Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakousi ženu srazilo na ulici auto. Když se uzdravila, viník nehody jí na odškodněnou nabídl místo hospodyně ve své domácnosti. Postižená po úrazu trpěla ztrátou paměti, a tak nikdo netušil, že kdesi zanechala dítě, nyní zcela opuštěné. Malou Haničku si vzal za vlastní nepříliš úspěšný hudebník Urban. V jeho rodině se jí dostalo láskyplné péče, když ale jednou onemocněla, chyběly peníze na léčbu a adoptivní otec se rozhodl vydat tiskem skladbu, kterou kdysi napsal spolu s kamarádem. Zdá se, že všechno je vyřešeno. Hanička roste do krásy, úspěšně studuje konzervatoř. Zlomyslný osud však mívá v zásobě mnohá protivenství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Téma mateřství nebylo nikdy hlavním tématem českého filmu, ale udělala-li se výjimka, dopadlo to solidně. V tomto případě výborně, především vzhledem k vyvrcholení celého tak bohatého děje. Nadto je tento film jednou z mých nejstarších čb vzpomínek a svým způsobem mi pomohl více respektovat vlastní matku. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film, balancující na hraně mezi vkusem (estetickým předmětem) a konzumním kýčem. Celkem obratně vymyšlená zápletka nahrávala k šťastnému shledání se ztracenou matkou a k dalším překvapivým zvratům, které v přítmí kinosálu dokáží vyvolat náležité emoce. Karel Steklý především napsal svižné role pro několik mladých hrdinů, kteří celou sentimentální historii odlehčili svým vztahem k hudbě a modernímu stylu života. Divácky vděčnou roli v tomto filmu získala Anna Letenská, vynikající představitelka komických postav, která ovšem dokázala zahrát i na vážnější strunu svého herectví. Neméně zajímavou kuriozitou zůstává prostředí kostela Panny Marie Vítězné na pražském Újezdě. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

To by bylo něco pro mou maminku. Ta by brečela ještě dvě hodiny po filmu. Já jsem však, bohužel, starý cynik, takže jsem z toho měl jen srandu. Přesto musím přiznat kvality, byť jen jakés takés, zápletce. Ovšem celkově jsem se dost nudil. ()

Reklama

Reklama