Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

zdenzo 

všechny recenze uživatele

PRINCEZNA FANTAGIRO NA TRIPU Těžko říct, co tvůrci zamýšleli, ale když dva dělají totéž není to totéž. Nejsou to Vikingové, není to Poslední království a už vůbec to není GOT. Absence rozpočtu jde cítit každým levným záběrem a hereckou impotencí 80% ansámblu. Nezachrání to ani nejstarší z bratrů Skarsgardů a už vůbec ne předloha Franka Millera. Shame, shame, shame! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak provařené legendě jako je to Artušovská může jakékoliv "nestandardní" zpracování - klidně i to zaměřené primárně na teen diváka jako tohle - jedině pomoci.Bohužel v tomhle případě se to úplně nestalo a i když Cursed solidně vypadá a výprava je hodně povedená,příběhově to místy dost drhne a na fantasy je to překvapivě často celkem nuda.Nejsem žádný extra vyznavač Artušovského světa,takže mě tu nic vyloženě nerušilo,ale bohužel sem se nebavil tak jak sem doufal že se bavit budu.Přitom věřím,že komiks,který měl v zádech někoho jako Frank Miller nemůže být špatný,nicméně jelikož sem ho nečetl,tak nemůžu soudit...60% ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Výpravou, triky a těmahle věcma to bylo vyladěné na seriálové poměry. Horší bylo spojení příběhu s postavami. Katherine Langford jako Nimue špatně uvěřitelná, hodí se mi do jiných žánrů, a to jsem se na ní těšil. Zbytek postav z Artušových příběhů nechybí, jen působí trochu jako verze pro teen publikum. Artuš castingem vysloveně neseděl. Každopádně další řada nebude, ukončení je takové nijaké, takže zřejmě zbytečné. (hodnocení za 1. sérii - konec)  ()

Han_Quintet odpad!

všechny recenze uživatele

Tak první díl, dal jsem tomu třicet minut, naprosto idiotská story o "vyvolené", to je alfa omegou každého scénáře a story, když nevíte o čem psát, totální klišé(odmítání osudu pochyby hlavní hrdinky o sobě samé, zcela určitě roztaháno do celý série +/- pár světlých okamžiků její moci nééé díky - tohle je story šablona pro tupé lidi), které je znakem nekvality a toho, že jste rezignovali na jakékoliv tvůrčí psaní. Je to prostě průšvih roven kvality velice řídkému lidskému exkrementu. Například seroš "Letter for the King" s tímto klišé taky začíná, ale umí s ním pracovat, že ve výsledku člověk dostane velmi originální story a fajn seroš. Tady ale selhalo úplně všechno, kostýmy jsou tragédie, stejně jako výběr lokací, totální selhání štábu co měl na starosti výpravu a celkově to působí jako amatérský film, nikdy více! ODPAD! ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi věřit hodnocení, tak jsem to shlédl pro vlastní názor. Úvodní znělka skvělá, kostýmy, kulisy, efekty, to všechno se mi líbí. Bohužel ani to všechno dohromady nezachrání beznohý scénář a nelogické dialogy. Z artušovských legend si vzali tak málo, že už nemuseli brát nic a začít od nuly. Zjednodušeně řečeno je to na pohled pěkné, ale o ničem. Potenciál zůstal nevyužit. I ty dvě hvězdy dávám s mírným sebezapřením jen za tu pěknou přírodu. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama