Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se ten teriér skutečně jmenoval Bobík, to nám už dnes nikdo neřekne. V každém případě se stal slavným jako představitel titulní role v komedii Vladimíra Slavínského, jejíž děj se točí právě okolo záhadného zmizení tohoto milého pejska, které se stane záminkou nejen k rozsáhlé pátrací akci, ale i k malému milostnému příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

sklennenka 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů natočených za 2. světové války, který měl za úkol zvednout náladu českému národu v nelehké době. Myslím, že se mu to i celkem podařilo minimálně na dobu, než divák vyšel z kina. Příběh vás donutí vypnout a vnímat sled po sobě jdoucich absurdních situací. Určitě zaujme krásná Marcelka (Jarmila Smejkalová), netradiční R. Hrušínský v roli trošku MOMENTÁLNĚ zaostalého nápadníka a celkem tradiční Jára Kohout coby Vendelín Šiška. Také přemýšlím, kam se nám poděla obliba foxteriérů? Nebýt Čapkovy Dášenky a našeho milého Bobíka, upadla by snad tahle rasa úplně v zapomnění. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pohodová tento.. komedie s nečekaně gradujícím počtem a tempem záměn a omylů, vskutku pyramidálně elegantním crazy humorem a svižně rozehranou mozaikou někdy jen pár slovy nahozených situací, které se v závěru bezchybně tento.. propojí a vyřeší. To vše vybaveno vtipnými dialogy, poznámkami a tento.. Rudolfem Hrušínským coby kouzelně retardovaným bankéřovým synem. Zkrátka další z "pamětnických" pohodovek, které potěší, pobaví a rád si dám po čase tento.. repete. ()

Reklama

790511 

všechny recenze uživatele

Několik dobrých gagů, u kterých jsem se i spontánně zasmál, což je na skoro 70 let starý film slušný výkon. Nicméně zápletka je na můj vkus moc roztahaná. Nikdy jsem tak nějak neměl rád filmy plné nekonečných omylů. Nicméně jako odpolední víkendová zábava je film stále vynikající. Za války se opravdu točily jedny z nejlepších komedií. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Povídali, že se ztratil tento ... Bobík. To je kolosálně komické, že?" Hledání pyramidálně pitomého psiska, jak ztraceného foxteriéra vtipně označil báječný pan Ríša, mě kdysi hodně bavilo. Jenže tehdejší Film pro pamětníky reprízoval toto pátrání, zmatenou tetičku, falešného Bobíka a nějaké ty trapásky tak často, že to pro mne po čase celkem ztratilo kouzlo. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

R. Hrušínský v nezvyklé roli slabomyslného synka boháče J. Marvana. Na film právě koukám na CSmini, a opakuje se ve mě dřívější zážitek, kdy tahle především konverzačka, o ocenění galantnosti, zesměšnění strojenosti. Dobré herecké výkony a spád děje - zahřeje u srdčíka.***Jarmile Smejkalové bylo v době natáčení 23 let, a vypadala přepůvabně, rovněž hraje vnadně, takže je s podivem, že ji český film v té době víc nevyužíval. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Produkčný šéf filmu Oldřich Pápež dostal list, v ktorom bol nalepený obrázok hadrového psíka, ktorého môžete vidieť v hračkárskych obchodoch. (Raccoon.city)
  • Jeden "Pražák" priviedol svojho bernardína a žiadal, aby bol zmenený scenár filmu, že je jeho pes veľmi živý, cvičený a že splní každú úlohu. (Raccoon.city)
  • Premiéra proběhla 15. září 1944 v kinech Adria, Lucerna a Fénix. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama