Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oba současné příběhy vyprávějí o nesnadném období podzimu, lidského stárnutí i stáří s trochou nostalgie, ale zároveň i v lyrickém a komediálním duchu směrují k vtipné pointě. Povídka Podraz získala hlavní cenu odborné poroty Zlatý prim" na 24. ročníku Festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu 2002 a cenu za nejlepší mužský herecký výkon obdržel Ladislav Chudík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dvě krátké humoresky na téma stáří, které dovede být krásné a inspirativní, ale i pošetilé a nebezpečně rafinované. Vynikající herecké obsazení v čele s Jiřinou Bohdalovou, Květou Fialovou, Ladislavem Chudíkem, Josefem Somrem, Stanislavem Zindulkou a Luborem Tokošem je samo o sobě zárukou kvality. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nevím, jaké má smysl spojení dvou zcela nesouvisejících filmů do jednoho, snad je to jen proto, aby to mělo nějakou rozumnou stopáž a proto, že jsou oba o starých lidech. Povídka s Chudíkem coby jazykovědcem je na pět hvězdiček, ta druhá mě absolutně minula, tím způsobem, že ani nevím o čem byla. Půl na půl, tři hvězdy. ()

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama