šmejdu) a za pomocí implantované sondy do mozku jsou na dálku ovládáni ufony k záškodné činnosti. Chlapec na všechno přijde a za pomoci jednoho vědce (který chlapcovi uvěří, že viděl přistát ufony...muhehehe) se mu podaří zmobilizovat armádu k zásahu proti mimozemským vetřelcům. Ti většinu filmu nejsou vůbec vidět, teprve v poslední třetině se ukážou v celé své kráse. Vypadají docela legračně. Navlečeni jsou do jakési kombinézy, mají tři prsty a na očích vypouklé klapky se štěrbinou. Jejich vůdce sídlí v akvárku, pouze velká vypouklá postříbřená hlava s rameny, ze kterých vyrůstají dvě chapadélka. Film má dva různé konce. Verze určená pro evropský trh končí zlikvidováním ufonů, ta americká končí tím, že se chlapcovi všechno jenom zdálo a po té, co se probudí, vidí z okna opět přistávat létající talíř, tentokrát jakoby už v reálu. Já viděl tu americkou...... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

To je taková škoda, co se s filmem zhruba v jeho polovině stalo! První půlka i přes toho nesympatického spratka byla vynikající, atmosférická, něco ve stylu Invaze lupičů těl, a já se tetelil blahem, jak se lidé začínají postupně chovat víc a víc divně, vzadu na krku mají něco zvláštního a mimozemská invaze plíživě začíná. Jenže přibližně v polovině dojde k velkému zkratu, začne nudný dětský film o emzácích a Marťani samotní (gumoví panáci s šéfujícím Krangem z Želv Ninja) jsou už jen smutnou třešničkou na zpackaném dortu. Konec sice je příjemně otevřený (jak píše Lima, i já viděl americkou verzi), ale dojem to skutečně nevylepší. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře udělaný nicméně poměrně divně natočený sci-fi. Chlapec uvidí jak spadne ufo a táta se tam jde podívat, no a teď je průser na světě. Mimizešťani se za tátu převlíknou. Celý film je krásně sentimentální a to je bohužel i podstatná srážka celého filmu. On neví co chce být, neví jestli chce být spíše dětský nebo dospělejší a tak se z filmu stává takový podivný mišmaš všeho. Film mi byl ale mile sympatickej a líbil se mi o něco málo více než Hooperův remake. Ale vážně jsem nesnášel toho malýho kluka a jeho věčný "Oh gosh". ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Propadání písku bylo natočeno tak, že se vyřízla dlouhá štěrbina do kusu těžkého plátna a vložil se velký trychtýř. Na trychtýř se připevnila hadice od výkonného vysavače a celé se to pak zasypalo pískem. (Marek06)
  • Melodie, která hraje, když tanky a nákladní auta jedou bojovat proti mimozemšťanům, je „The Army Goes Rolling Along“, oficiální píseň americké armády. (Marek06)
  • Dr. Kelston (Arthur Franz) v jedné scéně hovoří o "Světlech z Lobbocku".. Zmiňuje skutečný případ pozorování UFO, který ve své době vzbudil národní senzaci. (Hans.)

Reklama

Reklama