Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co při automobilové nehodě ztratili svého jediného vnuka, unesou lékařka Audrey (Sheila McCarthy) a Henry (Julian Richings) těhotnou pacientku s úmyslem provést „obrácený exorcismus“ a Jacksona umístí do jejího nenarozeného dítěte. Netrvá dlouho a zjistí, že Jackson není jediným duchem, kterého prarodiče pozvali do svého domova. Nyní začíná závod s časem pro pár, stejně jako pro těhotnou ženu, aby zjistili, jak se dostat ze situace, kterou udělali. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kanaďané si začínají zasluhovat moje uznání a čím dál častěji přicházejí s čerstvými závany do zastaralých scénářů. Tenhle satanistický béčkový kousek toho má opravdu až dost. Od netradičního nápadu, přes slušné gore až po téměř áčkově zvládnuté atmosférické hororové scény. Co musím ale pojmenovat jako zápory by asi byly z většiny nesympatické postavy a že ten film jako celek pro mě byl trošku bordel. Nebyla jsem si nikdy jistá, jestli je to schválně vtipné nebo to zamýšleno ani nebylo a tak mi některé momenty hraničily trošku s parodií. Možná, že kdyby si to víc vybralo jenom jednu strunu, ať už vážnou či komediální, bylo by to pro mě trochu lépe stravitelné. Takhle dávám slušný průměr a budu určitě další Dyckovu potencionální hororovou tvorbu sledovat. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Netuším prečo sa Justin G Dyck po sérii mdlých a zrejme dosť nezáživných TV filmov pustil do hororu, ale dobre spravil. Jeho Anything for Jackson je malým,nízkorozpočtovým, tématicky dosť netradičným hororom s miestami veľmi hutnou atmosférou, pôsobivými bubákmi(duch v plachte vedie na plnej čiare a predstavuje najsilnejšiu pasáž filmu), nekonvenčným ale vlastne celkom sympatickým ústredným duom šesťdesiatnikov (Julian Richigs sa svojim zjavom do hororov neuveriteľne hodí) a aj pár solídnymi ľakačkami či poriadne krvavými a netradičnými úmrtiami(sekačka odpadu, policajt). V posledných minútach tomu trošku dochádza dych a úplný záver nie je práve najvydarenejší,resp. najjasnejší, no aj tak Anything for Jackson patrí k tomu lepšiemu čo minulý rok v hororovom žánri vzniklo a je škoda že si nenašiel cestu aj k nám do kín... PS: 2-3 scény nebezpečne balansovali na hrane paródie, našťastie, mimo scény s dentálnou niťou mi vyložene na smiech nikdy nebolo. 70% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od tých neznámych noviniek veľa nečakám, ale toto ma celkom príjemne prekvapilo. Postarší párik unesie tehotnú ženu, aby pomocou satanského rituálu oživili svojho mŕtveho vnuka, ale vymkne sa im to spod kontroly, pretože sa uvoľní tých démonov trochu viac a čoskoro im v dome začnú pribúdať mŕtvoly. Atmosféra je miestami celkom strašidelná, zjavenia zapôsobia, dokonca aj nejaké gore či pekné masky sa nájdu. Herecky solídne s výnimkou figúrky toho ryšavého satanistu, ktorý svojimi výrazmi pôsobil viac debilne ako vážne. Lepší priemer si však film určite zaslúži. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem záležitost, která by se ráda dostala alespoň k průměrnému hodnocení, takže můžu s klidem připustit, že mě kanadští (ano, skutečně kanadští) tvůrci dokázali příjemně překvapit. Myslel jsem, že mi bude předvedena více či méně slabomyslná bubuzáležitost, jejíž děsivost bude spočívat v nehorázné náloži předvídatelné nudy, takže mě konspirační činnost operativců místní satanistické buňky až nečekaně bavila. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to dobrý. Povedenej malej film, kterej funguje jak má a nemá hluchý místa. Ale... Můžu ho mít rád? Nejspíš ne. Bohužel se jede mód, kterej vyžral mozek většině současných západních (nejen) tvůrců. A tím je (pro levičáky) zásadní téma současnosti: klasický rodinný model je toxický, nefunkční a přináší jen zmar. Největším neštěstím a zlem pak jsou pro děti jejich rodiče. A tak opět můžeme sledovat na chlup stejnej scénář jako u Color Out of Space, a to pozvolný rozklad (zbytků) rodiny. Opět jsou všechny (bělošské) mužské postavy vykresleny v negativním světle, buď jako slaboši, podivíni nebo hajzlové. Taky tu máme jednu symbolickou (ale absolutní) černošskou oběť (jo, tu s igelťákem přes hlavu). Opět tady je jedinou racionální a kladnou postavou, která chce do chaosu zavést pořádek, černošská postava (jediná to naděje zdegenerovaných bělochů), a opět neuspěje (bílým není pomoci). A opět vše končí absolutním zmarem. Je to furt dokola, ať už koukáte na věci od Mikea Flanagana, nebo prostě můžete naslepo hodit vidlema, a na druhým konci bude stejnej umrčenej marast. Moc se těším, až tahle generace politicky korektních cuckoldů odejde, a nastoupí nějaký obrozenecký hnutí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Dům používaný po většinu filmu je ve skutečnosti dům scenáristy Keitha Coopera. Henryho a Audrey ložnice a Ianův sklep však byly natočeny v domě režiséra Justina G. Dycka. (Piercee)

Reklama

Reklama