Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Spojení dvou epizod seriálu Majora Zemana. O nic lepší nebo horší než ty dva díly ze seriálu. Jen sestříhané, ale i tak moc dlouhé. Pro fandy dodávám, že film Rukojmí v Bella Vista obsahuje i jednu scénu novou, která se v oněch dvou epizodách neobjevila a byla natočena pro film dodatečně. Je to scéna se Zemanem, Hradcem a Žitným někde v garážích, snad pro větší dějový spád, nevím. Tento "kubovský" příběh mi nikdy nepřišel moc zajímavý. Nevím, proč byl v seriálu rozdělen do dvou dílů. Ani zkrácená filmová verze nepomohla. Je to nuda. ()

Andronikos

všechny recenze uživatele

Po akčných filmoch rokov osemdesiatych a v dnešnej dobe to vážne asi nie je najnapínavejší film, ale porovnanie s obstarožnejšími bondovkami by snáď zniesol. Ku komentovaniu tohto v podstate nesamostatného diela sa odhodlávam ale len preto, že mi nedá nereagovať na emotívne a vulgárne (Lima; "estébácký svině"; mimochodom, žiadne "svině" tu nevystupujú, asi tak, ako v dnešných filmoch medzi kladnými hrdinami väčšinou nevystupujú skorumpovaní policajti, čo neznamená, že filmovú produkciu paušálne zavrhnem, pretože neodráža realitu) a mylné či manipulované (Tosim; Hradec sa golf naučil v Kateřinské Hoře a to s pánom farárom!) výplody. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Mlčanliví juhoamerickí strážcovia, jeden plešatý, druhý fúzatý, veľavýznamne hľadiaci na rukojemníckeho agenta ŠtB všade, kam sa len pohne. Už v časoch, keď v telke dávali iberoamerické epizódy seriálu Major Zeman, mi prišli oveľa charizmatickejší, tajomnejší a nevyspytateľnejší, než celý spojený kriminalisticko-eštébacky česko-slovenský zbor na čele s nervným debílkom Zemanom v otrasnom baloniaku. Tomu bolo od počiatku úplne jasné akurát tak to, že vražda bola spáchaná francúzákom. Dikcia verbalizácie tohto odhalenia a jeho celkový nasrato uponáhľaný výraz vyzerajú, akoby práve v behu vymyslel novú prevratnú metódu vyšetrovania zločinu. Túto nervnú etudku si trapák zemák v priebehu filmu niekoľkokrát v rôznych variáciách a situáciách zopakuje. No a pozor! Najväčšie odhalenie naservíruje ňiékto iný - slovenský čávo verejnej bezpečnosti predstavený Emilom Horváthom mladším v neuveriteľne krátkej a zároveň širokej kravate, s jeho výkrikom: "Heuréka!", prešifrovaným v reči detektívky do: "Morava je loď!!!". ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbí. Je to akční, naše sabotované lokomotivy bez kterých se Chile položí a agent Hradec. A snad ještě víc konspirátor Wunder Pepi Postránecký... Kanyzovi jsem to nezáviděl, zahrál si ve velké hře a nechtěl bych být na jeho místě v hotelu, kde byl fakt sám. A konečný útěk před úchyly v autě.. Super.. ()

Nerajohn 

všechny recenze uživatele

Známé spojení dvou případů majora Zemana, které mají být jakousi obdobou Jamese Bonda. Toho zde představuje elitní agent čs. rozvděky mjr. Hradec, který bojuje proti nacistům hodlajícím poškodit čs. vývoz a znárodněné chilské doly. Teda bojuje, většinu filmu je jako rukojmí jednoho nacisty v blíže neidentifikovatelné jihoamerické zemi a jeho kamarádi v pražské policii se ho snaží zachránit. Zase taková blbost to není, na tehdejší dobu je to i celkem akční a když se posoudí doba vzniku a ne zrovna špatné herecké výkony ( třeba Václav Postránecký a jeho slizký " kamarád " v Chile ), tak se to zkouknout dá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • V čase cca 15:22 Zeman (Vladimír Brabec) říká Jirkovi Hradcovi (Rudolf Jelínek): „A co jsi vlastně dělal? Naposledy jsme se viděli ve čtyřiašedesátým, to už je osm let.“ Avšak tento díl se odehrává v roce 1970, tedy je to 6 let. (budivoj)
  • Film obsahuje jednu novou scénu, která byla dotáčena při tvorbě filmu. Snímek končí odletem helikoptéry s postřeleným Hradcem (Rudolf Jelínek), v důsledku čehož vzniká tak domněnka, že Hradec nezemřel. Z toho chtěli tvůrci vycházet u dříve připravovaného filmu Major Zeman se vrací!, který měl po revoluci vzniknout jako další dobrodružství Jana Zemana (Vladimír Brabec) a Jiřího Hradce. V tomto pokračování však už měli být protivníky. (ClintEastwood)
  • V dodatečně dotočené scéně, která se má odehrávat někde v policejních garážích, je jasně vidět žlutobílé vozidlo Veřejné Bezpečnosti. Takto označená vozidla se však začala používat až o pět let později. Koneckonců na začátku filmu vidíme správné dobové vozidlo, modré s bílým pruhem. Taktéž na hercích v této scéně je zřetelně poznat, že jsou o nějaký ten pátek starší. (Scott67)

Reklama

Reklama