Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

somnar 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech je to spíš únavné, což je škoda, protože to má papírové parametry dalšího netflixovského hitu. Ve výsledku to ale spíš zaměňuje psychologii velmi slibných postav za banální hru významných pohledů a žánrový drive za nekonečné vysvětlovačky pro debily. Hustle s diamanty asi fakt jedině se Sandlerem. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě tuctová kriminálka o sériovém vrahovi, kterých naleznete spoustu, ale její exotické zasazení a celosvětový přesah je velmi osvěžující. Nevýznamnému nizozemskému diplomatovi, který po vrahovi pátrá na vlastní pěst prostě musíte držet palce více než jakémukoliv detektivovi FBI. Příjemné překvapení. ()

Reklama

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly dost bad, pak se to trochu zlepší, ale ne o moc. Když nad tím tak uvažuji, jsou vlastně dva aspekty proč jsem si to skoro vůbec neužil. Za prvé, jsem názoru, že tyhle příběhy, kde banda policistů dopadává sérioveho vraha by se měli dělat spíš ve formě objektivních dokumentů, než jako hrané dramata, kde je většina dialogů vymyšlená a postavy dosazené. Můžeme se třeba podívat na letošního Night Stalkera na Netflixu, který to udělal správně a bavil mě mnohonásobně více. Druhý aspekt je v samotném námětu. Charlie AKA Seprent je totiž opravdu nesympatický kokot, které mu v příběhu prochází fakt i nesmyslné věci. Navíc vůbec nechápu jeho motiv a pokud jím opravdu bylo zabíjení hipíků (moderně hipsterů), aby je obral o pasy tak to neberu. Znám hodně hipíků a ti by za kilo trávy prodali i duši, proč je tedy zabíjet kvůli pasům? Blbec blbý. Korunu tomu, ale nasazují ti policajti v Bangkoku. Ti by nechytli ani syfilis v tamním domě rozkoše. Jen si to představ. „Dobrý den, Generále Fune, mám 10 důkazů, že tento muž je vrah.“ Generál: „Promiňte, ale máme omezené zdroje takže ho chytat nebudeme.“ Tak týpek jde a dovede toho vraha do vězení, že ho tam mají držet 24 hodin než ho přijde vyslechnout. Druhý den přijde a generál říká: „ Nekdo nechal otevřené dveře od cely a on utekl. Promiňte, ale máme omezené zdroje, abychom ho teď chytali.“ A tohle se v tom seriálu legal stalo!!! Jakože super, v Thajsku švestky nechytnou ani seriového vraha, a u nás mi dá kilo pokutu za to, že jdu mimo přechod. Kde je ta spravedlnost ptám se na závěr? ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sázka na exotické prostředí a neokoukané mezinárodní herce se vyplatila, ale skoky vyprávění do různých časových období se moc nepovedlo a scénář je místy hloupý (většinou ve scénách s diplomatem detektivem). Přes nějaké typické neduhy netflixovských seriálů se tentokrát tolik neředí, ale ke konci už jsem se těšil na finále, protože už scény s démonickým manipulantem nefungovaly jako na začátku. Se zmíněnými výhradami se jedná o povedený seriál o vrahovi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, kterému by lépe slušela podoba celovečeráku. U těch osmi takřka hodinových dílů jsem měl prostě a jednoduše potíže udržet pozornost, což byl docela velký problém, protože děj dost často skáče v několika časových rovinách. Je to o to větší škoda, že to mělo výborný námět, vydařenou dobovou atmosféru a Tahar Rahim v hlavní roli byl naprosto famózní a Jenna Coleman za ním zaostávala jen o fous. Při vší snaze bohužel nevypotím víc než průměr. 50% ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)
  • Pes, který hraje mazlíčka Dominiquea Renelleaua (Fabien Frankel), pořád rozbíjel na místě natáčení věci. Jednoho dne si herci všimli, že byl z ničeho nic tichý a klidný. Producenti psa vyměnili, aniž by to hercům řekli. (HonzysKISS)
  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama