Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Doteraz boli Boyz n the Hood pre mňa neznámym filmom. Ani som nevedel, čo mám očakávať. Uvodná časť filmu, kedy hlavní hrdinovia boli ešte mladí šprngáči, sa mi snád' lúbila viac, ako tá hlavná. Padali dobré hlášky a bolo to také skôr coming of age z gheta. Ked už dospeli, tak to bolo len o flákaní sa, nude a o nerozhdnej budúcnosti. Cuba Gooding Jr. tu furt riešil, že mu jeho baba nechce dať a do toho okamihu som fakt nevedel, či sa jedná o komédiu, kedže som si o filme nič dopredu nezisťoval. Nakoniec prišla dramatická pointa, ktorá sa mi zdala ako vyslovená blbosť Aby niekto niekoho chcel hned' zabíjať len kvôli nejakému štuchnutiu na ulici !? Posolstvo filmu mi je teda jasné, ale v tých 90. rokoch sa filmy naozaj robili inak. To, čo malo vyznieť brutálne, bolo skôr úsmevné. Ale ako príjemná oddychovka po práci mi to padlo fajn. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Parodii Nevyhrožuj znám skoro nazpaměť, takže jsem si tuhle předlohu docela užil. Ale jinak mě osudy všech těch niggaz, gangstaz a bitchez nechávaly docela chladnym. Holt bydlet v negerský čtvrti asi neni žádná procházka růžovym sadem. Sice tam neni takovej bordel jako třeba na sídlišti Chanov, ale stejně bych odtud zmizel dřív, než bych stačil říct multikulturní obohacení. P.S. Pokud bych Nevyhrožuj neznal, možná bych šel s hodnocenim ještě níž. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásná ukázka toho, co vlastně představuje život v ghettu. Mluví se o rasismu, ale ta nenávist není jen směr bílí-černí, ale je i ve směru černí-černí. Stejně jako je mezi bílými. Jednoduše, prostě nejde o to, jakou barvu pleti má, zabíjet se mezi sebou budou lidé pořád a je jedno, z jak banálních to bude důvodů, jestli pro peníze anebo pro pomstu. Je tu jen naděje, že se někomu podaří uniknout. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

" ... ó, teď jsi zlý, teď jsi zlý a hned musíš někoho zabít?!..." Výbornej "black movie", ve kterém viniká Laurence Fishburne. Říkám si, jak by nám na tom světě bylo krásně, kdyby každý z nás měl takovéhoto otce. Atmosféra z předměstí, kde vládne nuda, ruku v ruce se zbraněmi a drogami, se režiserovi náramě povedla zachytit! Prvně jsem tenhle film viděl ještě na škole, naposledy před pár dny a je to stále skvělý zážitek - 90% - 5***** ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný sociálně-realistický film, který ukazuje černošské ghetto v celé jeho komplexnosti. V sítí vztahů, do které jsou postavy zapleteny, najdeme širokou škálu lidí - od nezaměstnané poflakující se mládeže po tvrdé gangstery, od zbědovalých fetujících matek s několika dětmi po nadějné studentky, které to dotáhly na univerzitu, nadějné atlety i tělesně postižené, člověka bojující za pozdvižený své komunity i sebenenávistného policajta, který má odpor k "vlastním lidem". Z filmu je citit silná motivace zlidštit černošskou chudinu, ukázat složitost jejich problémů, individuální touhy jejich členů a divákovi dodat pocit katarze (sounáležitost s "vlastními lidmi", odhození rasových předsudků atd.). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • K dosažení co nejlepší hereckých výkonů při natáčení režisér neoznamoval hercům chvíle, kdy se budou ozývat vystřely, aby umocnil jejich vystrašené reakce. (Ignus.cz)
  • Zlodej, ktorý sa vo filme pokúsil okradnúť Doughboya (Ice Cube), mal na tričku nápis "We Want Eazy". Tento nápis je odkaz na Erica Wrighta - speváka a člena formácie N.W.A., ktorej bol Ice Cube členom. V čase, kedy sa film odohráva, Ice Cube práve túto formáciu po nezhodách opustil. (Real Tom Hardy)
  • Laurence Fishburne, který ztvárnil otce postavy Cuby Goodinga Jr., je starší pouze o 6,5 let. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama