Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická ukázka debilní nenažranosti a neschopnosti vyprávět. V sérii se hodně skáče v čase. A když říkám hodně, myslím klidně až 8-10x za epizodu. A skoky jsou to zbytečné. To samé z pohledu “proč”. Více než polovina děj nikam neposune. A ano, dějem považuji linku “chyťte vraha”. Ne “tak koho zabijeme dnes”, nebo “udělejme trapné drama co vyznívá do prázdna” na celou epizodu. Série mohla mít poloviční stopáž a byla by výrazně lepší. Celovečerní film by byl dokonce bomba. Myšlenku totiž film má (no... opírá se o fakta, takže kostra děje žádná scenáristická dřina) a je dost zajímavý na to, aby bavil. Pokud by nebyl naředěn do nudné břečky a neskládal ho dohromady šimpanz po mrtvici. Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Charles Sobhraj ( narozen 1944 - ještě žije ) známý jako asijský sériový vrah bikini killer s modusem operandi: seznámit se s hippie cestovateli, otrávit pitím, zabít ( a často v Thajsku nechat v plavkách na pláži ) a okrást a na jejich pasy cestovat po Asii a opět se seznamovat s jinými oběťmi. Do toho pašovat drahokamy a po zadržení utíkat z vězení. Tento Netflix seriál je technicky perfektní rekonstrukcí těchto zločinů s Taharem Rahim, který tady hraje stejně brilantně jako v Prorokovi. Kladným hrdinou je mladý diplomat, který ho odhalí a vypátrá jeho pravou identitu navzdory byrokracii, nezájmu a korupci policie. V prvním díle jsem si musel zvykat na mírně zmatené střídání dvou až třech paralelně vyprávěných časových rovin, což vyžaduje dost soustředění, ale pak se to ukázalo, jako skvělý způsob jak udržet pozornost a napětí osm dílů, ikdyž cestou do Paříže to trochu ztratí na čtyři dám pět hvězd za dechberoucí námět a jeho způsob vyprávění, který se člověku vryje do paměti , retro výpravu - na to krásné Thajsko sedmdesátých let se prostě hezky kouká a vypadá to výpravněji než je, a výborně vykreslené a zahrané hlavní postavy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, kterému by lépe slušela podoba celovečeráku. U těch osmi takřka hodinových dílů jsem měl prostě a jednoduše potíže udržet pozornost, což byl docela velký problém, protože děj dost často skáče v několika časových rovinách. Je to o to větší škoda, že to mělo výborný námět, vydařenou dobovou atmosféru a Tahar Rahim v hlavní roli byl naprosto famózní a Jenna Coleman za ním zaostávala jen o fous. Při vší snaze bohužel nevypotím víc než průměr. 50% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to fakt skvěle udělaný a muselo to stát neskutečnej balík- zaplnit nejen pařížský ulice auťákama ze sedmdesátek, za to už by se dalo pořídit pár desítek českých filmů. Co nemám rád, to jsou titulky, které divákům usnadňují orientaci v čase. Tady zvolili tvůrci formu, která by se bez titulků neobešla. To ale neznamená, že bych je vzal na milost. Jinak k tomu nemám výhrady, bylo to dostatečně znepokojující. Vlastně mi vadila ještě jedna věc: věta, kterou pronesl ten Belgičan Paul o tom, že takových vrahounů, jako je Alain (Charles), jsou všude po světě tisíce. Asi to mělo nějak souviset se druhou světovou válkou, kterou tehdy ještě měli v živé paměti, ale naštěstí pro nás je tu větu možný brát jako čirý nesmysl. Lidi občas něco takovýho plácnou, ale do mýho seriálu by se nevešla. Co by se do mého seriálu naopak vešlo, to by byla obava o Dominiqua. Pokud bych věděl, že se vrátil do Paříže, a že se o pár měsíců později vydal do stejného města muž, pro něhož je Dominique krajně nepohodlný, tak bych s tím motivem popracoval. Tady ticho po pěšině... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sázka na exotické prostředí a neokoukané mezinárodní herce se vyplatila, ale skoky vyprávění do různých časových období se moc nepovedlo a scénář je místy hloupý (většinou ve scénách s diplomatem detektivem). Přes nějaké typické neduhy netflixovských seriálů se tentokrát tolik neředí, ale ke konci už jsem se těšil na finále, protože už scény s démonickým manipulantem nefungovaly jako na začátku. Se zmíněnými výhradami se jedná o povedený seriál o vrahovi. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Charles Sobhraj (Tahar Rahim) byl přezdíván „Had“ kvůli svým podvodnickým způsobům a neustálému útěku před pokáráním. Přezdívalo se mu také „Bikini Killer“ kvůli oblečení, které měly jeho oběti. (HonzysKISS)
  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)
  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama