Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (490)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jop tak takhle by to šlo. Pořád platí, že Homothor Hemsworth nepatří mezi moje oblíbence, ale podobně jako někteří jiní herci s věkem dozrává a začíná být v poloze akčního hrdiny uvěřitelný. Na nějakou realističnost jsem rezignoval hned v úvodu, takže jestli tu chce někdo řešit jak moc mu vadí, že hlavní hrdina všechno přežije je neprůstřelný necítí bolest a je fakticky nesmrtelný tak já jsem to přestal řešit už jenom z titulu toho co hlavní hrdina zvládnul na konci prvního dílu takže tak. Nebudu ani řešit blbý scénář pravda je, že už jednička byla hlavně výplachová akce, ale občas se snažila být i něco víc a v téhle rovině to nefungovalo. Dvojka na to už totálně rezignuje, ale v rámci potřebného děje je ten příběh možná tupý, ale dostatečně funkční. Všichni víme, že akční filmy stojí hlavně na dobrý akci a tady si dosyta užijeme dostatečnou škálu neuvěřitelně pestrých a kreativních akčních scén dokonale přehledných díky vymazlený kameře. Je to přehnaný a uznávám, že CGI je poslabší, ale čert to vem. Chtěl jsem akční nářez dostal jsem ho. Trojka? Jsem pro.75% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zjevení, od kterého jsem nic nečekal a dostal jsem absolutní akční námrd s charismatickým hlavním hrdinou, béčkovým ale slušným příběhem, úžasným tempem i atmosférou a dokonalou akcí. Na dvojku sem se těšil a o to větší je zklamání. Akce je sice opět slušná, hlavně ve vlaku, sestřelený vrtulníky, scéna v tělocvičně atd. jenže příběh (jestli se to vůbec dá tak nazvat) je naprosto sterilní vybrakovaný céčko, který připomíná druhý Taken. I když rozpočet byl, díky prostředí a záporákům to vypadá celý lacině, ne z finanční stránky ale prostě je to mnoho béčkovější než první díl. Ve scénáři samozřejmě nesmí chybět otravný puberťák který neví jestli chce nebo nechce pomstít tatínka, dočkáme se tupých předvídatelných scén (když se objevila v tom kostele už sem se pleskal do čela) a laciný a béčkový dojem totálně potvrdí konec s Elbou. Udělejte zakázku a dostanu vás z vězení....gratuluji, tímto se druhý díl stává dokonalým DVD béčkem jak z roku 2005. Jednička měla primitivní děj, ale celé si to udrželo punc áčkového akčního filmu. Dokonce to tomu Chrisovi v osobních soubojích tolik nevěříte, jelikož má tak o 10kg svalové hmoty méně a působí mnohem víc unaveně. Nejvtipnější je, že jednička má menší hodnocení a přitom je o parník úplně někde jinde. Pustím si ji klidně kdykoliv znovu, zatímco tenhle mix Přepadení 2 a Die Hard už vidět znovu nepotřebuju a nepomůže tomu ani těch pár záběrů z český kotliny a sem tam opravdu šťavnatá akční scéna prostě dneska už nestačí. O proti prvnímu dílu sešup jako prase. Zklamaní.60%. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Môžem priznať, že prvý film "Extraction ma skutočne bavil a prišlo mi to ako jeden z lepších projektov Netflixu, ktorý ma celkom navnadil na jeho pokračovanie. Veril som, že sa dočkáme rovnako solídneho akčného thrilleru, tkorý ma pohltí. Žiaľ, to sa nestalo. Budem fér a poviem, že "Extraction 2" v reále nie je zlým filmom a je tu dostatočné množstvo scénok, ktoré ma bavilo sledovať, no nebavilo ma to sledovať v kontexte s príbehom filmu a jeho postavami. Pretože sme od začiatku vedeli povedať, kto prežije, kto umrie, aké budú vo filme konflikty, aké bude rozuzlenie a všetko je vďaka tomu vysoko predvídateľné a málo zaujímavé. Myslím si, že keby sa film rozhodne nejakým spôsobom zostať v Bangladéši, kde sa budú snažíť nejakým spôsobom naši hrdinovia prežiť a bude to postupne náročnejšie a náročnejšie, mohlo sa z toho vytrieskať niečo viac. No problém je, že o postavy som nejavil nejaký veľký záujem, situáciu sme videli miliónkrát v minulosti a šarm Chrisa Hemswortha to nijakým spôsobom neposúva k ničomu lepšiemu. Akcia je okrem toho často ako keby som si predstaivl film Michaela Baya, ktorý má proste akciu v krvi, no vie ma rovnako svojimi rozhodnutiami občas nudiť. Toto je podobné. Trvá to dlho a keď človek nejaví záujem o to, čo sa deje, je náročné ma nejakým spôsobom zaháknuť, aby som chcel vidieť zvyšok. Zlý film to nie je, to by som klamal. Ale nie je dostatočne pútavý na to, aby som mu dal lepšiu známku. Za mňa tohtoročné sklamanie. Hodnotenie: C+ ()

