Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Cestující a posádka na palubě uneseného nočního letu se snaží předehnat slunce, zatímco svět pod nimi se utápí v chaosu způsobeném tajemnou vesmírnou událostí. (Netflix)

Recenze (49)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, slušná atmosféra, ale ty postavy... V seriálu není nikdo, na koho by nepasovala škatulka nebo klišé. Prakticky bez výjimky platí, že čím ctnostněji se někdo cítí, tím opovrženíhodnější je a těm nejvíc nenáviděným je ve skutečnosti křivděno. Krásně je to vidět na postavě majora Terenzia, se kterým si scénář doslova vytřel, však víte co. Tahle pachuť pokřivené morálky sice seriálu neublížila, ale způsobila, že mi na skupince přeživších přestalo záležet. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajn, ale zázrak to nie je. Taký mix Lost a Langolierov od Kinga. Kladne hodnotím rozumný počet epizód a ich minutáž, vďaka čomu celý seriál disponuje svižným tempom, ktoré rýchlo a príjemne ubieha. Plusom je i typovo presný kasting. Postavy sú spracované dobre a uveriteľne, ale je pravdou, že práve v tom, že jednajú realisticky, vidím aj menší problém a to je ten, že len málokto je tu vyložene dobrý/zlý a ak si niekoho obľúbite, spravidla v druhej scéne urobí niečo uveriteľné, ale zároveň odsúdeniahodné. Čiže nie je príliš komu fandiť, čo je „trochu“ problém. ()

Reklama

pilarius 

všechny recenze uživatele

Solidní nízkorozpočtovka, kde se šetřilo hlavně na hercích. Atmosféra funguje, postavy jsou zajímavé, francouzština se moc hezky poslouchá. Formu šesti kratších dílů hodnotím jako mimořádně vhodně zvolenou - na film ani na delší seriál by to tenhle ansámbl nedal. Druhou řadu, pokud bude (osobně si myslím, že ano), určitě zkusím, ale moc šancí tomu vzhledem k premise nedávám, to už by mě asi ta nečistota sci-fi pozadí umlátila kyjem. ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Fantastická myšlenka a nápad jsou sraženy na kolena neschopností tvůrců proměnit tuto příležitost v parádní seriál. Proč? Protože je to neauntetické, nereálné a to i přesto, že já jsem vůči těmto věcem celkem tolerantní. Tady to ale do očí bije až příliš. *SPOILER* S prominutím, ještě jsem neviděl Airbus A320, který by letěl z Vancouveru nejdříve jakože na Havaj, kde ale nepřistane, takže změní kurz, následně přeletí celý Pacifik, pokračuje přes Rusko a přistane v Bruselu. Sorry, to je blbost, která nejde jen tak přehlédnout s odůvodněním, že je to ve prospěch děje. Ne, opravdu není. Naopak tyhle skutečnosti, kterých zde bylo více, příběh kazí a sráží na kolena. A jak jsem psal na začátku, není to chyba příběhu, který by byl v rukou schopnějších lidí určitě daleko zajímavější, ale je to chyba tvůrců, u kterých mi přišlo, že si o letectví předem nezjistili vůbec nic. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Na tomto případě je jasně vidět, jako dokáží obrovský potenciál a režisérskou zručnost zabít špatně napsané a obsazené postavy. Na to, že všichni špatní či směšní jsou bílí muži, jsem si už zvyknul, ale to, že ani mezi ostatními neexistuje postava, kde by Vám její případná smrt nebyla fuk, je už zásadním problémem. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (6)

  • Když Terenzio Matteo Gallo (Stefano Cassetti) unáší letadlo a sedí v kokpitu, nemá na ramenou nášivku s vojenskou hodností. V dalším záběru při proslovu kapitána jí však má. (willy1)
  • První belgický seriál, který produkoval Netflix. (Delock)
  • Seriál je inspirovaný sci-fi románem z roku 2015 od polského spisovatele Jaceka Dukaje v originálním názvu „Starość aksolotla“ (v angličtině „The Old Axolotl“). (Delock)

Reklama

Reklama