Reklama

Reklama

Byli tři bratři. Prvnímu se zocelily svaly těžkou prací, druhému to pálilo a třetímu svitnul miliónový nápad se zápasením... Tři italo-američtí bratři Carboniové žijí v poválečném New Yorku roku 1946 každý zcela po svém, ale nikdy na sebe nedají dopustit. Silný, ale ne zcela bystrý Victor (L. Canalito), který se živí roznášením ledu, má svůj dlouholetý sen koupit si hausbót. Lenny (A. Assante) je válečným veteránem a invalidou pracujícím v pohřebním ústavu, co se stále nepřenesl přes rozchod se svou láskou Annie (A. Archerová), o níž usiluje i třetí z bratrů Cosmo (S. Stallone). Ten je výmluvný poflakovač, který se nebojí nic riskovat, i kdyby měl do svých problémů zatáhnout i své bratry. Je už unaven životem ze dne na den a rozhodne se to změnit. Dostane nápad v podniku Rajská ulička, kde může každý vyzvat ostřílené borce na zápas o velké peníze. Sám se však do souboje s Velkým drtičem (F. McRae) nehrne, a proto přesvědčí Victora. Když Victor přece jen zvítězí, Cosmo jej přemluví, aby začal zápasit s tím, že by jej trénoval a Lenny by dělal manažera. Jejich pevné bratrské pouto je ale vzápětí vystaveno otřesům chamtivosti i žárlivosti… Sportovní drama z roku 1978 natočil jako svůj režijní debut Sylvester Stallone podle vlastního scénáře, který začal psát ještě před samotným snímkem Rocky. Po kolosálním triumfu příběhu slavného boxera dostal i projekt Cesta k ráji nakonec zelenou, ale podobného úspěchu se mu bohužel nepodařilo dosáhnout. Vedle režie, scénáře i hlavní role se Stallone zhostil také nazpívání titulní písně "Too Close To Paradise". (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dva roky po Rockym si Sly zahral v mierne podobnom snímku, dokonca vo vlastnej réžii. Jeho postava nie je dvakrát sympatická - taký tlčhuba, ktorý chce rýchlo prísť k nejakým peniazom a neváha hodiť v stávku aj svoju rodinu, ale musím uznať, že Sly sa zhostil role veľmi obstojne. V bratskom triu má každý svojskú náturu a plánuje vlastný život, spolu však tvoria klin, ktorý si vie raziť cestu - cestu do raja. Celkom fajn zachytenie doby, na súbojoch v aréne však jasne vidno, že ide o ten typický americký "divadelný" wrestling a nie o ozajstné zápasy. To spolu s pokrivkávajúcim tempom zráža moje celkové hodnotenie. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak a druhá Stallonovka z roku 1978 za mnou a opět 3*. Opět je to retro sociální drama se třemi bratry, kteří se protloukají v chudinské čtvrti jak umí. Lenny je mrzák, má rozum, ale nemá koule, ze všeho chce vycouvat... aby ho peníze změnily na bezcitného zmetka. Victor je obr, ale trošku jednodušší a dobrá a na střídavý nátlak bratrů se pouští do pouličních zápasů. A Cosmo je ukecaný hajzlík, frajírek který proplouvá jak umí, aby na konci našel trochu odpovědnosti. Stallone jako režisér trefil atmosféru špinavých ulic a zapadlých pajzlů, dialogy (hlavně díky starému dabingu) jiskří, jsou tu zajímavé postavičky (mrňavý mafián, černošský bijec). Přesto mě to přišlo utahaný a docela jsem se nudil, možná proto že tu o nic moc nejde. Finální wrestle řežba ale stála za to, dopadlo to dobře a tak ty 3* nakonec taky dám. Ale F.I.S.T. mě bavilo o trochu víc. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Postava Cosma Carboniho, Slyovi přesně sedla. Svými nepřáteli nazývaný taky jako "makarón" ,líbí se mi na něm,jak si dokáže udělat srandu i sám ze sebe,italský původ se prostě nezapře. Jeho velkohubej drsňák s citlivou duší se jen pokouší vymanit ze své chudoby a různými praktikami si dopomoci k penězům,což se mu díky jeho bratrům docela začíná dařit.-:) ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Takový lehčí nadprůměr. Já nikdy Stallona nějak neobdivoval. Pro mě to byl a stále je takový herec, který mě nevadí, ale ani mě nikdy pořádně neoslnil(v Rocky nejlepší). Ale kdybych měl hodnotit snímek takto samotný, tak v tom je vidět trochu toho "Stallonovství". Jeho režisérství se dá považovat za celkem povedené u tohoto filmu. To mi, ale potom trochu strhává scénář, v kterém bylo zbytečně moc keců. Nejlepší roli asi zahrál samotný Viktor. Prostě a jednoduše snímek, který mi brzo zapadne mezi ostatní průměrnější filmy( a to mám wrestling docela v oblibě). 65% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Slyův režisérský debut a vůbec ne špatný. Teda jestli čekáte Felliniho, tak se samozřejmě obraťte jinam, ale příběh bratrů ve vyhlášené Hell´s Kitchen má dobrou atmosféru, solidní herecké výkony a postrádá tisíckrát omleté klišé. Sice se, vzhledem k Rockymu, Sly trošku opakuje, ale to se dá přežít. Tak mně napadá, Stallone chtěl točit takovéto filmy a teprve kola komerce ho pořádně semlela. Otázka je, jestli to je pro diváka dobře, či špatně. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Victora Carboniho ztvárnil profesionální boxer v těžké váze Lee Canalito, který nebyl v letech 1977 - 1987 poražen a měl bilanci 21:0 (z toho 18 knockoutů). (PogoJoe)
  • Název filmu Paradise Alley odkazuje na název klubu, ve kterém se konají wrestlingové zápasy. (JORDY)
  • Píseň "Too Close to Paradise" nazpíval bratr Sylvestera Frank Jr. Stallone, kterého Sly v tomto filmu obsadil do malé role kabaretního zpěváka. (Expendable2)

Reklama

Reklama