choze 

všechny recenze uživatele

O level lepší než jednička, která mě moc nenadchla, zatímco tohle už jsem slupnul s chutí. Je to akčnější (opět nechybí akce v dlouhém, nepřerušovaném záběru) a i ta dějová výplň mezi tím je o něco zajímavější (klučina chycený mezi svým otcem-gangsterem a matkou). Sice to pro našince nemá tak exotické kulisy jako jednička, ale zas ho může hřát, že podruhé se částečně točilo u nás. Z Vyproštění se tak stává zemitější konkurence Johna Wicka, která se nesnaží o wickovské budování komplexního fikčního světa nebo o stylový vizuál, ale soustředí se na srovnatelně propracovanou, intenzivní a videoherně pojatou akci. Na první akční scénu si sice dvacet minut počkáme, ale ta pak sympaticky neví, kdy skončit, a ta co přijde po ní taky ne. Trikově to sice není žádná sláva, ale člověk to díky kvalitní choreografické a kaskadérské práci a brutalitě odpustí. Kéž by se streamy daly cestou produkce takovýchto akčňáků namísto sterilních a ultraklišoidních špionských blbin a la Red Notice, Gray Man, Citadel, Ghosted, Fubar nebo nadcházející Heart of Stone. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Hemsworth je v drsný Rambo poloze jako doma, že tu jsou k*rva dobrý a choreograficky působivý akční sekvence, taky je to velmi sympaticky krvavý a boduje i super záporácký gruzijský charisma. Nečekal jsem, že mě letos zklame (unudí) Wick 4 a naopak mile překvapí tady ta dvojka. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Původně se měl film natáčet v Austrálii, ale kvůli lockdownům se rozhodli tvůrci film natočit v Česku. V průběhu natáčení v Česku se Chris Hemsworth vyjádřil k tehdejší situaci: „Původně měl být film natočený v Sydney, ale vzhledem k neustálým uzavírkám kvůli covidu-19 a dalším podmínkám se rozhodlo o přesunu do Prahy.“: Následně ještě dodal: „Tehdy jsem si říkal, že už bylo těch lockdownů dost, ale jak to teď vidím, tak u nás ty počty případů umíme tím vším docela snížit.“ (Geralt z Rivie)
  • Podobně jako v prvním dílu, tak i zde si střihnul cameo samotný režisér snímku Sam Hargrave. Můžeme ho spatřit jako hrobníka kopajícího hrob, který nezůstane dlouho prázdný. (UhLee)
  • Natáčení probíhalo v prosinci 2021 v Mladé Boleslavi a následně v lednu 2022 v obcích Litoměřice a Terezín. V tomto období bylo pramálo sněhu, což některé scény zkomplikovalo. Dále se točilo také v Rakousku, Austrálii a 18 dní se točilo ve Vídni. (UncleMorty)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama