Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Recenze (789)

Dokina.cz (Vojtěch Rynda)

"Nejde o to 'poselství' samo jako spíš o to, že vůbec nějaké je: že Jednu ruku stavím nad Samotáře, spočívá právě v tom, že se o žádné generační pseudovýpovědi a moudra nepokouší. A pokud se tentokrát autoři snažili kromě zmíněného závěru něco sdělit i během filmu, pak to utopili v hluboké…" více

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"Scenáristické trio Ondříček-Macháček-Trojan se po scénáristově odchodu spolehlo na svoje síly a vsadilo téměř vše na kartu momentálního efektu. Zahlcuje diváka pár velice vtipnými, pár rozpačitě úsměvnými, většinou však opravdu zábavnými situacemi plnými jadrných rozhovorů, bizarních činů a…"

Filmweb.cz (Petr Siska)

"Jedna ruka netleská však zůstala oholena o jakýkoliv přesah či vážnější motiv, který by nebyl zahlušen smrští verbálních i situačních gagů. Pokaždé, když se nějaký vážnější motiv objeví (linie Zdeňkovy manželky Sandry), je smeten absurdní pointou dané scény, kteréžto opakování postupu začíná být s…" více

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Patrím k tej skupine divákov, ktorým sa veľmi páčil film Šeptej (tá hudba!), ale nikdy nevideli dôvod dopozerať Samotárov. Po zhliadnutí Ruky sa ma zmocnil pocit, že autori chceli opäť raz uvariť tú istú hitovku, len s obmenenými prísadami. Kuchárska alegória je teraz skutočne na mieste, pretože…" více

Tiscali.cz (Jan Lipšanský)

"Film Jedna ruka netleská však naznačuje, že David Ondříček umí natočit dobrý biják, tím spíše když k tomu má dobré herce a kvalitní tým a štáb. Ale jako již tradičně u českých filmů: stále chybí propracovaný scénář, což je úkolem především dramaturgie, a dialogy, jež by daly teenagerovskému nápadu…"

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama