Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety jsem ten film úplně žral a i teď je to pořád pecka. Na nic si to nehraje, kladní herci jsou příjemní na pohled a slizoun Johnson co nesnáší děti, starý lidi a psy je slizoun na svým místě. Do toho pár vtípků, jedna velká láska a hra zmáknutá převážně sedmičkou železem a máte film na jehož některé momenty jen tak nezapomenete. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Sladké, laciné, nudné, trapně dlouhé. . Nic moc, budu upřímná. Děj tuctový, přišla jsem asi o 15 minut filmu a nijak mě nepřekvapila změna v ději. Takové laciné to bylo. Romanticky přeslazené, až se mi chtělo zvracet (a že jsem zrovna v milostném rozpuku), Costner co by lamač srdcí mě nikdy neuchvátil, vtípky byly nudné, triky a soustředěné pohledy taky takové zřetelně nahrané. Já vám nevím, fakt nic moc, na sobotní večer, bych si asi vybrala lepší film. ..přebrali si ženský a pořád jsou přátelé.. ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele

Jako přibližně "roční" golfista jsem si film pustil takříkajíc z profesionálního zájmu a zklamaný jsem nebyl, nadšený ale taky ne. Na to se totiž Royova postava trochu moc často mění ze sarkastického rošťáka schopného testovat kámoše na genderové stereotypy v tupě natvrdlého ožralu, který si nevidí ani na lem umatlaného nátělníku. Vzhledem k tomu, že tato proměna proběhne ve filmu zhruba třikrát tam a zpět podle toho, jak se to scénáři hodí, nepřekvapí, že podobně volně pracují tvůrci i s jistými golfovými zákonitostmi. Trefit se do jamky z nějakých sto padesáti metrů se totiž povede i skvělému hráči tak jednou či maximálně dvakrát za život (rozuměj z několika set tisíc pokusů) a určitě ne jen proto, že mají poslední šanci dostat se na příští US Open :) Jinak se ale Kevin pro podobné role narodil, švih má slušný a hlášky trousí s nadhledem - většinu z nich včetně mého oblíbeného "make more birdies" si ovšem samozřejmě vychutnáte pouze v originále, nikoli v dabingu. Co se týče Rene Russo, je sice šik, ale na můj vkus pro tuhle roli tak o tři čtyři roky starší, než by se slušelo, Don Johnson pak obsazen naprosto parádně (jeho "still going" taktéž nezapomenutelné :). Suma sumárum solidních 60 % a lepší tři hvězdy. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Libový a luxusní relax. Pohoďárna jak svině s klidem a absolutně pohodovým Costnerem a jeho princezny Russo. My jsme se uvolnili, pobavili a to, co načala Redfordova "Legenda" nám utvrdil tento kousek - golf je krásný sport a budete ho mít rádi celý život. I na "stará kolena" ho můžete pomaličku a s klidem hrát a že je to nádherný sport. Nedávno jsme si ho vyzkoušeli (zatím jen maličký green s jamkami blízko od místa odpalu a odpaly:) a na jaro máme v plánu začít naplno :-) 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kariéra Kevina Costnera mě nikdy nepřestane fascinovat. Herec, který se dlouho protloukal a nemohl se uchytit, byl jeden čas možná nejzářivější hvězdou Hollywoodu. Ovšem jeho sláva netrvala nikterak dlouho, filmy na nichž se podílel přestali diváci navštěvovat a tak časem přišel pozvolný úpadek. Zelený svět je jedním z takových filmů, které zažily menší ohlas než by v té době Kevin uvítal. S odstupem let, jako divák musím konstatovat že se jedná o poměrně zdařilou romantickou komedii z prostředí golfu, které vládne sympatické ústřední duo Costner/Russo a hispánský caddie Cheech Marin. PS: Jsem rád že se ve filmu nedočkáme klasicky očekávaného konce. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama