Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krávy se pasou, sluneční paprsky házejí prasátka na hladinu rybníka, kačeny vyvedly mladé...  a nad tou idylou zní z chaty řev Milana Rubala. Po dvou letech se vracíme do Záhoří, jenže teď tu panuje poněkud výbušnější atmosféra. Bývalá pohoda? No jistě. Akorát, že vůbec... Po dvou letech se štáb režiséra Radka Bajgara vrátil na místo činu, do malebného kraje Berounky a Nižborských rybníků, aby ve fiktivní osadě Záhoří natočil druhou řadu úspěšného komediálního seriálu... Každá z oblíbených postav si za ty dva roky prošla vývojem, vzájemné vztahy se vyostřily, a v Osadě teď panuje poněkud výbušnější atmosféra. Južanovi už nemusejí předstírat, že nejsou bohatí, ale Radka se teď bezostyšně chlubí majetkem a v Záhoří získává mínusové body. Zájezdem do Karibiku si u ostatních osadníků také moc nepomohou. Milan Rubal na Helenu chorobně žárlí, ona si zas myslí, že má na víc. Jejich vztah připomíná běh přes minové pole. U Srovnalů je také rušno. Zatímco David dál propadá fenoménu chataření, výchova dvouleté Karolínky přerůstá Ivaně přes hlavu. Neposlouchá argumenty, ale monitor dechu. Krausová je zas přesvědčená, že má pití pod kontrolou, ale celé víkendy nasává jak houba. Největší posun pak udělal líný policista Michal Franěk. Vloni si udělal psychologický kurz a dnes provozuje v Kýhosově chatě značně podezřelou poradnu. Specializuje se na mladé dívky. Snad v důsledku toho se spisovatelka Lucka Rybáková vzdá psaní románů červené knihovny a pouští se do kriminálek plných vražd. A pak jsou zde nový osadníci, Kociánovi, kteří nevynechají jedinou příležitost k hádce. Fanda je lehce omezený taxikář z Chomutova, jeho manželka se léčí na nervy a problémové děti Renda s Marcelkou se sotva vyhrabali z puberty. Tuhle sezónu to zkrátka na pohodu v Osadě nevypadá. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nelíbila se mi 1. série (viděla jsem jen kousky několika dílů), nelíbí se mi ani začátek nové série. Herecké obsazení není špatné a chápu, že se to může někomu líbit. Ale ptám se sama sebe, proč se většina postav chová tak  trapně a hloupě. Přes míru. Asi aby se diváci zasmáli. Má to být nadsázka, tomu rozumím. Jenže já se bohužel nebavím. (Podle mě by chataření  mělo znamenat klid a pohodu. Hlavně klid od lidí. Samota. Ale to by Petr Kolečko neměl o čem psát.) ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z předešlých let jsem rozhodně nenabyl dojmu, že by Osada byla počinem, který by si zasloužil další pokračování……a to jsem se snažil bejt harmonickej až na půdu. Druhá série, díl první, obavy potvrzeny. Totálně o ničem epizoda. Ukázat nové postavy…..samozřejmě další nepřirozené karikatury…..a pak už to celé hodit na Holuba s Nesvačilovou a jejich, pro někoho vtipnou, dokola se opakující šablonu. Kolečko je již delší dobu polámané, ale oře, jako by nebyl zítřek. ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, zatím nemám co chválit. Nová rodinka má  v sobě snad nějaký zajímavý potenciál, uvidíme. Jinak osobitost jednotlivých postav, tak jak si je pamatuji z první řady, se transformovala do karikatur jich samých. Jedna jediná zůstala sama sebou (nebo to dokázala uhrát) - spisovatelka Lucie v podání Chýlkové. Navíc se atmosféra pohody úplně zadusila pod polštářem regulativů. Tohle nedělej, tohle neříkej, to musíš, to nesmíš... Komunikační souhra, tak milá v první řadě, se projevila až v poslední minutě dílu. Celé to bylo bez vtipu, bez nosné dějové konstrukce. Snad jen to malebné osvícení večerního rybníka se povedlo. 35% ()

negativ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím lehce zklamání a mám strach, že se to v dalších dílech potvrdí. Všichni přehrávají, zbytečně se tlačí na pilu (furt pištící alarm ve vodě a reakce Beretové, Petra a její odhalená trapně zapíraná nevěra, buran Tonda Blaník and his Family...), do toho lehkého humoru první řady se vkrádá trochu křeč. No uvidíme, ale zatím slabotka. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Buď stárnu, nebo to rozhodně není tak špatné, jak ukazuje místní hodnocení. Osada jede ve svém stylu, který je stejně nenuceně vtipný, jako pohodový. Postavy se sice chovají pitomě, ale nikdy to není za mou subjektivní hranou, kdy by to přestalo být humorné a začalo být otravné. Naopak, Petr Kolečko dokáže skvěle našlapovat po komediální hraně propasti a vytěžovat jednotlivé charaktery jejich krajnostmi do ad absurdum. Za mě jen tak dál! 75% ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama