Reklama

Reklama

Útočníci z Marsu

(neoficiální název)
  • USA Invaders from Mars (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mimozemská invaze začíná... Na planetě Zemi přistává mimozemská loď. Toto přistání vidí malý chlapec, ale nikdo mu nechce věřit. Vetřelci začínají pomalu ovládat místní obyvatele, a tak chlapci nezbývá nic jiného, než se s prosbou o pomoc obrátit na armádu. Ta se musí postavit hrozbě z vesmíru, která by mohla znamenat konec lidstva. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Miestami celkom fajn, miestami nudne sa vlečúci, ale nepochybne nízkorozpočtový sci-fi snímok natočený takmer celý v interiéroch filmových štúdií. Využitie archívnych armádnych záberov pre zdôraznenie akčnosti, pôsobí mimoriadne lacno. Tiež scenár o expanzii mimozemšťanov, ktorí za pomoci transplantovaných chipov ovládajú ľudí, nie je ničím originálnym. Hádam že, ani v roku 1953, kedy boli "Invanders from Mars" natočení. ** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvé farebné sci-fi o invázii mimozemšťanov, vďaka zrýchlenej produkcii o pár mesiacov predbehlo Vojnu svetov. Nenáročná žánrovka orientovaná na detského diváka, na ktorej vidieť, že gro rozpočtu zožralo prevedenie do farby a zopár trikových scén. Má to príjemný začiatok s paranojou okolo zmiznutej vesmírnej lode a obstojné finále vo vesmírnej lodi, ale aj vlečúci sa ukecaný stred, otrasný kostým votrelcov a ujačané nesympatické decko v hlavnej role. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

To je taková škoda, co se s filmem zhruba v jeho polovině stalo! První půlka i přes toho nesympatického spratka byla vynikající, atmosférická, něco ve stylu Invaze lupičů těl, a já se tetelil blahem, jak se lidé začínají postupně chovat víc a víc divně, vzadu na krku mají něco zvláštního a mimozemská invaze plíživě začíná. Jenže přibližně v polovině dojde k velkému zkratu, začne nudný dětský film o emzácích a Marťani samotní (gumoví panáci s šéfujícím Krangem z Želv Ninja) jsou už jen smutnou třešničkou na zpackaném dortu. Konec sice je příjemně otevřený (jak píše Lima, i já viděl americkou verzi), ale dojem to skutečně nevylepší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako 1000. komentár si musím vybrať nejaký ťažký wtf. Invaders ním určite sú. Klasické (čiže z dnešného pohľadu v akomkoľvek zmysle slova neuveriteľné) scifi o útoku mimozemšťanov. Aj v porovnaní s tými, čo som videl, sú jeho masky niečo neskutočne vtipné. Menzies nezabúda ani na povinné zamyslenie sa, na konci nás dokonca čaká šokujúca pointa. Treba povedať, že veľmi vydarená, dáva filmu nový rozmer. Ale tie masky....prečo tu nie je galéria? ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Fantaskní a výrazně militantní alegorie na studenou válku. Pro někoho chvílemi možná až příliš doslovná. Invaders from Mars jsou na velmi slušné technické úrovni (nápaditá a barevná výprava spojená se skvělou kamerou Johna F. Seitze), jen ten design mimozemšťanů je opravdu legrační - hlavně když běhají. Přitom jinak je to chvílemi docela mrazivá, z pohledu dítěte zcela hororová podívaná. Veliká škoda, že si tvůrci vybrali až pohádkově bezpečné řešení, jak příběh zakončit. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Děsivý chorál zazpívala sborová skupina složená z osmi mužů a osmi žen. Navíc byl v postprodukci dále posílen o ozvěnu. (Marek06)
  • Melodie, která hraje, když tanky a nákladní auta jedou bojovat proti mimozemšťanům, je „The Army Goes Rolling Along“, oficiální píseň americké armády. (Marek06)
  • Dr. Kelston (Arthur Franz) v jedné scéně hovoří o "Světlech z Lobbocku".. Zmiňuje skutečný případ pozorování UFO, který ve své době vzbudil národní senzaci. (Hans.)

Reklama

Reklama