Reklama

Reklama

Cyberpunk: Edgerunners

(seriál)
  • Japonsko サイバーパンクエッジランナーズ
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V dystopickém světě prolezlém korupcí a plném kybernetických implantátů se nadaný, ale lehkomyslný kluk z ulice snaží stát žoldákem a renegátem v jednom a žít na hraně. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (128)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda si bude divák nepolíbený hraním videohry Cyberpunk 2077 schopen svět seriálu užít. Příběh hry a prostředí Night City bylo úžasné a říkal jsem si, jak zajímavé by bylo zažít ještě nějaký další příběh z perspektivy jiného obyvatele města; nečekal jsem ale rovnou vznik japonského kresleného seriálu, který se jako přídavek ke hře povedl. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Z Edgerunners na mě dýchl Hyper Future Vision GUNNM mixnutý hraným Transpottingem a Cowboyem Bepopem. Znělka, barevná barevnost, některé charaktery, akce, atmosféra... Bepop jen obsahuje navíc humor. Troufám si říct, že tvůrci mají Cowboye Bepopa hóódně rádi. Hodnotím bez souvislosti s hrou, protože Cyberpunk jsem nehrál. Příběh sic není dvakrát originální, ale celkově spokojenost. Seriálu se podařilo  vykreslení společnosti postavené na nemilosrdném kapitalismu. Vím, prvoplánově levičácké, ale je to alespoň srozumitelné. Alespoň vidíme, co nás v důchodu čeká. Pokud přežijeme změny klimatu, gendrovou revoluci, studenou válku 2.0, průmysl 4.0, green deal 1.0, imigrační vlny, populistické politiky a inflaci:-) Ocenil bych plastičtější vykreslení původu postav. Líbilo by se mi více scén se vnory síťařů. Akce, hlavně v závěru, byla dost šílená. Ale některé anime jsou šílené hned od začátku. Takže alespoň tvůrci měli epičnost bojových akcí kam stupňovat, jak si partička cyberpunkerů postupně vylepšovala hardware.:-D ()

Reklama

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Chápu, že anime tvůrci musí většinou udělat mnoho kvalitativních kompromisů, aby mohli sypat díly jak na běžícím páse a zaměřit se na velké a pozvolna budované příběhy. Tohle ale není Naruto, který má 1000 dílů (a kterého rovněž nesnesu kvůli vysoké míře japonské afektovanosti přenášené na postavy ač miluju kvalitní příběhy). Nechápu tedy, proč Cyberpunk musel dostat tohle ohavné anime ztvárnění. Vizuálně je to tedy fakt hnusný, což je obzvlášť  neomluvitelný v souvislosti s tím, že zde nehraje prim ani kvalita děje nebo postavy samotné. Příběh, který se tam odehrával, mi byl jedno, protože mi nezáleželo na postavách, které ho prožívali a sám o sobě taky nebyl zrovna skvěle vystavěný. Je to prostě slabej projekt. Jediné, co by se mi na něm mohlo líbit, je žánr, prostření a námět, ale nic z toho nevymysleli tvůrci tohoto anime a beztak to nebylo dost dobře zpracované na to, abych si to užil. Viděl jsem to, když to vyšlo a na podzim roku 2023 si už z toho takřka nic nepamatuju. To vypovídá o všem. Tenhle projekt tedy kategorizuju jako pěnu dní. Člověk se u toho vyloženě nudit nebude, zabije tim čas, ale nic to v něm nezanechá. Promarněná příležitost. ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

na Night City je opravdu radost pohledět v této podobě, město opravdu žije, i postavy a tón anime si drží herní styl. Celkem prostý celkem i "reálný" příběh kde se soustředíme jen na pár postav je vždy fajn se podívat. Nevím jestli je to obecné negativum, ale místy je to moc anime. Není zde sice focus anime waifu, fun servis apod tropy. Ale ta akce je někdy až moc pro můj vkus. Je super že i Netflix umí udělat dobrý serial jak už dokázal s Arcane, toto se k Arcane https://www.csfd.cz/film/1085963-arcane-league-of-legends/recenze/  kvalitativně opravdu přiblížit nedokáže. Ale není to krása mít serial který si na nic nehraje, není zde nějaká posraná politika z "reálného" světa a nesnaží se vás poučovat?  Nicméně nehrát hru tak mám trochu obavy že bych nerozuměl ději plně. Pro hráče Cyberpunk 2077 určitě dobrá podívaná, ale pro nezasvěcené bych to viděl na 3* . Jako fanoušek hry dávám 7/10 ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý mix G.I.T.S. a Akiry s hromadou ckající krve. Prvních 7 dílů skvěle šlapalo, pak se však najednou střihlo jako by tvůrcům někdo sebral rozpočet na dalších 10 dílů a poslední 3 díly byly hrozně zkratkovité a všechno spělo k finále, které bylo tak na sílu, že mu úplně chyběly emoce. Navíc prostě ta finální zápleky je tak celkově nesmyslná (SPOILER Ona se ho snaží zachránit tím, že maže záznamy o jeho implantátu, ale nic mu o tom neřekne a raději ho nechá s tím implantátem pobíhat po městě, aby ho vidělo co nejvíc lidí. A to vše i když ví, že mu z toho nejspíš za čas přeskočí. Prostě naprostá blbost, kdy si dvě hlavní postavy neřeknou tu nejdůležitější věc jen proto, aby se děj pohnul tam kam scénárista chce. KONEC SPOILERU). Audiovizuál v pohodě, lehký nadstandard. 70 % ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Dorio (Marie Westbrook) je v českém dabingu dabována mužem a označována jako „on“, jedná se nicméně o ženu, byť takříkajíc „namakanou“. (vojtaruzek)
  • Seriál je založen na populární hře „Cyberpunk 2077“ polského studia CD Projekt RED. (UncleMorty)
  • Seriál v českém dabingu nevyužívá názvosloví zavedené při překladu hry „Cyberpunk 2077“. Například namísto „Mrchožrouti“ je používáno slovo „Mrchaři“, namísto „rozparovač“ se říká „párač“ a některé pojmy nejsou překládány vůbec (například „netrunner“, do češtiny překládaný jako „síťař“) či „BD – braindance“, do češtiny obvykle překládané jako „PV – psychovize“. (vojtaruzek)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Další oslavována hra míří do televize

Další oslavována hra míří do televize

29.06.2020

Cuphead, The Last of Us a Cyberpunk 2077. Tři známé herní série, které se v nadcházejících letech dočkají vlastních seriálů. No a čerstvě se k nim přidala ještě čtvrtá. Seriálovou adaptaci totiž… (více)

Cyberpunk 2077 dostane seriál

Cyberpunk 2077 dostane seriál

26.06.2020

Nadcházející akční RPG Cyberpunk 2077 od tvůrců herního Zaklínače bude mít vlastní seriál. K odhalení došlo při včerejším veřejném streamu o novinkách z chystané hry, která má vyjít letos v listopadu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno