Reklama

Reklama

Stříbrné brusle

  • Rusko Serebrjanyje koňki (více)
Trailer

Obsahy(1)

Začíná 20.století. Před našima očima se vynoří pohádkový Petrohrad v bílém šatu. Řeka Něva a její přilehlé kanály jsou zamrzlé na kost. Hemží se bruslaři a trhovými stánky. Petrohrad je domovem mladého Matvěje, syna chudého lampáře. Vydělává si na živobytí jako poslíček místní pekárny. Jeho jediným pokladem je pár postříbřených bruslí. Když nespravedlivě přijde o práci, jeho nový přítel Alex, který je hlavou bandy nepolapitelných kapsářů, ho naučí nejen trikům svého řemesla, ale i některým bruslařským finesám. Pak potká Matvěj Alisu, dceru vysoce postaveného úředníka, která sní o studiu vědy, ale má se vdát za mladého, ambiciozního knížete. Cesty Matvěje a Alisy se zkříží a toto setkání se stane pro oba osudovým. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelé, skvelé, skvelé! Tak toto sa Rusom rozhodne podarilo a ja som zostal absolútne očarený. Tento príbeh sa možno trochu ponášal na rozprávku (hlavne v tom kontraste chudobný chlapec vs. bohatá šľachtičná), ale našťastie to nebolo až tak úplne idealistické, a zápletka bola oveľa napätejšia a pôsobivejšia. Na tomto filme sa mi páčilo úplne všetko - parádna výprava, majestátne kulisy cárskeho Petrohradu, pôvabné dobové kostýmy, zaujímavé postavy (dobré aj tie zlé), kvalitná zápletka (s množstvom zákutí), smutno-pekný dej, príjemné posolstvá,... No proste film, ktorý som si skutočne užil od začiatku až do samého konca. Dokonca si viem predstaviť, že sa z toho stane akási "zimná klasika". Jediné, čo mi tak trochu prekážalo, boli tie predimenzované vizuálne efekty. Ale to nič nemení na finálnom hodnotení = 5 hviezd! ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Mně to nedá... oceňuji Rusy, kterak se vypořádali s povinnou kvótou obsazování pigmentově bohatších spoluobčanů. Černoch se mihne v samém začátku,kde si ho málokdo povšimne a povinnosti je učiněno za dost. Smekám:)))) S Netflixem vyjebali slušně i s přihlédnutím na to, že se nevyskytlo žádné ze 72 prosazovaných pohlaví. Ba co víc,ani gayové. Velmi krásná pohádka, nádherné záběry. Kamera,herci, scénář,tempo,hudba..... skvělé. ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele

K Silver Skates jsem zpočátku přistupovala  s notnou dávkou nedůvěry. Tvářilo se to jako velkolepá kostýmově bohatá pohádka, která nakonec zklame hereckými výkony, přeslazeným příběhem a cringe scénami. No, byla jsem nakonec moc mile překvapená. Zaprvé k záporům. Chápu, že v Rusku v čele s Dostojevskim se tíhne k dlouhým, ale opravdu dlouhým dílům a Silver Skates tohle pravidlo veskrze potvrzuje. 130 (!) minut dlouhý film ale nutně neznamená kvalitu. Několikrát jsem se přistihla, že ztrácím pozornost, protože na první pohled akční a zajímavé scény byly protaženy do neskutečné délky (např. instruktáž gangu, jak okrádat bohaté) a přitom je to taková škoda. Mohlo jít o úderné linky, které se ale v dlouhé stopáži tak trochu rozplizly do prázdna. Taky jsem si nebyla úplně jistá střihem. Někdy byly scény až neskutečně dlouhé, ale v další chvíli byly zvláštně zkratkovitě prostříhané, takže působily spíše jako trailer k filmu. Tady ale moje kritika vlastně končí. Kostýmy byly nádherné, radost pohledět. Příběh byl naivní, pohádkový, ale protkaný i smutnými momenty. Hlavní pár si k sobě sice našel cestu poměrně náhle, ale to vlastně tolik nevadilo. No a nakonec zlodějský gang v čele s Alexem se mi vryl do paměti ze všeho nejvíc. Kdo četl Šest vran nebo Prohnilé město, možná v Alexovi uvidí kus z Kaze Brekkera, kdo ne, věřím, že ho tahle dost charizmatická vedlejší postava zaujme i tak. Pro mě byl vlastně hlavním důvodem, proč jsem této trochu zapomenuté ruské pohádce dala 4 hvězdy. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Romantika z carského Ruska, zamrzlé plochy vod, rychlost na bruslích, pochopitelně třídní rozdíly, klan šikovných zlodějů na bruslích, zakázaná, nerovná láska. Krásné interiéry a exteriéry, co víc si přát .....film na mě působí velice dobře a myslím si, že tak, jako vždy je třeba s Ruskou kinematografií počítat za mě za 5* ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Logo Netflixu na začiatku vo mne už automaticky vyvoláva nevoľnosť. Kúpili tentokrát ruskú agitku na práva žien, čestných vreckárov, zlú aristokraciu a všetky tie boľševické drísty. Blaha krochká blahom. Úmorne dlhá love story, plná akože nadčasového klišé a postupov, ktoré v cárskom rusku nemohli fungovať. Našťastie bez zberačov a iných podľudí, s miestnym obsadením. Kulisy a efekty však vytvorili ruské štúdia. Strih a spomalovačky N-ko, určite. Nepotešilo, nezaujalo, ale aspon neurazilo. 2 z 5 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film sa odohrával v rokoch 1899 a 1904. Vo filme je zobrazený Prof. Mendelejev. Ten však v roku 1890 musel opustiť zobrazenú Štátnu Univerzitu v Petrohrade, kvôli rozporom s vládou. Takže sa nemohol zapodievať vyučovaním študentov, keď sa odohrávali zobrazené udalosti. (Dajman)
  • Počas natáčania sa produkcia filmu dostala do problémov s Ruskou Federálnou bezpečnostnou službou pre dohľad nad prírodnými zdrojmi, pretože z drevených plošín používaných kameramanmi unikli do ľadu toxické farby, ktoré znečistili niekoľko vodných plôch v Petrohrade, vrátane riek Mokya a Kryukov kanál. (Dajman)
  • Když je Alice (Sofja Priss) u zkoušky, je podporována starším vědcem. Je to Dmitrij Mendělejev (1834–1907), slavný ruský vědec, který je zakladatelem periodické tabulky prvků. Ve filmu ho ztvárnil Sergej Koltakov. (aporve)

Reklama

Reklama