Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (489)

silentname 

všechny recenze uživatele

Môžem priznať, že prvý film "Extraction ma skutočne bavil a prišlo mi to ako jeden z lepších projektov Netflixu, ktorý ma celkom navnadil na jeho pokračovanie. Veril som, že sa dočkáme rovnako solídneho akčného thrilleru, tkorý ma pohltí. Žiaľ, to sa nestalo. Budem fér a poviem, že "Extraction 2" v reále nie je zlým filmom a je tu dostatočné množstvo scénok, ktoré ma bavilo sledovať, no nebavilo ma to sledovať v kontexte s príbehom filmu a jeho postavami. Pretože sme od začiatku vedeli povedať, kto prežije, kto umrie, aké budú vo filme konflikty, aké bude rozuzlenie a všetko je vďaka tomu vysoko predvídateľné a málo zaujímavé. Myslím si, že keby sa film rozhodne nejakým spôsobom zostať v Bangladéši, kde sa budú snažíť nejakým spôsobom naši hrdinovia prežiť a bude to postupne náročnejšie a náročnejšie, mohlo sa z toho vytrieskať niečo viac. No problém je, že o postavy som nejavil nejaký veľký záujem, situáciu sme videli miliónkrát v minulosti a šarm Chrisa Hemswortha to nijakým spôsobom neposúva k ničomu lepšiemu. Akcia je okrem toho často ako keby som si predstaivl film Michaela Baya, ktorý má proste akciu v krvi, no vie ma rovnako svojimi rozhodnutiami občas nudiť. Toto je podobné. Trvá to dlho a keď človek nejaví záujem o to, čo sa deje, je náročné ma nejakým spôsobom zaháknuť, aby som chcel vidieť zvyšok. Zlý film to nie je, to by som klamal. Ale nie je dostatočne pútavý na to, aby som mu dal lepšiu známku. Za mňa tohtoročné sklamanie. Hodnotenie: C+ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V jednu krátkou chvíli průstřel ruky, šroubovák zapíchlej v boku, sem tam nějaká střepina pod kůži či bodnutí nožem, mnohočetné pády z libovolných výšek, fatality těžkým úderem přes ruce a nohy ….. a stejně stačí se jen tak na pohodu oklepat a jde se dál. A já vůl dodneška myslel, že lidské tělo se skládá z kostí, masa a tkání, aspoň tak jsme se to v biologii učili. Zjevně omyl. To i ten Rambo svýho času trpěl a foukal si rány, dneska je to jiný, dneska mají gerojové adamantiové kosti jako Wolverine. A to jsem si říkal, že zastavování kulek kouskem saka jako ve Wickovi už nic netrumfne, ale teď tu je fakt vážná konkurence :o) Tak fajn. Ale jinak vůbec nic proti Hemsworthovi, je to charismatickej chlápek a v tom, co dělá, se vysloveně našel, přeju mu to. Jenom ty dnešní akční kousky už holt nejsou pro mě. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Z jedničky si nic nepamatuju, jakože vůbec nic, ani jestli mě to bavilo. Tady jsem byla většinu času přilepená k obrazovce, napnutá jak kšandy, ale těžko říct, jestli si za měsíc/rok na to vzpomenu. Tyler a dynamické duo bráchy a ségry jsou super jako šachové figurky, o které se divák bojí. Problém je v tom, že poutavost akčních sekvencí se stupňuje sestupně, a totiž že úvodní věznice/vlak je nejlepší, mrakodrap o něco míň nejlepší a závěrečný kostel je přinejlepším meh. Chápu, že z hlediska výstavby příběhu to dává smysl, ale kvůli příběhu se na takovéhle filmy nikdo nedívá. Adam Bessa velmi hot. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dvojku Vyproštění trápí slabé triky, jelikož se neohání blockbusterovým rozpočtem, a… to jsou zhruba všechny zásadní výtky. Po akční stránce je vcelku nápaditá a nekompromisní, po stránce dějové o něco lepší, než se od podobných béček očekává. Pokud vás tedy bavila jednička, dejte zamračenému Hemsworthovi znovu šanci. Pro fandy přímočarých akčňáků jde o malý svátek, u něhož vás možná potěší i viditelná česká stopa. (8/10) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Současná čistokrevná akce se od té skutečně pro kluky, tedy osmdesátkové,   docela výrazně většinou liší.  Té dnešní přes veškerou snahu zkrátka chybí koule, takový ty chlupatý, chlapský, co lezou z trenek. Osmdesátky taky byly patetický, taky se tam sem tam vyskytl nějaký ten spratek či rodinný poutač, ale nikdy to nebylo předkládáno jako nějaké das Trauma, které hlavního hrdinu přehnaně humanizuje a holky tam byly buď na okrasu nebo tvrdý, ale lesby. Kdo vyrostl na Rambech, Kobrách, Komandech, Ztracených v akci, 48 hodinách atd, atd. musel při  prvním i druhém Vyproštění tyhle kryptorchizující tendence přece vnímat.   Akční sekvence jsou tady výborný, o tom žádná. V tom se mi ten dnešní CGI bordel, i  ten tady,  líbí, všeho je hodně, je to krásně sci-fi a přehledný, kosti praskaj, krev čvachtá, lidi, auta, vrtulníky, všechno to lítá. Choreografie bitek taky vymazlená, třá vězení jsem si užil asi nejvíc. A nakonec ani ten černý tumor nechybí. Jen je to prostě přes veškerou snahu málo chlupatý... A byť jsem se vlastně hodně bavil, trochu a výjimečně podhodnotím a za tři. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (16)

  • Tyler Rake (Chris Hemsworth) sleduje ve filmu zápas australského fotbalu (AFL), ve kterém hrají Brisbane Lions proti Western Bulldogs, jejímž fanouškem je právě Hemsworth. Ten se také v roce 2016 zúčastnil grand finále, ve kterém Bulldogs získali dosud jediný titul. (TheSpearCZ)
  • Meno postavy Idrisa Elbu nepadne po celý film a úspešne sa tomu vyhýba, pričom sa zdá, že ide o vopred neohlásené cameo. V záverečných titulkoch mu ale je prisúdené meno Alcott. (Arsenal83)
  • Štáb si prenajal najvyššie poschodie veže Tech-Gate kvôli maskám a SFX makeupu. (nessbeal)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Reklama

Reklama