Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

lillien 

všechny recenze uživatele

mno, tak pro nás zaryté odpůrce golfu sice železo bude i nadále představovat značku Fe, případně asociovat špenát, ale soustředila jsem se tedy na toho roztomile umanutého Costnera a štiplavě ohnivou René Russo a tím se všechny ty odpaly daly v pohodě přežít, aniž bych musela stále odvracet zrak od obrazovky k žehlení. Dialogy vtipné, jiskření uvěřitelné, protože je známá pravda, že nejen ve filmu je pro chlapa nejvíc rajcovní žena, kterou nemůže mít. Celé to Costnerovo šaškování byla tedy vlastně cesta za tím, jak té kočičce René co nejvíce zaimponovat, když nic jiného než golf neumím a i v něm jsem strašně, ale strašně umanutý, že by mě někdy zabil i nejlepší kámoš. A navíc tu René chci ukrást hroznýmu parchantovi. Aneb svižná bitva o jednu ženu na golfovém greenu. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Chca, nechca, musím proti proudu. Tímto filmem jsem naprosto zbytečně ztratil dvě hodiny. Všechno co je tu k vidění, jsme viděli už mockrát jinde a lépe, klišé by se daly nabírat lopatou (looser na vzestupu, dávný soupeř, společná láska, rozhodující míček...) a zajímavěji by se dal natočit i film o gorodkách. Costner velmi necharismatický, Russo sakra nesympatická, záporák nezáporný (a to prosím nesnáší důchodce, děti a psy). Kdo chce romantiku ze sportovního prostředí ať si dá Wimbledon a kdo film o golfu tak Legendu o velkém návratu. Jedna hvězda za pásovce. Howg. Omluva Golfistovi - jsi sice u mně v TOP9, ale tady se neshodneme. ()

Reklama

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Sedí Costnerovi role arogantního povaleče? Ano! Je Russo ta pravá hezká a nervozní psycholožka? Jistě!! Zelený svět je film, na který mám náladu kdykoliv. Pokaždé mě naštve, když Costnerovi "fouknou bozi proti" a pokaždé dojme, když vytahuje míček z jamky a hází ho k ostatním do vody. Korunu všemu dává skvělý Cheech Marin. "Jsem jedinečnej? Dodej golfovej a potom jsem já, Romeo, tvá Julie... :) " ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Zelený svět je podle mě nejlepší film o golfu. Proč? Jednoduchý - Hraje tu Kevin Costner! No a co - řekne si někdo. No jo ale jak tu hraje? Brilantně! A když říkám "hraje", nemám na mysli jen ten golf. Jediné co mi brání v plném hodnocení, je to, že golf nepatří ani zdaleka mezi mé oblíbené sporty. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nech rozmýšľam ako rozmýšľam tak ma nenapadá jediný film od rona sheltona, ktorý by bol aspoň trochu zaujímavý. zelený svet je toho ďalším dôkazom. nudná romanca (alebo to je športový film o golfe?) s otrasnou russovou a nevýrazným costnerom, ale ak máte radi golf tak sa vám to možno (ale iba možno!) bude páčiť. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama