Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zelený svet považujem za film, ktorý stačí a dokonca je vhodné vidieť iba raz. Samozrejme, pokiaľ nie ste hráči alebo aspoň fanúšikovia golfu. Laik, akým som ja, vníma chvastanie, hecovanie a frajerinu minimálne za trápne správanie signalizujúce nejaký povahový deficit. Ešte šťastie, že je súčasne prítomné aj ozajstné majstrovstvo, inak by tento film nikto nenakrútil. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pohodička se skvělým (být holka napsal bych asi "okouzlujícím") Costnerem, bez násilí, bez akčních scén, bez emočního vypumpování diváka ...... ale s jednoduchým dějem a atmosférou, z který je Vám prostě dobře :) Mám velikou slabost pro sportovní filmy - golfu nevyjmaje. "Golfových" filmů znám více ale v kategorii "sportovní - komedie" Zelený svět vede s přehledem. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

mno, tak pro nás zaryté odpůrce golfu sice železo bude i nadále představovat značku Fe, případně asociovat špenát, ale soustředila jsem se tedy na toho roztomile umanutého Costnera a štiplavě ohnivou René Russo a tím se všechny ty odpaly daly v pohodě přežít, aniž bych musela stále odvracet zrak od obrazovky k žehlení. Dialogy vtipné, jiskření uvěřitelné, protože je známá pravda, že nejen ve filmu je pro chlapa nejvíc rajcovní žena, kterou nemůže mít. Celé to Costnerovo šaškování byla tedy vlastně cesta za tím, jak té kočičce René co nejvíce zaimponovat, když nic jiného než golf neumím a i v něm jsem strašně, ale strašně umanutý, že by mě někdy zabil i nejlepší kámoš. A navíc tu René chci ukrást hroznýmu parchantovi. Aneb svižná bitva o jednu ženu na golfovém greenu. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Film, který mne umí pobavit opravdu vždy, když ho vidím. Role padne Costnerovi zcela přesně - otočená čepice, pivo v ruce, míček a driver, to je přesně způsob, jakým si představuju zkrachovalého golfera jako je "Cink" McAvoy. Chemie mezi hlavními postavami funguje skvěle a i Don Johnson se přesně hodí na slizouna, co nemá rád děti, důchodce a pejsky :-) A poslední rána na U.S.Open, to je klasa. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Už se ani nedivím, že se opět jednalo o čistou golfovou trefu. Jak v sympatickém příběhu, tak v ještě sympatičtějších postavách, které si mě získali. A bavila mě i ta pohodová omáčka a životní filosofie kolem nich. Jen mi připadalo, že samotná golfová utkání nezabírala příliš prostoru, ale i tak mi dokázala trošku zvýšit tep, i když bylo předem jasné, jak dopadnou. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama