Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (196)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Hezké sportovní drama s hvězdným Kevinem Costnerem se mi líbilo. Příběh ukazuje to, že pokud něco chceš dosáhnout a tvrdě za tím půjdeš, můžeš to dokázat. Právě golfový outsider Roy McAvoy nám ukazál že to lze. Jeho cesta nebyla jednoduchá, překážkou mu byla jeho povaha i jeho nová láska. Děj je hezky popsán a i samotná atmosféra při golfových turnajích byla důvěryhodná. Celkově mě Zelený svět bavil a líbí se mi jeho poselství do života. Nejen za to uděluji čtyři hvězdy - 70%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Nejde jen o to vrazit nějakej míček do nějaký díry, jde o vnitřní běsy, o pochyby o sobě, lidskou křehkost a o to, tyhle kraviny překonat".... Věta řečená v úvodu by dost dobře mohla být mottem filmu o golfu, ale nejen o něm. Říkám si, že kdyby se Kevin Costner neangažoval ve vysokorozpočtových fiascích, ale "jen" ve filmech jako je například tenhle, kde je vtip, ironie i životní filosofie a kde jsem i já (jen tak se nedojmu a s golfem nemám dočinění) při finálových "Royových dvanácti" naměkko, stačilo by to. ()

Reklama

Martin79 

všechny recenze uživatele

Bezvadná "sportovní" romance ze světa golfu s nadčasovým mottem, že golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš... Upadající hvězda Kevina Costnera zde naplno zazáří i za pomoci psycholožky Rene Russo,které to mimochodem opravdu sekne, na turnaji US Open. Film má spád a snad ani na vteřinu jsem se u něj nenudil. Poctivé řemeslo a zřejmě poslední výborný film herce v hlavní roli, přesto to u mně na úplný top není, ale i tak 80 %. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Sportovní a romantické filmy mám rád. Tenhle film byl skvělým mixem obou žánrů. Ležérní povaleč Kevin mě fakt sedl a Rene taky stála za to:) Závěrečný U.S. Open je už lehce klišé, ale hlavní je, že to zase všechno dobře dopadne....Silně na přelomu 4 a 5*, ale kvůli slabému hodnocení, které nechápu, je to za 5. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

O hranicích psychoterapie (ale "radím i dvojicím, kdybys chtěl přivést svýho caddyho") a sportu bez hranic. "Heleďte, já jsem verbální typ. Mohl byste nějak vyjádřit, co jste právě udělal ?" Od začátku kvalitně napsaná konverzačka, které k hodně vysokému hodnocení ve svém žánru (připomene Krokodýla Dundeeho) chybí jiná představitelka výborně napsané hlavní ženské role a redukce stopáže. 3-4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)
  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama