Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Maisner, svérázný policista a v současné době šéf Interpolu pro "střední Evropu a přilehlé asijské oblasti", nejprve brilantním způsobem dostane v Bangkoku asijské mafiány do blázince a poté se vrací do vlasti, aby se opět ujal svého místa ve Svitavách i v Praze, kde je pobočka Interpolu maskována jako psychiatrická léčebna. Před náměstkem ministra vnitra a kapitánem Hrubcem se však musí nejprve prokázat vytetovaným drakem. Ve skutečnosti totiž nejde o majora Meisnera, ale o jeho dokonalého dvojníka. Pravý major sedí ve vězení v Bangkoku, což zařídil právě náměstek s Hrubcem, kteří se ho chtěli nadobro zbavit. Jenže to neznají nezničitelného českého poldu. Tomu se samozřejmě podaří uprchnout a v přestrojení za asijského zemědělce dorazí do vlasti. Ani on, ani jeho dvojník, nemají o tom druhém nejmenší ponětí, což vede k celé řadě omylů, záměn a nedorozumění. Náměstek s Hrubcem se sice pokusí dvojníka přinutit, aby skutečného Meisnera zabil, ten to však nedokáže. Místo toho zřídí na policejní stanici tajný nevěstinec, kam se mu podaří naverbovat nejen věčně neukojenou psychiatričku Kudlákovou, ale také starostovu ženu. Bláznivé situace a překvapivá odhalení se kupí takovým tempem, že občas ztrácí přehled i sám Meisner. Přesto však dokáže dotáhnout celou záležitost s dvojníkem do absolutně nečekaného a pochopitelně zdárného konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (395)

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že v deseti letech mi první díl s též laciným humorem, kde není zapotřebí využívat mozkových buněk, přišel celkem dobrý. Toto pokračování mě přišlo trapné a příšerné už tehdy, a to už o něčem svědčí. Mimochodem, před asi dvěma roky jsem slyšel i informaci, že se chystalo natáčení čtvrtého dílu, kde Maisner bojuje s duchy. Zaplaťpánbůh, naštěstí z toho sešlo. ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Major Maisner (Ladislav Potměšil) se vydává opět na zahraniční misi, tentokráte na cestu po Asii. Toho využívají náměstek (Miroslav Moravec) a kapitán Hrubec (Jaroslav Sypal), a pomocí dvojníka a thajského vězení pro Maisnera se pokouší převzit vládu nad pobočkou Interpolu pro střední Evropu a přilehlé asijské státy. Jenže Maisner se jen tak nedá, navíc má stále přátele, na které se může spolehnout - Boženku a imbecilního Kuře i s jeho oblíbenou kozou... Uh uh, když jsem se nedávno u Troškova Kameňáku rozčiloval, jak někdo mohl něco takového natočit, tak jsem ještě netušil, že mne čeká třetí Polda. Tohle natáčet už by snad mělo být trestné - musím se Troškovi omluvit a smeknout, ani Kameňákova splácanina nemá na totální sračku v podání tohoto filmu. Ani netuším, jestli jsem se za celý film aspoň trochu pousmál, ale pochybuji o tom. Komedie, kde není ani jedna vtipná scéna, a naopak trapnými scénami film přetéká, si nic jiného než odpad! nezaslouží... ()

Reklama

mydlo odpad!

všechny recenze uživatele

الصوت -r الذي يلحق ببعض الكلمات في الماندرين. على خلاف الاعتقاد السائد، قليل من الأحرف الصينية رموز صورية رغم أن هذه الأخيرة حروف للكلمات الأكثر تداولا. فمثلا، الحرف الصيني الذي يعني "مظلة" هو رمز صوري لمظلة : 傘 (伞) san. معظم الحروف مبنية على حروف أخرى. مثلا : "按" والذي ينطق àn ويعني الفعل "ضغط"، يضم الحرف "安" الذي يعني "السلام" والذي يستخدم في نطق هذه الكلمة، والحرف "手" الذي ينطق shǒu ويعني "يد" أي أن هذا الفعل يؤدى باليد. في بر الصين الرئيسي، تم تشكيل آلاف الحروف المبسطة بين سنتي 1956 و 1964 وذلك لمحاربة الأمية. وهذا ما خلق فرقا أساسيا بين مجموعتي الأحرف القائمة الآن. تستخدم الأحرف التقليدية في تايوان، هونغ كونغ، ماكاو وماليزيا بينما تستخدم الحروف المبسطة في البر الصيني، سنغافورة وأيضا في ماليزيا. لا ترتبط اليابانية ولا الكورية ولا الفيتنامية برابط لساني مع الصينية ولذا فقدم تم تبني عدة تعديلات على الأحرف الصينية لتلائم هذا اللغات ذات القواعد والنطق المختلفين. عدد الاحرف الصينية الواردة في القاموس هو حوالي 47035، ورغم أن عددا كبيرا من هؤلاء التي تراكمت على مر التاريخ نادرا ما يتم استخدام البدائل. الدراسات a to je asi v kostce tak všechno,co bych k tomu dodal. ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Mám ten pocit, že jsem kus toho taky viděl v televizi, a jak říkám mám v tom guláš, takže vůbec nevím co se tam zase dělo, což není zjevně podstatný. Mám ten dojem, že můj postoj k tomu filmu by se dal vyjádřit jako absolutní lhostejnost, spíš než nějaký emoce, který bych si vybíjel v razantních odpadech. Dám za jedna, řekl bych, že všechny ty díly stály za h..., ale totální odpad to v rámci žánru stupidní komedie asi nebude. ()

waits odpad!

všechny recenze uživatele

Zajimavy reziser, ten Soukup. U malo koho bych vyjmenoval z hlavy tolik filmu, ktery mi jdou vylozene proti srsti. Discopribeh, Kamarad do deste, Svatba upiru, tahle trilogie...Tenhle treti dil je zoufaly. Ani ne tak herectvim nebo scenarem, ale celkovym dojmem, ze si tvurci celou dobu predstavovali, ze takhle opravdu vypada humor. Nebavil se ani muj strycek a ten pritom za vrchol poradene zabavy poklada okamzik, kdy da nekdo ve filmu nekomu do nosu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Některé scény hrál skutečný dvojník Ladislava Potměšila. (A.MacGyver)
  • Natáčení probíhalo na zámku v Lysé nad Labem, Svitavách, Nechanicích a Praze. (M.B)

Reklama

Reklama